Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: 25.tjedan beba na zadak

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno 25.tjedan beba na zadak

Prošli tjedan sam bila kod svojeg ginića i beba je bila na glavicu dolje.... danas sam zbog nekih komplikacija bila na uzv u bolnici i kaže mi doktorica da se beba okrenula na nožice... sad sam skoro 25 tj ttrudna. Ima li netko da se beba do poroda još okrenula na glavicu? Stariji sin je bio od 20.tjedna položajem na glavicu i tak je ostao do poroda. ide li se obavezno na carski ako je beba na zadak? do kad se čeka da se okrene?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja se okrenula u 29. ili 30. nedelji. Do tad je "sedela", malo se vrtela, bila svakako, ali od 30. nedelje je bila glavicom na dole.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj iva1602 prvotno napisa Vidi poruku
    Prošli tjedan sam bila kod svojeg ginića i beba je bila na glavicu dolje.... danas sam zbog nekih komplikacija bila na uzv u bolnici i kaže mi doktorica da se beba okrenula na nožice... sad sam skoro 25 tj ttrudna. Ima li netko da se beba do poroda još okrenula na glavicu? Stariji sin je bio od 20.tjedna položajem na glavicu i tak je ostao do poroda. ide li se obavezno na carski ako je beba na zadak? do kad se čeka da se okrene?
    naravno da ima vremena. pa tek si 25 tj.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nemoj se brinuti, ima jos dovoljno vremena da se bebica okrene. Moja mladja cura je sjedila sve do tamo negdi 32. tjedna, mislim, a i znam za zene kojima se beba okrenula tokom trudova.
    Ne ide se obavezno na carski ako je beba na zadak, moguc je prirodni porod i u tom slucaju. Najbolje da postavis pitanja ginekologu koji vodi trudnocu, nek te on/a upozna sa rizicima koje takav porod nosi pa onda donesi odluku kako ces roditi.
    Moguce je napraviti i vanjski okretaj, ali mislim da malo ginekologa to vise prakticira a i jos manje zena pristaje na to.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

iva koliko znam do 32.-33. tj. ima vremena da se okrene
    pokušaj malo opuštenije

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Moja se okrenula oko 30-tog tj, a prijateljici se dogodilo isto što i tebi i ponovo se okrenula na glavu...ima još puno vremena.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj se okrenuo u 33. tj. a vec je i ginekologica bi pesimisticna jer bas bio skolski zadak, guza dolje i ni makac. Duuugo je tako bio. Jedan dan sam lezala na boku a on je bio posebno aktivan, tocno sam osjetila kako se okrece, cak sam mu malo "pomagala" preko trbuha. I stvarno, par dana poslje na pregledu bio je glavom dolje.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam mislila da se moja jučer okrenula na zadak, totalni tilt

ali nije, ipak je ostala glavom dolje, ali se premjestila s lijeve strane trbuha na desnu (sad su noge lijevo, prije su bile desno)
    okretanje je trajalo pola sata i bilo je koma bolno i čudno, nisam mogla vjerovat da se ima mjesta okrenuti (36 tjedana)

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ma ovaj moj je pravi mali vragolan izgleda, non stop se vrti....

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni je u 30. tjednu bila glavom prema dolje, a na zadnjem uzv-u u 35. tjednu šok, zadak
    prvo dvoje djece su uvijek bili glavom prema dolje
    u petak imam opet uzv, meni se čin,i jer sad malo pažljivije pratim, da se još uvijek okreće u svim smjerovima, sve bebe su mi bile iznimno aktivne
    pročitala sam da su šanse da se okrene na glavu iza 37. tjedna oko 12%
    ali postoje do samog poroda
    ako ne bude u petak okrenuto radit će mi obradu za carski iako na sd-u to nije indikacija za carski pogotovo kod višerotki ali za svaki slučaj

moja kuma rodila na zadak bebu od 4300, 55 cm i kaže da se nije puno razlikovalao od 1. puno manje bebe rkoja je išla glavicom
    jedino je epi bila puno veća

ja sam oboje lako rodila,, prirodno, i brzo, oboje iznad 3500, nadam se da mi neće sad ovaj 3. (zadnji) porod ostati u lošem sjećanju

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam već pisala o svojoj rodici kojoj je beba bila dugo vremena na glavicu okrenuta, da bi se nekih 2,3 tjedna pred porod okrenula na zadak. Ženska se pripremila da će tako i rađati, da bi se beba dan ili dva prije poroda okrenula kako treba, na glavicu. Nema previše pravila. Moji su se svi okrenuli na glavicu negdje oko 28, 29 tjedna ja mislim. 25 tjedana je prerano pričati o definitivnom položaju bebe za porod

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Meni je prvo dijete uredno bilo okrenuto na glavicu i onda u 36. tjednu paf . Dečko se okrenuo na zadak i psihički sam se pripremala na carski. No negdje do 39. tjedna, ne sjećam se točno kad, ali okrenuo se, ali da je boljelo je, mislila sam da će mi trbuh rasporiti i izaći kao alien koliko se trbuh deformirao dok se okretao.

Prerano ti je još za brigu oko toga. Dijete se do zadnjeg dana stigne okrenuti,
    i više puta, ako mu se hoće.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

31tjedan+3d i još uvijek sjedi
    Doktor mi je rekao da tako može ostati do kraja...i da je dovoljan minut da se okrene..
    nameš još razloga za brigu
    Posljednje uređivanje od petra1807 : 17.11.2011. at 15:18

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Super tema.

Naša pikulica je bila stalno na zadak, a nedavno na uzv u 27tt smo vidjeli da je na glavicu. Znam da se bebe i dalje okreću i preokreću, ali držim fige da se malenoj svidi tako i ostane s glavicom dolje.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo i mene na ovoj temi. Pregled sa 33+2 tt i iznenadjenje: beba okrenuta na zadak. Do sada je lijepo bila s glavicom prema dolje i stvarno nisam ocekivala ovakvu situaciju. Ne preostaje mi drugo nego nadati se da ce do poroda jos stici okrenuti se onako kako treba.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Evo jedan zgodan link:
    http://caskalice.forumhr.com/t210-bebice-okreni-se

Znam da je bilo i na Rodinom portalu clanaka o vjezbicama i slicnim stvarima koje se mogu raditi pa pogledajte.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo i mene s uzv-a
    36 +3
    okrenuo se!!!

s 34+2 bio na zadak

kaže gin. da imam puno plodne vode i da je moguće da se opet okrene
    ali ima i 3300 pa se nadam da neće (prije dva tjedna 2650)
    idem sad tražiti topike sa puno plodne vode

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ma s tim bebolincima nikad ne znaš..
    moja je do 28tj bila okrenuta glavicom dole i od početka trudnoće tako..skroz dole nisko u zdjelici
    da bi se mustra okrenula poslije 28tj..na zadak i ni makac..rodila carskim rezom
    ja nisam nikako željela porod na zadak prirodnim putem..prerizično za mene..ovako sam zaspala, za polsata-sat sve gotovo..

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

moja je bila također na zadak u 33. tt al se do 37. tt okrenula glavom prema dolje i tako ostala.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne znam jeste li cule da beba, ukoliko je majka jako uznemirena (a moguce da je iva npr bila, jer je zbog komplikacija isla na dodatni uzv i pretp cekala ga par dana u nespokojstvu) se vrlo cesto okrece zadkom, kako bi joj/mu glavica bila sto blize maminom srcu, jer otkucaji umiruju...
    Razmislite o tome...

Meni se isto dogodilo u drugoj trudnoci. Ginekolog je rekao da mi je cerviks ne znam koliko mekan i otvoren i da bi mogla izgubiti bebu, slijedeca 4 ili 8 tj (a odlicno sam se osjecala i nisam imala nikakvih poteskoca) dok to nisam sve rijesila sa sobom bebica je provela na zadak... to je jedino vrijeme kad je ijedno od moje dvoje djece bilo okrenuto zadkom, a ne moram valjda spominjati da sam bila izvan sebe...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj smedja prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam jeste li cule da beba, ukoliko je majka jako uznemirena (a moguce da je iva npr bila, jer je zbog komplikacija isla na dodatni uzv i pretp cekala ga par dana u nespokojstvu) se vrlo cesto okrece zadkom, kako bi joj/mu glavica bila sto blize maminom srcu, jer otkucaji umiruju...
    Razmislite o tome...

Meni se isto dogodilo u drugoj trudnoci. Ginekolog je rekao da mi je cerviks ne znam koliko mekan i otvoren i da bi mogla izgubiti bebu, slijedeca 4 ili 8 tj (a odlicno sam se osjecala i nisam imala nikakvih poteskoca) dok to nisam sve rijesila sa sobom bebica je provela na zadak... to je jedino vrijeme kad je ijedno od moje dvoje djece bilo okrenuto zadkom, a ne moram valjda spominjati da sam bila izvan sebe...
    Nisam čula za to (za okretanje bebice kako bi bila što bliže majčinom srcu)ali mi je skroz logično....
    Treba se opustiti, i ne brinuti,
    šta bude, bude...
    Posljednje uređivanje od petra1807 : 24.11.2011. at 10:25

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i mene na ovoj temi. Pregled sa 33+2 tt i iznenadjenje: beba okrenuta na zadak. Do sada je lijepo bila s glavicom prema dolje i stvarno nisam ocekivala ovakvu situaciju. Ne preostaje mi drugo nego nadati se da ce do poroda jos stici okrenuti se onako kako treba.
    Na pregledu sa 36+2 kao i 37+2 tt vise nije na zadak, nego kako treba s glavicom prema dolje.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ova teorija smedja mi je vrlo logična. David je bio na zadak do 39. tjedna! Sve dok nisam popričala sa Leonom o svojim strahovima. Tu noć se okrenuo

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Meni je do 30-tog tjedna bio normalno okrenut glavicom dole, onda sam imala napad žuči pa su me zbog toga hospitalizirali (provela dan ipo u predrađaoni, primila dexametazon za sazrijavanje pluća bebe, takoreći me skoro porodili i da u pitanju je bila žuč, a ne trudovi) , za mene je to bilo stvarno stresno i na slijedećem uzv Marko se okrenuo na zadak, iskreno sve sam pokušavala, od razno-raznih vježbica do ne znam više čega ali ostao je na zadak do kraja, rodila sam na carski na dan termina, mislim da je to sve utjecalo naravno na njega pa se zato okrenuo!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Ova teorija smedja mi je vrlo logična. David je bio na zadak do 39. tjedna! Sve dok nisam popričala sa Leonom o svojim strahovima. Tu noć se okrenuo
    ne znam za teoriju, iako mi zvuči zanimljivo
    ali znam da je moje dijete bilo glavom dolje na svakom uzv-u. ali se non stop okretala, točno sam imala feeling da je malo glavom gore malo glavom dolje. Svi su mislili da umišljam jer se palentica na uzv-u lijepo namještala glavom dolje - pozerica jedna.
    Uglavnom, zadnji uzv 5 dana prije poroda - glavica dolje. Super. Kad je krenuo porod (koji je btw. bio toliko brz i bezbolan da nisam ni skužila da je to to dok mi u jednom trenutku nije puknuo vodenjak) dijete izlazi ne glavom nego NOGAMA Kad se okrenula nitko ne zna?!

zaključak: dijete se može okrenuti do samog poroda, u bilo kojem smjeru
    Posljednje uređivanje od puntica : 20.12.2011. at 16:02

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Uh...25. tjedan je užasno rano za išta reći. Bebica se tada još uvijek može i više puta u danu okrenuti, jer ima dovoljno mjesta.
    Treba pričekati još malo...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo okrenula se moja beba na glavicu ipak )

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

a mojih dvoje oboje na zadak cijelu trudnoću, ni jednom ih nisam vidila glavicom dolje.
    I definitivno vjerujem da strah ima utjecaja na položaj, jer sam obe trudnoće strepila hoće li sve biti u redu, a prvu provela 3 mjeseca u bolnici.

Bravo za sve bebice koje su obradovale mamu i okrenule se na vrijeme.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj smedja prvotno napisa Vidi poruku
    Razmislite o tome...

Za onoga koga zanima detaljnije - to je teorija iz knjige "Žensko tijelo - ženska mudrost" od Christiane Northrup.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod mene to nije bio slucaj, nisam bila nista posebno uznemirena, jasno da je postojao opravdani strah jer ipak sam vec dvije bebe izgubila al ja sam onaj tip koji kaze "sta bude, bit ce" i stvarno nisam strepila od uzv-a do uzv-a pa je eto ipak do 33. tj. sjedio.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Na pregledu sa 36+2 kao i 37+2 tt vise nije na zadak, nego kako treba s glavicom prema dolje.
    Danasnji pregled 38+2 i pogodite sta? Beba na zadak! Iznenadjenjima nikad kraja.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne brini. ako bebica i ostane na zadak, može se lijepo i lako roditi.

/ali ti imaš nekog živahnog akrobata, tko zna hoće li se još vrtjeti /

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

danas sam bila na pregledu - 35 + 6, beba na zadak, jako visoko, ona jako velika (mjere za 38-39 tt), plodne vode malo (oskudno), sve u svemu - šanse da se tako velika bebe okrene u tako malo vode - gotovo nikakve. Sad sam koma, totalna. Dvoje sam rodila (oboje veliki, preko 4 kg), ova trudnoća do sada sve OK, sad me ovo potpuno izbacilo iz takta. Kontrola za tjedan dana, kaže doc da će me nakon toga "poslati k njima", mislim jasno je da će me poslati u bolnicu, ali onako sva u panici nisam shvatila niti je pitala hoće li me poslati da dalje idem kod njih na kontrole ili mi se smješi doćek nove u bolnici? Kako se smiriti i dočekati novu kontrolu normalan? Mislim, nije ni carski kraj svijeta, ali nekako nisam očekivala da bi mi se nakon dva normalna poroda mogla desiti ovakva situacija.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

identično meni bilo, i rodila u 36+4 na carski

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Od kad sam se vratila s pregleda "visim" na temama u koje sve ove godine nisam ni virnula - carski, naravno. I, pomalo sam se već pomirila sa situacijom, sigurno je bolja varijanta da znaš (pretpostavljaš) što te čeka, nego da završiš na hitnom carskom...

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

iz mog iskustva, znao ne znao oni naprave kako misle da je najbolje za tebe. Mislim d akod carskog baš nema izbora. meni su napravili hitan carski jer mi je pukao vodenjak, al obzirom d aje tebi treći porod možda te i porode na zadak bez carskog, no tu ima više uvjeta koji se poštivaju a čini mi se da im je jako važno kolika je beba. Mi smo u 36 TT imali 2870 grama, što je više od prosjeka.
    No carski ne bih nikome preporučila, evo nakon 4 mjeseca mene rez boli i nije mi u dobrom sjećanju ostalo.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

riječanka, ja bih na tvojem mjestu otišla još jednom liječniku na uzv i razgovor. kako god bilo, sretno!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Danas mi je ipak sve već pomalo "sjelo". Bit će kako biti mora, bez obzira na moje želje i strahove, kako se beba namjesti i kako bude porod započeo, mislim da će u rodilištu donjeti ispravnu odluku. Nisam imala loših iskustava na prethodna dva poroda u Ri rodilištu i znam da me neće slati na carski samo tako. Za toliko veliku bebu, bez obzira što je treći porod, ne vjerujem ni da će forsirati vaginalni. Spremna sam na sve, samo da obje na kraju budemo dobro. Vidim da ni dojenje ne mora biti previše zakomplicirano carskim, a budući da su moja djeca veliki cicoljupci i imam višegodišnje iskustvo uspješnog dojenja, nekako vjerujem da će na kraju sve biti OK.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

za dojenje se ne moraš bojati, mi rođeni na carski bili u inkubatoru 3 dana, i dojimo bez problema.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Prema tome izgleda da sam ja u potpunom zenu, 29+5, a moja beba glavicom dole već u maloj zdjelici. Zabrinuta inace, tako il sam iznimka koja potvrđuje pravilo il pravila nema.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

jucer na pocetku uzv pregleda su mi oboje bili na glavu, dok je dr pregledavao drugog malca prvi se okrenuo poprecno,a obzirom da sam u 36tt i da svaki ima oko 3kg nemaju bas puno mjesta . Moj je zakljucak da se polozaj moze promijeniti u bilo kojem tjednu, i to u par minuta...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sumskovoce, svaka ti čast! Skoro si u terminu, i dva tako velika dečkića. Moja je samo jedna bila, i točno 3kg, ni gram više.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Danas, 36+6, gospođica je u pravom položaju! Ovih sam dana osjetila da bi to što radi moglo biti okretanje, ali sam se bojala nadati. Sad sam euforična i odlučna da joj zabranim slične aktivnosti na dalje !

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ja sam u 37 tt, ženska na zadak okrenuta, a do prije 2 tjedna bila okrenuta glavicom dolje. A procjenjena težina joj je već sad 3700g. Dali se kome bebica okrenula sa zadka na glavu iza 37tt?

Strah me ako se ne okrene, da će me vaginalno porađati (i prvo dvoje djece rođeno vaginalno, iznad 4 kg).
    A opet, ni CR mi nije privlačna opcija.
    Baš me ginekolog šokirao jučer na pregledu :/

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Amandica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam u 37 tt, ženska na zadak okrenuta, a do prije 2 tjedna bila okrenuta glavicom dolje. A procjenjena težina joj je već sad 3700g. Dali se kome bebica okrenula sa zadka na glavu iza 37tt?
    moj se u 35om tjednu okrenuo na zadak i tako ostao
    imao je 4kg kad je napravljen CR, u 40om tjednu
    nije se ni mogao okrenuti na glavu jer je bio zapetljan u pupčanu
    ja sam bila prvorotka, pa su na tu veličinu bebe odmah išli na CR, ne znam kako je s prethodnim vaginalnim porodima

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Meni se beba okrenula u 28 TT, ne znam težinu da ti budem iskrena. Doktorica kaze kako bi sad to trebalo biti to. Sretno kako god!

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Na zadnjem uzv-u, s oko 28tt, glavica dolje. Sada, u 38tt mala je na zadak. Mozda se okrene, ali se ipak psihicki pripremam na cr. I ima 3300 g. Veliko moje malo.

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Gdje ces rodit Sadie? Meni je primalja u Merkuru rekla da bebe na zadak porađaju vaginalno

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

U Petrovoj.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Beba je jos uvijek na zadak. Dr.je rekla da mogu roditi vaginalno bez problema jer je prof.koji to radi vrhunski strucnjak i uspjesno ju zaokrene. Napravila je uzv da vidi ima li mjesta. Zbog smjesttaja posteljice i polozaja bebe ne smije se okretati pa ce biti cr.
    Posljednje uređivanje od Sadie : 07.04.2015. at 20:13

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •