Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: glazura od svježeg sira???

  1. #1
    mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    1,033

    Početno glazura od svježeg sira???

    Malo mi je hitno,spekla sam kolač, a nemam pojma kako da napravim glazuru - ima ko kakav recept za glazuru za kolač od svježeg sira?

  2. #2
    mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    1,033

    Početno

    Citiraj mayato prvotno napisa Vidi poruku
    Malo mi je hitno,spekla sam kolač, a nemam pojma kako da napravim glazuru - ima ko kakav recept za glazuru za kolač od svježeg sira?
    ispravak...kolač NIJE od svježeg sira, treba mi glazura od svj.sira

  3. #3
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,283
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 18.11.2011. at 15:49

  4. #4
    di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    370

    Početno

    mislim da bi ti tu pasala glazura od limuna...
    staviš sok od jednog limuna i šećera u prahu, rezimo dvije tri žlice, promješaj i vidjet ćeš kakva će ti biti gustoća....
    ta ti se glazura onak na zraku još malo posuši pa bude onako fino hrskava ali ne pretvrda....

  5. #5
    di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    370

    Početno

    pisale smo u isto vrijeme....
    kakav je kolač....
    možeš pomješati sir, limun i šećer i dugo to miksaš dok ne dobiješ glatku smjesu.... šećer i limun dodaješ po ukusu

  6. #6

    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    123

    Početno

    ...limun paše sa svježim sirom pa probaj s bijelom iliti ledenom glazurom, ja s njoj šaram po keksićima:

    2 bjelanjka
    25 dag šećera u prahu
    malo soka od limuna

    Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg i polako dodajte šećer, žlicu po žlicu uz stalno mješanje. Na kraju dodajte i malo soka od limuna. Premažite kolač, keksiće i pustite da se suši.

  7. #7
    mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    1,033

    Početno

    Citiraj di_zg prvotno napisa Vidi poruku
    pisale smo u isto vrijeme....
    kakav je kolač....
    možeš pomješati sir, limun i šećer i dugo to miksaš dok ne dobiješ glatku smjesu.... šećer i limun dodaješ po ukusu
    radila sam ovaj od mrkve, ali nigdje ne vidim glazuru od svj. sira, samo ABC,mascarpone i sl., meni trebaod svježeg

  8. #8

    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    123

    Početno

    ...svi imamo iste limunske asocijacije ..nikad čula za glazuru od svježeg sira, najsličnije tome mi je gornji sloj cheese cake-a (vrnje, vanilija, limun..). zanima me

  9. #9

    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    123

    Početno

    vrnje=vrhnje

  10. #10
    mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    1,033

    Početno

    A ništa, napraviti ću glazuru od čokolade...

  11. #11
    di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    370

    Početno

    mislim da s čokoladom nemreš fulat u svakom slučaju....

    mljac

  12. #12
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Pa samo se izmiksa sir, slatko vrhnje i šećera po želji.

  13. #13
    mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    287

    Početno

    na to ti inače ide glazura od krem sira. meni je dobra ova:
    175g krem sira
    70g maslaca
    35g štauba
    25g meda
    istući maslac, štaub i med.
    u drugoj zdjeli pjenasti izmutiti sir u glatku kremu i zatim umiješati u maslac.

    premaži kolač. ja pospem gore još sitno sjeckane orahe

  14. #14
    mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    1,033

    Početno

    Ma napravila sam od čokolade, krem sir nisam imala, samo svježi, zrnati, ali s čokoladom je ispao FANTASTIČAN

  15. #15
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Svaki svježi sir hoće postati fina krema u blenderu. Malo teže krene jer češće povuče zrak, ali uz oko minutu natezanja stvar krene i postane prividno sasvim tekući.

  16. #16
    mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    1,033

    Početno

    [QUOTE=Davor;2008378]Svaki svježi sir hoće postati fina krema u blenderu. Malo teže krene jer češće povuče zrak, ali uz oko minutu natezanja stvar krene i postane prividno sasvim tekući.[/QUOTE

    E vidiš, nisam znala, a kakav je dalje recept za glazuru od njega?

  17. #17
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Možeš s time činiti što te volja. Inače ne volim raditi kolače pa moje fix ideje uzmi s rezervom, ali od ove kreme časkom napraviš "oriđiđi" patvoreni cheesecake. Nisam to radio gooodinama.
    Treba ti petit beurre keksa za pokriti dno posude, pola kile do 70dag svježeg sira, limun/dva, 10g agar-agar alge, 10dag šećera i 2dl vode za otopiti agar.
    Zakuhaš vodu i frkneš u blender, na to frkneš onih 10g agara, stisneš gumbić, dodaš sir i sok od limuna, opet stisneš gumbić da nastane nešto kao gore opisana krema u koju još dodaš šećer - sve u blenderu. Izliješ kremu na poslagane kekse i frkneš u frigić. Eventualno kad se ohladi i stisne sve namažeš nekakvim pekmezom za dekoraciju.

    Agar zna zafrkavat kad ga koristiš na uobičajeni način, a ovako s blenderom je i to pljuga.

  18. #18
    mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    1,033

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Možeš s time činiti što te volja. Inače ne volim raditi kolače pa moje fix ideje uzmi s rezervom, ali od ove kreme časkom napraviš "oriđiđi" patvoreni cheesecake. Nisam to radio gooodinama.
    Treba ti petit beurre keksa za pokriti dno posude, pola kile do 70dag svježeg sira, limun/dva, 10g agar-agar alge, 10dag šećera i 2dl vode za otopiti agar.
    Zakuhaš vodu i frkneš u blender, na to frkneš onih 10g agara, stisneš gumbić, dodaš sir i sok od limuna, opet stisneš gumbić da nastane nešto kao gore opisana krema u koju još dodaš šećer - sve u blenderu. Izliješ kremu na poslagane kekse i frkneš u frigić. Eventualno kad se ohladi i stisne sve namažeš nekakvim pekmezom za dekoraciju.

    Agar zna zafrkavat kad ga koristiš na uobičajeni način, a ovako s blenderom je i to pljuga.
    hvala ti, čini se mrak

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •