Malo mi je hitno,spekla sam kolač, a nemam pojma kako da napravim glazuru- ima ko kakav recept za glazuru za kolač od svježeg sira?
Malo mi je hitno,spekla sam kolač, a nemam pojma kako da napravim glazuru- ima ko kakav recept za glazuru za kolač od svježeg sira?
Posljednje uređivanje od Beti3 : 18.11.2011. at 15:49
mislim da bi ti tu pasala glazura od limuna...
staviš sok od jednog limuna i šećera u prahu, rezimo dvije tri žlice, promješaj i vidjet ćeš kakva će ti biti gustoća....
ta ti se glazura onak na zraku još malo posuši pa bude onako fino hrskava ali ne pretvrda....
pisale smo u isto vrijeme....
kakav je kolač....
možeš pomješati sir, limun i šećer i dugo to miksaš dok ne dobiješ glatku smjesu.... šećer i limun dodaješ po ukusu
...limun paše sa svježim sirom pa probaj s bijelom iliti ledenom glazurom, ja s njoj šaram po keksićima:
2 bjelanjka
25 dag šećera u prahu
malo soka od limuna
Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg i polako dodajte šećer, žlicu po žlicu uz stalno mješanje. Na kraju dodajte i malo soka od limuna. Premažite kolač, keksiće i pustite da se suši.
...svi imamo iste limunske asocijacije..nikad čula za glazuru od svježeg sira, najsličnije tome mi je gornji sloj cheese cake-a (vrnje, vanilija, limun..). zanima me
vrnje=vrhnje
mislim da s čokoladom nemreš fulat u svakom slučaju....
mljac![]()
na to ti inače ide glazura od krem sira. meni je dobra ova:
175g krem sira
70g maslaca
35g štauba
25g meda
istući maslac, štaub i med.
u drugoj zdjeli pjenasti izmutiti sir u glatku kremu i zatim umiješati u maslac.
premaži kolač. ja pospem gore još sitno sjeckane orahe
Ma napravila sam od čokolade, krem sir nisam imala, samo svježi, zrnati, ali s čokoladom je ispao FANTASTIČAN
Svaki svježi sir hoće postati fina krema u blenderu. Malo teže krene jer češće povuče zrak, ali uz oko minutu natezanja stvar krene i postane prividno sasvim tekući.
[QUOTE=Davor;2008378]Svaki svježi sir hoće postati fina krema u blenderu. Malo teže krene jer češće povuče zrak, ali uz oko minutu natezanja stvar krene i postane prividno sasvim tekući.[/QUOTE
E vidiš, nisam znala, a kakav je dalje recept za glazuru od njega?
Možeš s time činiti što te volja. Inače ne volim raditi kolače pa moje fix ideje uzmi s rezervom, ali od ove kreme časkom napraviš "oriđiđi" patvoreni cheesecake. Nisam to radio gooodinama.
Treba ti petit beurre keksa za pokriti dno posude, pola kile do 70dag svježeg sira, limun/dva, 10g agar-agar alge, 10dag šećera i 2dl vode za otopiti agar.
Zakuhaš vodu i frkneš u blender, na to frkneš onih 10g agara, stisneš gumbić, dodaš sir i sok od limuna, opet stisneš gumbić da nastane nešto kao gore opisana krema u koju još dodaš šećer - sve u blenderu. Izliješ kremu na poslagane kekse i frkneš u frigić. Eventualno kad se ohladi i stisne sve namažeš nekakvim pekmezom za dekoraciju.
Agar zna zafrkavat kad ga koristiš na uobičajeni način, a ovako s blenderom je i to pljuga.