Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Regenerator kod pranje kose?

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Regenerator kod pranje kose?

Odkad je pocelo hladnije vrijeme, primjetila sam da mi mala od 2 godine ima na nekim mjestima suhu kozu na glavi.. ja nikad ne koristim regenerator u njenu kosu - koristim prirodni sampon kad joj perem kosu 2 puta tjedno. Je li itko drugi stavlja regenerator djeci u kosu? Nisam jos probala ali sam citala da bi to trebalo rjesiti problem... ali koji regenerator da kupim? Je li ima neki djecji?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Imaš u DM-u i Kozmu dječje šampone 2u1, ali neznam da li će to pomoći.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ne znam da bi regenerator trebao pomoći za suhu kožu ??
    Regenerator omekša kosu, pa se lakše raščešljava.

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja sam skoro pola godine samo tamo di su siske imala suhu kozu, nikako da se rjesim toga. mislila sam da je perut ali nije i zato mi nista nije pomogla... onda sam saznala da je samo isusena koza i procitala da stavim regenerator direktno na kozu na glavu - i stvarno, napokon rjesila problem! sad svaki put kad perem kosu obavezno stavim regenerator i na glavu, ne samo na kosu... problem se jos nije vratio sad sam citala da se ista stvar moze djeci napravit ali volila bi kad bi to bio neki djecji regenerator...

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Već je bila neka slična tema o regeneratorima za dječju kosu...ima doduše možda i godina, dvije...
    Uglavnom, ima u DMu neki regenerator u spreju za djecu, drugačiji nisam vidjela.
    Ja svojoj curki stavim maaalo mog regeneratora - od pola dužine kose pa do vrhova jer ima inače je muka s rasčešljavanjem, a ne volim da je čupava.

A da joj to suho mjesto namažeš s nekom kremicom?
    Posljednje uređivanje od enchi : 18.11.2011. at 19:28

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Moja djevojcica ima slicne probleme cim pocne centralno. Ja joj stavim arganovo ulje 2-3 sata prije pranja na vlasište.(trenutno imam od Morocanoil-a)
    Nakon toga kosu normalno operem, a na vrhove joj stavljam regenerator koji se ne ispire (keune).

Ulje sam stavljala i dok je bila beba , a regenerator negdje od 4/5 godine.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja stavim malo regeneratora na stražnji dio glave jer joj se tu kosa mrsi i teško češlja, ali baš pazim da ne stavljam po koži, nego samo po vrhovima. Ne znam da postoji neki dječji regenerator, ali pokušaj možda kupiti neki "prirodni" kao Urtekram ili Lavera.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja nebi stavljala djetetu regenerator, čisto radi kemije koje ima u njemu, radije bih probala tu suhoću hidratizirati "iznutra", da pije više vode.
    ako ima tvrdu ili neredovitu stolicu, jako žutu mokraću ili joj je koža još negdje drugdje suha, mislim da je možda stvar u premalom konzumiranju vode.
    tako zna biti kod moje curke.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dječji regenerator ima Chicco i ja ga koristim curama, mlađoj rijetko, starijoj redovitije jer ima gustu dugu kosu, za rasčešljavanje. Nisam sigurna koliko pomaže ako je koža suha. To mi se čini ipak medicinskim problemom.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

a zašto joj pereš kosu dvaput tjedno? moja curka ima 4 godine i kosu peremo jednom u dva tjedna, sada kad je hladno vrijeme i ne znoji se.
    tako maloj djeci se kosa ne masti,pa nema potrebe prati često, jer pranje isušuje vlasište i uklanja prirodni sebum na koži.
    ljeti je druga priča, a onda se ionako češće peremo samo vodom, bez šampona

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj marijanada prvotno napisa Vidi poruku
    ja nebi stavljala djetetu regenerator, čisto radi kemije koje ima u njemu, radije bih probala tu suhoću hidratizirati "iznutra", da pije više vode.
    ako ima tvrdu ili neredovitu stolicu, jako žutu mokraću ili joj je koža još negdje drugdje suha, mislim da je možda stvar u premalom konzumiranju vode.
    tako zna biti kod moje curke.
    Ovo sve što se tiče vode.. slažem se naravno. Samo sam se htjela osvrnuti na ''kemiju'' u regeneratoru. Ta kemija nije ništa gora od one u šamponima, mislim. U jednom se radi o kationskim, a u drugom o anionskim tenzidima, znači slična stvar. Stvar djeluje tako da jedno sredstvo neutralizira drugo, tj. kad se kosa opere šamponom, naelektrizirana je i petlja se, a kad se stavi regenerator, naboj se neutralizira i ne petlja se više. Po meni je teško reći da je jedno štetnije od drugog što se aktivnih tvari tiče, sve ovisi o dodatnim tvarima (konzervansima, parfemima, ugušćivačima...).

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako dijete ima suhu kožu po glavi, onda joj što rjeđe peri kosu i koristi što manje šampona. nipošto joj ne stavljaj regenerator na kožu, on će samo pogoršati suhoću.
    bolje ju operi šamponom protiv tjemenice, ako već želiš nešto ekstra stavljati.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj marijanada prvotno napisa Vidi poruku
    a zašto joj pereš kosu dvaput tjedno? moja curka ima 4 godine i kosu peremo jednom u dva tjedna, sada kad je hladno vrijeme i ne znoji se.
    tako maloj djeci se kosa ne masti,pa nema potrebe prati često, jer pranje isušuje vlasište i uklanja prirodni sebum na koži.
    ljeti je druga priča, a onda se ionako češće peremo samo vodom, bez šampona
    Potpis!

Odraslima bi maximum trebao biti 2x tjedno, za tako malu djecu nema potrebe vise od 3, najvise 4 puta mjesecno.
    Frizerka sam pa znam sto pricam.
    Ja nebi stavljala nikakav regenerator, jedva sebi stavim na vrhove al kosa mi je duuuga pa moram. Sto manje kemije i za nih i za nas, tim bolje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja isto perem djetetu kosu dva puta tjedno, zimi se od smoga kosa prlja još i više nego ljeti. Svoju perem svakodnevno.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nije poanta u kosi nego u vlasistu koje se iritira cestim pranjem, zbog toga se ili isusi pa bude perut ili bude jako masno zbog povecanog lucenja loja koji se prirodno stvara koliko treba al se cestim pranjem potice da ga se stvara jos vise.
    Ako ja, s kosom do struka, koja je sklona da se masti, mogu prat kosu 2 puta tjedno, onda ne vidim zasto dijete, kojem se kosa prlja 3 puta manje, nebi moglo tjedan dana bez pranja.
    Nisu vlasista kod djece i kod odraslih ista. Da ne pricam koliko stres i nervoza utjecu na nasu kosu tj. vlasiste. Kod djece tog nema.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis!

Odraslima bi maximum trebao biti 2x tjedno, za tako malu djecu nema potrebe vise od 3, najvise 4 puta mjesecno.
    Frizerka sam pa znam sto pricam.
    Ja nebi stavljala nikakav regenerator, jedva sebi stavim na vrhove al kosa mi je duuuga pa moram. Sto manje kemije i za nih i za nas, tim bolje.
    ja ću se na ovo samo zgrozit i reći da ne mogu zamislit da mi mališa ide spavat s neopranom kosom nakon valjanja po parkiću, gađanja pijeskom, lišćem i puzanja po podu na treningu. i da mu kosu ne perem po tjedan dana, pa da na jastuk na kojem je ostavio pola kvarta stavi lice :fuj:

isto tako i ne shvaćam odrasle koji kosu peru rjeđe od 2x tjedno, no sad već zalazimo u drugu temu koja se već vrtila

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa operes mu vodom! To je poanta. I ja svom svaku vecer kod tusiranja prodem tusem po kosi.
    Ili ako bas moras prati cesce djetetu kupi neki ultrablagi sampon npr. oni za svakodnevno pranje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koristimo regenerator, gazda ima dugu kosu

ili fuente ili say yes to tomatoes

po meni sve sto je testirano na zivotinjama ima nesto sumnjivo u sebi

peremo 2 puta tjedno zbog bazena (ispiranje klora)

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim, to sto ja pisem kaze struka, nema smisla zgrazavati se, to nisam ja izmislila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

struka vjerovatno nije imala u rukama fuente

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nije svačija kosa ista i nekima treba regenerator, čak i djeci. Za svoju djecu koristim ga rijetko, a kad da to je prirodni regenerator - Melvita ili John Masters Organics. Puno ovisi i o šamponu. Moja kći ima tanku kosicu koja se jako mrsi - ali uz dobar izbor šampona (nježan, prirodan) regeneratori i ne trebaju, osim iznimno.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo koristili regenerator po potrebi. Gledala sam da bude netestiran na zivotinjama (Lush ili neki), ali kad je bilo frke, a nije bilo odgovarajuceg, stavljala sam i malo onog koji ja koristim. Ali samo na kosu, nisam masirala u vlasiste.

Ako je djetetu koza glave suha, radije prije kupanja namazite s malo maslinovog ulja ili lanenog ili nemineralnim baby uljem (na vrhove prstiju pa lagano umasirati u vlasiste), ostavite da stoji desetak minuta i operite kad perete kosu. Vjerojatno cete morati 2x samponitrati, ali obavezno treba koristiti malo sampona i nikad ga direktno stavljati na kosu (ovo vrijedi i za velike) nego ga razrijediti vodom u ruci ili zdjelici i onda na kosu. I jako dobro isperite kosu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •