ja kad sam radila( tj. dobivala) koristila sam Schar to je onaj žuti s krumpirom, palačinke ti ne ispadaju onak ko one s bijelim brašnom i jajima, i mlijekom, malo teže se lijeva ( schar) stavi u smjesu malo ulja i peci tanko na bezmasnom tavi, treba bit malo gušće nego za palačinke s gluteinskim brašnom ( ja sam radila kombinaciju bez mlijeka i jaja). Možeš raditi i nešto ko lazanje ( vućeno tijesto) i ili savijaču. A možeš napravit i mlinca. Kruh delaš sama ili kupuješ. Brašno dobivaš?

ali palačinke možeš napravit i od kukuruznog brašna s malo prosenog ili rižinog ( omjer 1:2 za vodu)Tak ja sad delam jer moj mali već više od godine dana ne smije nikakve bezgluteinske mješavine zbog sastava.

nadam se da si proučila onaj recept pogačice bez kvasca, ok su s kukuruznim brašnom, još bolje ak se cca 1/3 brašna zamjeni s grisom kukuruznim, i doda malo prosenog brašna. Mi to jedemo umjesto kruha, jer sav kruh koji sam radila ( a radim bez kvasca) mi je nekako nepečen čak i onda kad sam radila s bezgluteiskim brašnom.