Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Otac u kaznionici...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mislim da je iskrivljavanje istine, da ne kažem neku drugu riječ, puno gori način nošenja sa stvarnošću.

Djetetu treba reći istinu. Na primjereni način, za početak bez previše detalja i objašnjavanja, u nekoj smirenoj situaciji. Sigurno to neće biti jedan razgovor i nikad više ni riječi (ako bude, po mom mišljenju nije dobar znak). Za očekivati je da će dijete snažno reagirati, možda odmah, možda kroz par dana, možda više promjenom ponašanja nego riječima. Ovo što sad zna nije dobra podloga, treba i na to računati.

Savjet stručnjaka je svakako jako pametno potražiti. Ali prije svega, majka treba biti sigurna u svoje stavove. Ta njezina sigurnost bit će djetetu najvažniji oslonac i primjer u prihvaćanju očevog stanja.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je iskrivljavanje istine, da ne kažem neku drugu riječ, puno gori način nošenja sa stvarnošću.

Djetetu treba reći istinu. Na primjereni način, za početak bez previše detalja i objašnjavanja, u nekoj smirenoj situaciji. Sigurno to neće biti jedan razgovor i nikad više ni riječi (ako bude, po mom mišljenju nije dobar znak). Za očekivati je da će dijete snažno reagirati, možda odmah, možda kroz par dana, možda više promjenom ponašanja nego riječima. Ovo što sad zna nije dobra podloga, treba i na to računati.

Savjet stručnjaka je svakako jako pametno potražiti. Ali prije svega, majka treba biti sigurna u svoje stavove. Ta njezina sigurnost bit će djetetu najvažniji oslonac i primjer u prihvaćanju očevog stanja.
    Mendula je sve rekla. Ja samo mogu podvući da djeci treba govoriti istinu o njihovom životu. To što je tata u kaznionici je životna činjenica tvoje kćeri. Način na koji će se ona tome odnositi i vraćati se tome kao odrasla osoba ovisi o tebi i TM sada. Djeci treba uvijek govoriti istinu, na način primjeren njihovoj dobi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •