-
Alergija na mlijeko ili...?
Radi se o mojoj sestri. Ima 17 godina. Prije 3 mjeseca je dobila jake grceve uz povracanje i proljev, sumnjalo se na trovanje mesom. Kad se ponovilo pocelo se sumnjati na cir koji je imala na guzi jaaako dugo al zbog nevjerovatno jakog straha od doktora nije dala da joj kirurg taj cir ocisti, rastao je za unutra i posumnjalo se da je dosao do debelog crijeva. Ona je u 2 tjedna izgubila 10 kg od povracanja. Otisla operirat taj cir, nije bilo tako strasno, 2 fistule, nisu dosle do crijeva. Nakon toga malo mir pa opet po starom. E tu je doktor zakljucio da je alergija na mlijeko koja se, navodno, dogodi ponekad u toj dobi od 16-17 godina jer se (mozda necu tocno objasniti) izgube neki enzimi koji razgraduju laktozu.
Pa je ona jadna izbacila svo mljecno iz prehrane i bilo je dobro do neki dan kad je opet krenulo. Mama je malo citala po netu i nasla iste simptome kod neke zene kod koje je problem bio u visku omega 6 masne kiseline. A kako moja seka nije bas tip za kuhano, preferira przeno, ima smisla.
Sutra ce se narucit na alergotest iako ja osobno cisto sumnjam da je to alergija.
Ima ovdje netko strucniji ko bi mozda znao jel moguce da se tako manifestira visak omege 6 kao i alergije na mlijeko?
-
nek ode napraviti poštenu gastroenterološku obradu, može biti svašta i ništa
tj, nek se javi gastroenterologu, pa nek on vidi što treba napraviti
gubitak od 10kg, kronične proljeve i sl simptome nije za ignorirati
i nek korigira prehranu već sad, imala simptome ili ne imala
-
jel samo povraca ili i proljev?
-
ja se slažem da može biti svašta, kada saznate što je, napiši
još nisam čula da se netolerancija, odnosno, alergija na mlijeko nekome manifestira na taj način, pogotovu što je odjednom - ne kažem da nije moguće
moja mama je tijekom ljeta imala tegoba, počelo je sa gadljivost na neku hranu, pa je prestala sasvim piti kavu, jer joj je pomisao na kavu bila mučna
dan za danom mogla je jesti sve manje toga, na kraju je ostala na barenom povrću, jedanput dnevno
sve je pratilo povraćanje i ponekada proljevasta stolica
na kraju su utvrdili da je neka bakterija u pitanju, koja već postoji u želudcu, ali je ona imala "malo" uvećanu koncentraciju
naglasila sam "malo", jer su joj baš tako doktori rekli, a ona je bila zapanjena i mislila se - kako li je kada je puno uvećana
elem, popila je neki strašni antibiotik, pa pauza, pa opet antibiotik
sada je recimo to regulirala, ali ne sasvim, mora jako poziti na prehranu, na svoj odmor, na NE stres (što je skoro pa nemoguće, čim je nešto nasekira, osjeti bolove i grčeve)
u cijeloj priči je smršala 15-ak kila
-
Evo imamo dijagnozu - Kronova bolest... 
Nista ne znam o tome...pisite sve sta znate molim vas.
-
Prije nego dignete paniku, pošalji sestru na testiranje na gluten. Alergija na gluten (pšenično brašno, kukuruzno brašno, većina žitarica osim riže) isto se zna tako manifestirati.
Možda je i nešto drugo, ali pošteno i temeljito alergološko testiranje je jednog našeg poznanika spasilo dijagnoze Krona.
-
Peterlin, inače čisto kuruzno brašno nema glutena, može ga imat u tragovima ako se melje u zajedničkom mlinu.
Koksy, a kak su otkrili da to tetka ima?
-
Seka to ima, ne tetka.
Pa trenutno je u bolnici da obavi sve pretrage. ovo se otkrilo kolonoskopijom. Radila je i gastroskopiju, snimanje kosti tj. gustoce kostiju i snimanje tankog crijeva. Navodno je upala...ili sta vec Kronova je (nisam jos ni uguglat stigla) na samom spoju tankog i debelog crijeva. Sljedecih 6 tjedana u usta ne smije stavit nista osim nekog pripravka koji ce joj oni dat. To je ujedno i lijek a i sadrzi sve potrebno da organizam izdrzi bez hrane. Navodno da su rezultati bolji s tim nego s tabletama. Jasno, sad ce i antibiotike dobit, zadrzat ce ju jos 10-tak dana u bolnici. To je sve sto zasad znam jer mi je mama to u suzama pricala a seka je jos pod sedativima zbog kolonoskopije pa ni s njom ne mogu popricat.
-
ma mislila sam na tetku od klinaca, nek se drži!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma