Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Cresit stop vlazi i stop plijesni

Mama Martina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Cresit stop vlazi i stop plijesni

Da li netko ima Cresit stop vlazi i da li je netko koristio stop plijesni? Kakva su iskustva? Kod mene nije strašna vlafa i plijesan. Samo u dva kuta gdje je sjeverni zid, koji je najhladniji. Redovito provjetravam prostorije, na to sam bolesna. Imam malo plijesni iza kreveta i u jednom kutu iza ormara. Da li bi mi to pomoglo?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Plijesan mozes pospricati varikinom. Nece rijesiti uzrok, ali ce ubiti posljedicu.

Nisam koristila odvlazivace pa ne znam nista o njima.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam Ceresit (Henkel) i stvar je odlicna. Prije su mi se preko zime radile ogromne kolicine gljivica u kuhinji na stropu, sad ih vise nema.
    Stavila sam tabletu prije (oko) mjesec dana, vec se skupilo jedno 3-4 dl vode.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja imam problema sa pljesni i vlagom u 3 prostorije i ni u jednoj nije pomogao niti jedan odvlaživać.....

stvar ublaži samo redovito uklanjanje istih i špricanje s varikinom....

čak smo i prekrečili taj vanjski zid ( i stražnji dio ormara na tom zidu) s nekim "zaštitnim" slojem al niš ne pomaže....

bila je već tema o vlazi i plijesni.....

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mi imamo na svim vanjskim zidovima vlagu...luda sam vise...
    ljetos smo krecili nekom tekucinom za zastitu (masno ju platili) i opet isto...na jednom djelu imamo potpuno mokar zid (koda je vodom poliven),na dugom se stvaraju bjele naslage/gljivice a na trecem se crni...uuuuuffffff....
    svaki dan brisem (iako znam da nesmijem) ali sta drugo da radim ako ostavim to ce se jos vise rasiriti...
    najgore mi je za djecu...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Luftam 2 puta dnevno, čim nešto kuham (pa i kavu) palim napu i NIŠTA ne sušim na radijatorima već samo u sušilici. I svi kutevi za sada ok.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kod mene je isto grozno stanje, kuhinja i blagovaona mi je iznad pothodnika gdje je luđački hladno, vanjski zidovi, a unutra super toplo, PVC stolarija, voda mi doslovno curi niz prozore, zidovi crni, mokri, kuham kraj otvorenog prozora, ali ništa ne pomaže, mogla bi jedino cijeli dan imati otvoreno da to spriječim, a to ne mogu....muka mi je kad svi tamo jedemo, a zidovi se crne od gljiva, a šta da radim??? svašta smo pokušali, ali tako je oduvijek
    valjda djeci neće ništa biti

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

otprilike tako je bilo i kod mene ... plus se još i ta sva silna voda cijedila niz zidove tako da je i pod stalno bio mokar...ono mokar s lokvom...
    i nema drugog rješenja...razbili smo cijelu kuhinju i izolirali iznutra, jer nemamo financijske konstrukcije da uložimo u izolaciju izvana, što bi bila bolja stvar...
    ovako smo otukli cijelu kuhinju do cigle, sušili kojih mjesec dana jer je sve bilo mokro, i onda krenuli s izolacijom, ljpenka, neki premazi, stiropo i knauf... sad je mini kuhinja još manja ali ovo je već druga zima i da pokucam u drvo...nema gljuiva, kuhinja je topla, nema vode...
    plus smo još i obavezno ugradili napu koja se pali čim se uključi štednjak...
    i svejedno vidim sad kak je hladno vani da se ujutro onako malo uz rub orose prozori u kuhinji...

čitala sam i da niti ta sva silna izolacija ne mora biti trajno rješenje jer je izolacija iznutra, a ne izvana...ali za sada drži...

a zdravlje...pa moram priznati da nisam nikakve spektakle primijetila ali kad je ćupi zaradila upalu pluća, više doktora nas je pitalo imamo li vlagu u stanu...

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    valjda djeci neće ništa biti
    Neću te baš utješiti, ali mene i dan-danas, kad god sinu dajem Flixotide, grize savjest što smo iz plijesnjive garsonijere odselili kad je on već imao 11 mjeseci. I sve si mislim da nije one svoje najranjivije prve mjesece života proveo u takvim uvjetima da ne bi imao tolikih problema s bronhitisima, a kasnije i astmom .

Možda to i nema veze s njegovim sadašnjim zdravstvenim stanjem, ali svejedno se ne mogu ne pitati....
    Posljednje uređivanje od Audrey : 18.11.2011. at 14:37

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Moja sestrična je imala velikih problema s vlagom, prošle je godine kupila odvlaživač i preporodila se. Doduše djeca su do tada već pokupila svakojaka sranja, nažalost.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vjerojatno se o ovme pisalo već prije, ne stignem sve iščitavati, jel ima netko iskustva, netko stručan da kaže jel to može funkcionirat....cijena...

http://www.nanotehnologije.hr/Conten...-Nature.wshtml

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da se malo prikljucim..

gdje se trebaju postaviti odvlazivaci zraka? mogu li ih staviti na ormare ili moraju biti negdje nisko?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja imam ceresit i super je,kroz 2 tj.sakupi i do 2 dl vode.posudice s tabletom su na ormarima,ja nebih stavljala nisko zbog djece.

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vlaga se mora negdje kondenzirati i to onda bude barem jedan najhladniji ugao, a često i više njih.
    Kod mene je to baš u dječjoj sobi i izluđuje me. Koristim taj Ceresit i super je, ali nedovoljno. Situacija mi je tako kritična da sam ga morala staviti u ormar, jer sam već i u njemu registrirala vlagu. Srećom da je namještaj turbo kvalitetan (starudija, ali od boljeg materijala nego ovi današnji) inače bi se već raspao. Sad sam počela i grijalicom svako veče grijati taj ugao, da baš sve ne strune.
    Dodatno luftanje ne pomaže, jer onda uđe svjež, vlažan zrak i dobiješ kontraefekt.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •