Dakle,

moja kći ide u O.š. "Ivana Meštrovića" na Jarunu. U toj školi učenici nižih razreda ostavljaju jakne i cipele u učionici. U dnu učione postavljene su vješalice, na njih objese jakne, a ispod naprosto stave cipele. Nije neko rješenje, ali, hajd' dobro. No totalno sam bila šokirana kad sam saznala, prekjučer, da učenici viših razreda nemaju gdje odložiti jakne, čizme, džempere, kape, šalove, rukavice, nego zimi sve to skupa s opremom za tjelesni, a i kutijom za likovni s kompletnim priborom kojeg će koristiti tu školsku godinu (imaju profesoricu koja radi na način da im ne najavi unaprijed kojom će tehnikom idući put raditi, nego zahtijeva da donesu sve, pa valjda kakva nju inspiracija pukne taj dan) nose svaki sat u drugu učionicu. Dakle oni svaki sat mijenjaju učionicu, idu u učionicu koju valjda duži pojedini profesor i to sve skupa s torbom nose cijeli dan sa sobom iz učionice u učionicu. Nisam mogla niti pomisliti da se tako nešto dešava danas u nekoj od zagrebačkih, ma ne zagrebačkih, nego bilo kojoj školi u RH. Namjera mi je poći direktoru i pokrenuti neku akciju da se praksa promijeni, ali zanima me da li je naša škola iznimka ili je to uobičajena praksa u hrvatskim školama. Kako je kod vas?