Pokazuje rezultate 1 do 50 od 81

Tema: uvećanice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Optimist, tvorbeno su ti svi točni. Sjedi, pet!
    Pitanje je samo čemu? I kako da to zna dijete u trećem razredu, ako ne zna većina odraslih? A i ne trebaju znati jer se ne rabe.

Tako je meni suludo kad strance uče vokativ imenica: npr. stole moj, zide moj, stolico moja. Pa još dave kad je e u muškom rodu, a kad u. Kao da izvorni govornici to znaju! Za kog vrapca?!? Pa kome to ikad treba? Jedino ako skroz prolupaš pa kreneš zazivati namještaj, ali tad se ionako nećeš opterećivati gramatikom.

Vokativ ti treba u 6,5 stučajeva, naučiš ih kao izuzetke i amen (npr. gospođo, učiteljice, profesorice, gospodine, Ivane...)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je meni suludo kad strance uče vokativ imenica: npr. stole moj, zide moj, stolico moja. Pa još dave kad je e u muškom rodu, a kad u. Kao da izvorni govornici to znaju! Za kog vrapca?!? Pa kome to ikad treba? Jedino ako skroz prolupaš pa kreneš zazivati namještaj, ali tad se ionako nećeš opterećivati gramatikom.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jeeee!!! Eto čemu - da dobijemo pet

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pitanje je samo čemu? I kako da to zna dijete u trećem razredu, ako ne zna većina odraslih? A i ne trebaju znati jer se ne rabe.

Vokativ ti treba u 6,5 stučajeva, naučiš ih kao izuzetke i amen (npr. gospođo, učiteljice, profesorice, gospodine, Ivane...)

a jesam se nasmijalaaaaa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •