Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Platneni jastucici za dojenje

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Platneni jastucici za dojenje

Mame koje su ih koristile - zanima me koliko bi mi kom. trebalo da bih mogla funkcionirati bez jednokratnih? Posto cemo koristiti i platnene pelene, pa da se i ja rijesim tih jednokratnih, jer sam ih sa L. se nakupovala..

Takodjer me zanima da kako ste bile zadovoljne s njima u odnosu na ove jednokratne? Bojim se ako su mi bradavice stalno u mokrome, da ce postojati veca opasnost od pojave kojekakvih gljivica ili sl.

Da li je moguce ih sam sasiti (od flanela ili pamuka od kojih sivam pelene) ili trebaju nekakvi posebni materijali?

Hvala

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ja sam ih imala 6 pari i bilo mi sasvim dovoljno. doduše nije mi bilo baš let downa, pa sad...
    ja sam ih naručila kod jedne šivalice i bila preeeezadovoljna. ovi jednokratni bi mi se uvijek raspali.
    moji su bili neki od flanela neki od pamuka, sve skupa su me došli 50 kn, pa sd ne znam koliko sde uopće isplati šivat
    Posljednje uređivanje od nahla : 25.10.2011. at 11:11

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam na koristila jednokratne i tek pred kraj dojenja se sjetila nabaviti platnene..

ugl. meni su platnene bolji izbor, jer kao prvo ustedis jaaakoo puno novaca. ja sam jednokratnih dosta trosila, jer meni je to sve curilo na sve strane.

a u platnenima ti ne bude nista mokrije nego u jednokratnima. a kad se smoce pa promjenis ih, isto kao sto moras i jednokratne.

meni su jednokratne redoviti znale promociti i grudnjak i majicu.

a nabavis ih jedno 10-ak pa si mirna

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Meni jako čudno platneni stoje u grudnjaku, pa mi grudi izgledaju skroz deformirano, zato platneni po kući, a za vani ipak jednokratni

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ja nisam imala tih problema, jer su bili prošiveni tako

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

imala sam 5-6 pari različitih materijala, ali isith kao i za pelene
    tako da ti je definitivno najbolje da si sama sašiješ ako znaš

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam bila prezadovoljna s platnenima, nosila sam ih i za doma i za van. Kupila sam 10 pari, ali bilo mi ih je i previše.
    Ako ti ide šivanje, bacaj se na posao!

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Imala sam tri para i jedva da sam ih stigla upotrijebiti, ionako je stalno barem jedna bila prikopčana, tj. nije bilo baš previše prilike da mlijeko curi ikuda osim u dječja usta. A ni let down mi nije bio jak. Nakon prvih par mjeseci više nisu trebali.

Jednokratni mi nisu baš dragi jer su se klizali, gužvali i ispadali, unatoč tome što su samoljepivi. S platnenima nisam imala tih problema.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam imala od onog kršitelja koda na A. 2 para, ali tek nakon 6 mjeseci. To mi je bilo dosta i bili su dobri.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

hvala cure na odgovorima.
    Imam dosta ostataka od pelena, taman za jastucice, pa cu bas pokusati si napraviti par komada. Itekako mi se isplati ih sama napraviti jer imam ostataka materijala od pelena, tako da me ovako ne bi kostali nista osim malo vremena

Jos par pitanja za cure koje su ih sivale, ili koje su imale te od sivalica, da ne otvaram jos i topic o sivanju jastucica - treba li na sto posebno paziti kod sivanja? Je li dosta da iskrojim po ovim jednokratnim pa ih samo obradim ili treba ih jos kako prositi? Koliko slojeva bi otprilike trebalo?

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nisam šivala, pa ne znam tehničke detalje
    ali čini mi se da su moji imali oko 4-5 slojeva, neki su bili samo rubovi prošiveni, a neki su bili od ruba prema sredini prošiveni, pa su imali kao rupicu u sredini
    tj. kad su krojeni, nije bio cijeli krug, nego kao da izrežeš mali V (širine par milimetara), pa ih onda zašiješ po rubu
    (nemam pojma kako da objasnim, ovo je totalno nesuvislo, al ostavit ću, možda ipak skužiš što je pisac htio reći)

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mellyca imaš pp

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj rahela prvotno napisa Vidi poruku
    nisam šivala, pa ne znam tehničke detalje
    ali čini mi se da su moji imali oko 4-5 slojeva, neki su bili samo rubovi prošiveni, a neki su bili od ruba prema sredini prošiveni, pa su imali kao rupicu u sredini
    tj. kad su krojeni, nije bio cijeli krug, nego kao da izrežeš mali V (širine par milimetara), pa ih onda zašiješ po rubu
    (nemam pojma kako da objasnim, ovo je totalno nesuvislo, al ostavit ću, možda ipak skužiš što je pisac htio reći)
    skuzila sam sta si htjela reci , bas cu pokusati tako, hvala

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Imam 4 para od poroda (da još uvijek curim )
    Nekad su i ta 4 previše. Curim samo tokom podoja tako da koristim 1. Kad podoj završi operem ga ako se smoči. Jedanput tjedno svi idu u mašinu na pranje.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni su za doma bile dobre krpice od tetra pelena, u stvari tetra pelene razrezane na 4 i porubljene. (iz dm-a). za van sam imala 2 para platninih jastucica i bilo mimje dosta za prve mjesece. Jednokratni su me smetali, nisam ih podnosila.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

imala sam 3 para
    premalo
    ovaj put ću nabaviti malo više

btw. rekla mi je ptićica da će Roda uskoro imati u ponudi i platnene jastučiće za dojilje

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

A vidim da nitko nije spomenio - mene jedino kod platnene ulozke zabrinjava to sto bi se prali sa ukakane platnene pelene, a onda bi se stavljali i drzali na bradavicama koje dolazu u direktan kontakt sa bebinim ustima.. nekako mi to nikako nije higenski, bez obzira sto bi prala to na 60....
    Posljednje uređivanje od riba26 : 11.12.2011. at 18:10

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj riba26 prvotno napisa Vidi poruku
    A vidim da nitko nije spomenio - mene jedino kod platnene ulozke zabrinjava to sto bi se prali sa ukakane platnene pelene, a onda bi se stavljali i drzali na bradavicama koje dolazu u direktan kontakt sa bebinim ustima.. nekako mi to nikako nije higenski, bez obzira sto bi prala to na 60....
    Ma ne brini zbog toga. Ne moraju biti sterilni.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ja sam ih prala na 90, i onda još peglala...ne znam koja bi beštija preživila to

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj riba26 prvotno napisa Vidi poruku
    ja ih sigurno ne bi prala se pelenama, nego nekom drugom robom

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

da koristim platnene pelene, ja ne bih pelene prala sa drugom robom, nego solo...

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zašto ne biste prale jastučiće s pelenama - to znači da pelene ne biste smatrale čistima nakon pranja??

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja smatram pelene 99,5% ciste nakon pranje... ne mogu reci 100% kad ipak ponekad ostanu neke fleke od kakice ili ponekad nakon pranja se osjeti lagani miris amonijaka. a bez obzira na to, upitno je to sta se sve ubije na 60 C - sta ako je voda 59 C? Ma i da je 100% 60C, i da nema flekice na pelenama nakon pranja (sto inace skoro nikad nema) i miris amonijaka (sto takodjer jako rijetko dodje), prati zajedno na 60C kakicu i nesto sto dolazi u direktan kontakt sa onim sto mi beba jede mi je odurno. Ipak mislim kad nabavim te jastucice ubrzo da cu ih prati na 90C kao nahla (sa neukakane bijele djecje stvari - bodije, donje majice, tetra pelene sto koristimo za brisanje starije dijete, itd.)

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

klara , ja ne koristim platnene, al da ih koristim sigurno bih ih prala odvojeneo i na 90, takva sam, to je moj film i eto...
    jednostavno mi 60 nije dovoljno za moj duševni mir heheheh

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    jednostavno mi 60 nije dovoljno za moj duševni mir heheheh
    Ok, to razumijem. Nismo svi jednaki

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor