Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: prava samohrane majke

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno prava samohrane majke

drage moje, nemogu nigdje naći, a negdje sam to čula...siuacija sljedeča, mamica ima bebu od 7 mj., živi s tatom bebe, ali nisu vjenčani... e sada, za 5 mj. bi trebala ići raditi, radi u smjenama, i koma su uvjeti... znam da joj nemogu skrpati prekovremene do 3. godine ako ne podpiše da pristaje, ali negdje sam čitala da kao samohrana mama ima pravo raditi samo ujutro do neke, možda 2. ili 3. godine života... jel itko zna išta o tome?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da je važno naglasiti da ona nije samohrana majka

kod nas je izvanbračna zajednica pravno izjednačena s bračnom ukoliko par živi zajedno tri godine ili živi sa zajedničkim djetetom

dakle, ona kao da je u braku

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ma znam da je, ali ona nije prijavljena na istu adresu kao i on,pa se nada da bi mogla kak pozvati na o da radi kaj ujutro...znam da nije samohrana...

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To ti nema veze di je ko prijavljen. Oni namjerno mogu biti tako prijavljeni, a mogu i zbog ostalih razloga. Dijete ima oca, to je pravna činjenica. Ona nije samohrana majka. A prava baš i nema nekakva posebna od nesamohranih majki... To joj čak niš s adresama ne znači ni za dječji doplatak, oni ne "puše" tu foru s adresama već jako dugo iz već poznatih razloga, tj. onda bi tak svi bili na različitim adresama.
    Posljednje uređivanje od winnerica : 19.11.2011. at 17:45

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Samohrana majka sam troje djece, živim kao podstanar, vlasnik stana me prijavio sa djecom. da li imam pravo da mi centar za socijalnu skrb plaća bar režije? u obiteljskom zakonu stoji da je to moje pravo naravno uz priloženu dokumentaciju iako neznam koju, neznam proceduru
    pa vas molim da mi kažete kako to ide.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Najbolje da pitaš upravo u Centru za socijalnu skrb.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •