Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Izracun place bruto - neto i obratno

Bumbalu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno Izracun place bruto - neto i obratno

Please pomognite

znam da netu ima kalkulator iz bruta u netto medjutim meni jedna stvar nije jasna.
    Imam 2 djece na poreznoj kartici, sa invalididetom od 100%

e sad, potencijalno novi poslodavac mi salje neki izracun koji mi nije jasan, on stalno govori o nekom poreznom bonusu za djecu (tj njegov trosak) ali koliko ja znam, to poslodavca ne kosta, jer ja olaksicu podnosim u drugom mjesecu i dobijem povrat...o kakvim jos troskovima govorimo?
    sto je sa onih 17% za zdravstvo

evo, recimo hipotetski, uzmimo bruto od 10000 kn

thx

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad pitanje prije obračuna, jel taj čovo privatnik, ak je onda najvjerovatnije imaš i sa decom i bez nje istu lovu, pa je bolje ovo kaj ti predlažeš da naknadno tražiš povrat za lovu.

pitanje br. 2 jedno dete je 0.5, drugo 0.7, dete s invalidetom ( uz papir) je +1, ne vjerujem da imaš odogrenje za obadvoje za invaliditet, ak mte zanima preračun iz bruto mogu ti poslat na meil u excelu,postoji nekaj i na webu to nisam radila, i da ak imaš decu s invaliditetom zsi možda na SRV?????
    zdrastveno je 15+5 % to se plača odmah iz bruto.

E sad pošto su ti ipak deca mnaporeznoj, on ti ih mora odmah obračunat ( jer je tak po zakonu), zato skini decu ako misliš dobit lovu na kraju godine.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

kalkulator na netu http://www.rrif.hr/kalkulator_placa.html

a
    ko želiš pošalji mi taj obračun na pp, pa ću pogledati to što ti nije jasno

ostalo kako kaže jelena.o osim što je zdravstveno 15+0.5 % ( tipfeler valjda)

Bumbalu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ok
    hvala vam. sad cim dobijem mail cu vam se javiti

izgleda da po novom zakonu vise nece se moci traziti povrat poreza za uvecani osobni odbitak nego se on mjesecno obracunava...jao sto je to komplicirano sve skupa

Bumbalu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ovaj link od RRifa je odlican, hvala prima! ukupan faktor odbitka za mene i djecu je 2,8, tip je privatnik

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Bumbalu prvotno napisa Vidi poruku
    ok
    izgleda da po novom zakonu vise nece se moci traziti povrat poreza za uvecani osobni odbitak nego se on mjesecno obracunava...jao sto je to komplicirano sve skupa
    molim po kojem zakonu?
    ovo mi je interesantno a kako sam na Porodnom više ništa ne pratim od zakona

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hajde stavi link na taj zakon i to mene interesira

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

nije istina. nema zakona. u 12-om mjesecu su poslodavci dužni raditi korekture po dohotku (ako je netko bio na bolovanju...) ali po poreznoj kartici (uzdržavani članovi, ppds) još nisu petljali.

Bumbalu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

onda sam ja krivo shvatila valjda.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Bumbalu prvotno napisa Vidi poruku
    Please pomognite

znam da netu ima kalkulator iz bruta u netto medjutim meni jedna stvar nije jasna.
    Imam 2 djece na poreznoj kartici, sa invalididetom od 100%

e sad, potencijalno novi poslodavac mi salje neki izracun koji mi nije jasan, on stalno govori o nekom poreznom bonusu za djecu (tj njegov trosak) ali koliko ja znam, to poslodavca ne kosta, jer ja olaksicu podnosim u drugom mjesecu i dobijem povrat...o kakvim jos troskovima govorimo?
    sto je sa onih 17% za zdravstvo

evo, recimo hipotetski, uzmimo bruto od 10000 kn

thx
    Ako dogovaraš bruto plaću, npr 10000 kn, onda ti neto ispada nešto veći ako imaš djecu na sebi.

Ako dogovaraš neto plaću, npr. 5000 kn, onda poslodavcu dobro dođu tvoja djeca jer će mu bruto biti manji, tj., manje će poreza platiti. Tu ti je posljedica da će ti manje i za mirovinu plaćati.

Kod privatnika se ne isplati držati djecu na poreznoj kartici. Lijepo ih makni i reci da imaš kredit za stan i da si, radi obračuna rate, morala maknuti djecu da bi banka dobila uvid u tvoja osnovna primanja.
    Prijatelja je ZaBa baš to tražila pa....

Također možeš reći da su ti na muževoj kartici ili na maminoj i sl.

U 12 mjesecu ti poslodavac obračuna povrat poreza po osnovi koju on ima prikazanu u poreznoj kartici, a povrat poreza na osnovi djece ćeš ti tražiti u 2. mjesecu i to nema veze s poslodavcem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •