Citiraj Bumbalu prvotno napisa Vidi poruku
Please pomognite

znam da netu ima kalkulator iz bruta u netto medjutim meni jedna stvar nije jasna.
Imam 2 djece na poreznoj kartici, sa invalididetom od 100%

e sad, potencijalno novi poslodavac mi salje neki izracun koji mi nije jasan, on stalno govori o nekom poreznom bonusu za djecu (tj njegov trosak) ali koliko ja znam, to poslodavca ne kosta, jer ja olaksicu podnosim u drugom mjesecu i dobijem povrat...o kakvim jos troskovima govorimo?
sto je sa onih 17% za zdravstvo

evo, recimo hipotetski, uzmimo bruto od 10000 kn

thx
Ako dogovaraš bruto plaću, npr 10000 kn, onda ti neto ispada nešto veći ako imaš djecu na sebi.

Ako dogovaraš neto plaću, npr. 5000 kn, onda poslodavcu dobro dođu tvoja djeca jer će mu bruto biti manji, tj., manje će poreza platiti. Tu ti je posljedica da će ti manje i za mirovinu plaćati.

Kod privatnika se ne isplati držati djecu na poreznoj kartici. Lijepo ih makni i reci da imaš kredit za stan i da si, radi obračuna rate, morala maknuti djecu da bi banka dobila uvid u tvoja osnovna primanja.
Prijatelja je ZaBa baš to tražila pa....

Također možeš reći da su ti na muževoj kartici ili na maminoj i sl.

U 12 mjesecu ti poslodavac obračuna povrat poreza po osnovi koju on ima prikazanu u poreznoj kartici, a povrat poreza na osnovi djece ćeš ti tražiti u 2. mjesecu i to nema veze s poslodavcem.