Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Otac u kaznionici...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mislim da je krajnje vrijeme da maloj objasniš gdje je tata uistinu.
    Učini to realno, na način razumljiv djetetu, ovako kao si opisala u svom postu: napravio je lošu stvar, treba odslužiti kaznu, tako treba biti. Zna da je pogriješio. U svakom slučaju, tebe malena voli jako.

Ovakvo zavlačenje nikako ne pomaže da djevojčica na normalan način prihvati činjenicu da joj je tata u zatvoru. Da ona nije ništa kriva i da se nema čega sramiti. Jer se ti pred njom sramiš, ti koja jednako kao ni ona nisi ništa kriva - primjer je uvjerljiviji od riječi, pa i kad je negativan.

Razumijem da je i tebi možda teško zauzeti pozitivan stav, možda ti se čini jednostavnije šutjeti i čekati da vrijeme prođe, da okolina zaboravi i nadati se da će tvoje dijete nekako izbjeći suočavanje s tom činjenicom. Ali... nemoj se zavaravati, ljudi ne uspiju spriječiti okolinu da u puno bezazlenijim stvarima pravi probleme djeci.

Tvoje ti je dijete, i njegovo samopoštovanje, prevrijedan razlog i prilika da ti sama raščistiš sa sobom do detalja i pred svima čistog obraza zauzmeš stav ljudske prodrške čovjeku koji je pogriješio i popravio se.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je krajnje vrijeme da maloj objasniš gdje je tata uistinu.
    Učini to realno, na način razumljiv djetetu
    , ovako kao si opisala u svom postu: napravio je lošu stvar, treba odslužiti kaznu, tako treba biti. Zna da je pogriješio. U svakom slučaju, tebe malena voli jako.

Ovakvo zavlačenje nikako ne pomaže da djevojčica na normalan način prihvati činjenicu da joj je tata u zatvoru. Da ona nije ništa kriva i da se nema čega sramiti. Jer se ti pred njom sramiš, ti koja jednako kao ni ona nisi ništa kriva - primjer je uvjerljiviji od riječi, pa i kad je negativan.

Razumijem da je i tebi možda teško zauzeti pozitivan stav, možda ti se čini jednostavnije šutjeti i čekati da vrijeme prođe, da okolina zaboravi i nadati se da će tvoje dijete nekako izbjeći suočavanje s tom činjenicom. Ali... nemoj se zavaravati, ljudi ne uspiju spriječiti okolinu da u puno bezazlenijim stvarima pravi probleme djeci.

Tvoje ti je dijete, i njegovo samopoštovanje, prevrijedan razlog i prilika da ti sama raščistiš sa sobom do detalja i pred svima čistog obraza zauzmeš stav ljudske prodrške čovjeku koji je pogriješio i popravio se.
    Nisam baš sigurna da je još vrijeme...ja bih na na takvu vijest burno reagirala, a djetetu je znatno teže, mislim da bi mu se rušili svjetovi. Nisam sigurna da je 4,5 god prihvatljivo doba...

Ako bi se prihvatila jednog takvog pothvata, prije svega bih potražila savjet stručnjaka, psihologa, čitala bih nešto o tome...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •