Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: Celijakija

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tini, sory malo sam pomješala godine, i krivo zračunala.

mojem su svi ttg, iga, Eme, Igg negativni ( rekla je doktorica normalno da je negaticvan kad dete nikad to nije jelo, a kod tebe je negativno samo radi toga jer se dobro pridržavaš dijete, rekla doktorica da oni tak testiraju one koji se drže pravila , a koji ne), ali je Hla pozitivan ( to se u Hr vadi samo na rebru), što znači da genetski ima preddispoziciju.

tini avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    tini, sory malo sam pomješala godine, i krivo zračunala.

mojem su svi ttg, iga, Eme, Igg negativni ( rekla je doktorica normalno da je negaticvan kad dete nikad to nije jelo, a kod tebe je negativno samo radi toga jer se dobro pridržavaš dijete, rekla doktorica da oni tak testiraju one koji se drže pravila , a koji ne), ali je Hla pozitivan ( to se u Hr vadi samo na rebru), što znači da genetski ima preddispoziciju.
    Nisi shvatila, meni je ttg negativan bio prije dijete jer nemam IgA imunoglobilina, oni su 0. Morat ću u Zg na vađenje krvi na ttg test iz IgG imunoglobulina. Meni je gastroskopijom dijagnosticirana celijakija i to tek pred dvije godine...nikada nisam imala nikakvih simptoma. Zato smo mojoj kćeri najprije vadili ukupni IgA da vidimo da li ga uopće ima, a tek onda testove na celijakiju ttg i ema. HLA tipizacija se radi i kod nas u Ri. Ja sam heterozigot pa smo se nadali da možda ona nije naslijedila gen međutim i suprug nosi DQ2 pa je bilo neizbježno ( suprug nije bolestan ). Zato napominjem da možeš imati gensku predispozijicu za bolest ali to ne znači da ćeš i oboliti. Mi smo svi radili DNA tipizaciju. Zato znam da imam visokospecifičan gen jer ja i kćer imamo DQ2 ( DQA1*0501 ).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •