Radi se o mojoj sestri. Ima 17 godina. Prije 3 mjeseca je dobila jake grceve uz povracanje i proljev, sumnjalo se na trovanje mesom. Kad se ponovilo pocelo se sumnjati na cir koji je imala na guzi jaaako dugo al zbog nevjerovatno jakog straha od doktora nije dala da joj kirurg taj cir ocisti, rastao je za unutra i posumnjalo se da je dosao do debelog crijeva. Ona je u 2 tjedna izgubila 10 kg od povracanja. Otisla operirat taj cir, nije bilo tako strasno, 2 fistule, nisu dosle do crijeva. Nakon toga malo mir pa opet po starom. E tu je doktor zakljucio da je alergija na mlijeko koja se, navodno, dogodi ponekad u toj dobi od 16-17 godina jer se (mozda necu tocno objasniti) izgube neki enzimi koji razgraduju laktozu.
Pa je ona jadna izbacila svo mljecno iz prehrane i bilo je dobro do neki dan kad je opet krenulo. Mama je malo citala po netu i nasla iste simptome kod neke zene kod koje je problem bio u visku omega 6 masne kiseline. A kako moja seka nije bas tip za kuhano, preferira przeno, ima smisla.
Sutra ce se narucit na alergotest iako ja osobno cisto sumnjam da je to alergija.
Ima ovdje netko strucniji ko bi mozda znao jel moguce da se tako manifestira visak omege 6 kao i alergije na mlijeko?