Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Otvaranje tema na ovom podfrumu i nikad više post od iste osobe

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Otvaranje tema na ovom podfrumu i nikad više post od iste osobe

Meni je ovo već stvarno sumnjivo, svakih malo dode netko i otvori temu, to bude osobi prvi post, i ta se osoba više nikad ne javi. Mislim da više neću odgovorati u takvim slučajevima, a opet bude mi žao, što ako nije trol ili neka navlakuša, već netko tko stvarno treba pomoć ili ima dileme. Opet računam, ako se radi o nekom takvom da ć malo opširnije napisati svoju dilemu i problem.
    I da još dodam, ima puno tema o svakakvim pitanjima vezano uz posvajanje, logično mi je da netko prvo čita i traži da li se o tome pisalo, pa pita na temi??

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

slažem se s tobom ali mislim da toga ima na skoro svakoj temi a ne samo na ovoj

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Točno, što se tiče otvaranja teme primijetila sam isto da je započeta od osobe koja se uopće kroz temu ne uključuje. Nije mi to jasno. Valjda baš ovo što kažeš ivanas; navlakuša..
    Od prije tjedan dana sam prvi puta na forumu, ali to sam primijetila na mnogo mjesta.
    A što se tiče informacija, da bi prvo trebalo proučiti 'gradivo', ne bih se baš složila, jer forum i postoji da bi učili iz tuđih iskustava; npr. ako osobno nemam neki problem nisam ponekad upućena u problematiku, ne znam kakav je 'zrak' po tom pitanju (recimo tvoj primjer posvajanja), pa tražiš da ti netko upućen, 'ko se nosi s time svakodnevno, da ili link ili odgovor koji ulazi u srž problema, da bi mogao izraziti svoje mišljenje.. Jer nije forum samo za 'riješavanje dilema, problema' već i informativnog karaktera.
    Forum je u slobodnom prijevodu središte javnog života (točnije Trg, ops. Forum Romanum) ili u kontekstu interneta, mjesto rasprave..
    Eto, tako ja mislim..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako mislite na temu "Zakonska osnova" otvorila ju je osoba, meni se čini da je to jasno, ali možda je i presažeto objašnjeno, koju je samo zanimalo kako je zakonski riješeno posvajanje u kontekstu donacije jajnih stanica i borbe za zakon o oplodnji koji bi bio liberalan i moderan. Napisala je i da se može zaključati, žena je inače aktivna na PDF-u Potpmognuta - napisala je par postova na temi, ali možda i jest vrijeme da se to zaključa. Naime, postoji princip strogog forumskog odvajanja tih tema (posvajanje/potpmognuta), iako u životu nisu uvijek strogo odvojene, a zamišljeno je da ljudi dileme sami rješavaju u virtualnom mraku, a onda dođu u pretinac a ili b, kad su se već offline odlučili, pretpostavljam zbog mogućih užarenih rasprava koje bi bilo nemoguće administratorski menadžirati.

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ina33,
    Osobno, ne mislim na ništa konkretno, kažem ima more primjera.. Ne znam za ivanas i astral..
    Ali ne mislim da bi svi prije nego što pišemo trebali biti upućeni u problematiku u potpunosti.. Netko treba brzu pomoć, čemu ograničavati polje rasprave, pa češ se kroz razgovor informirati što je moguće više u tako kratkom vremenu.. Mislim da je bitno podijeliti iskustvo i, ponavljam, pomoći.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Normalno... plus, na forumu nije napisano tako jednostavno buletizirano da bi sad uvijek se moglo reći prvo sve iščitaj, pa onda pitaj. Osim toga, ako bi netko stvarno uložio tipa 10-tak dana iščitat relevantno, ne bi imao što niti pitati. Na forumu se uči mic-po-mic, a i računaš nekako na dobrohotnost nekoga da te neće, stila zakon o izmjeni zakona o izmjeni zakona o izmjeni zakona referirat na topic star xy godina, stranica xxx, nego da će ti dat kratko i u glavu status. Barem tako ja. Jer, onda bi svaki kužer na svaku temu trebao napisati sažetak stila "pročišćenog teksta" i da to bude portal, a ne forum. A mislim i da nema toliko "nestajanja" na ovom pdf-u, samo ona jedna osoba koju je moderatorica već i detektirala.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja sam dosta puta otvorila temu koja je na kraju imala po 10 stranica i nisam više pisala na njoj, jer rasprava vrlo brzo ode u nekom neželjenom smjeru. Zatražiš pomoć ili mišljenje, a ljudi se počnu raspravljat o svemu i svačemu i onda izgubim živce i neda mi se isčitavati 100 postova da bi našla jedan normalan odgovor na svoju temu.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

"Zakonska osnova" nije problem, dapače tema je jako zanimljiva, samo što je više filozofskog, a manje "posvojiteljskog" tipa.
    Za ovo drugo na što ivana, pretpostavljam, misli bojim se da nema pomoći. Nažalost, ja svaki put pomislim na trollericu koja nam se svako malo reinkarnira.

Doga avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Jer, onda bi svaki kužer na svaku temu trebao napisati sažetak stila "pročišćenog teksta" i da to bude portal, a ne forum.
    x
    Slažem se i s Rivendell da priča često 'zastrani' i mislim da je tad normalno da 'odustaneš' od dalje raspre jer nije više u tvojoj domeni koja te zanima. No, koliko vidim, ima onih koji doslovno navlače na nešto što ih, kako se čini, uopće ne zanima..
    Kako 'ko voli, njegova stvar.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da čokolada, mislimo na isto, htjela sam javno napisati da skuzi da ju kuzimo, čini mi se da ju mogu već namirisati, a opet čovjek može pogriješiti i odbiti nekoga tko se stvarno želi uključiti i informirati.

Nisam mislila na temu o poptomognutoj što je otvorena, otvorio ju je stari član foruma i tema ima smisla, već na tipa javi se netko s prvim postom, otvori temu tipa "kako i kad reći djetetu da je posvojeno" ili "nismo još djetetu rekli da je posvojeno" a ima o tome već i tema i puno je pisano kroz puno drugih tema, što nije logično da čovjek kad dode na forum prvo malo vidi je li što pisano na temu koja ga zanima pa ako vidi da nije, ili nije na način na koji bi osoba želila onda otvara temu, pita, iznosi svoja iskustva i mišljenja?
    Nisam mislila da prvo treba ne znam kako prostudirati problematiku da bi pisao.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •