Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: Korak do poroda

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno Korak do poroda

Zanima me kako vam prolaze zadnji dani pred porod? Nama je danas termin i naš Gabrijel još ništa. Vec dva tjedna cekam jer sam bila uvjerena da ce ranije. Nocas me prala neka nervoza i eto danas jos nista. Sutra smo na pregledu u Petrovoj pa cemo vidjeti. Inace po noci ne mogu spavati jer mi se jednostavno ne spava. Jucer smo hodali po Gardenu ali samo su me neki valovi vrucine oblijevali tako da i od setnje nista puno... Zgaravica ubija... Kontrakcije imam vec poduze vrijeme i dosta ih jako osjecam tako da svaki put mislim da je to, to. Ima li jos tko termin pred vratima?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja nisam tako blizu ali sam u prijašnje dvije trudnoće iščekivala kao i ti sada
    prvo prenjela 10, drugo 6 dana
    probaj se opustiti, šeći, radi ono što voliš i ne razmišljaj o tome kad će
    meni je najgori dio bio odlaženje na preglede na drugi kraj grada i brdo poziva nakon svakog

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

prvog sina sam prenesla ....uh....... prvotni termin je bio 24.12.,,,,, ginić mi je rekao da bi ziher mogla i ranije jer je jako velika beba..........ja sam rodila 8.1.

kao što i Yasmin kaže

Citiraj yasmin prvotno napisa Vidi poruku
    meni je najgori dio bio odlaženje na preglede na drugi kraj grada i brdo poziva nakon svakog

isto sam iščekivala kad će, trčala na wc na svaki šuš gledat dal mi je krenula plodna voda i tak....
    šetaaaaaaaalaaaaaaaa.....
    a vrijeme prije poroda sam provodila čitajući knjige, gledajući filmove i igrajuć igrice na fejsu
    (i bjesomučno ribala pločice)

i onda kad sam se pomirila s tim da će on doći kad će on htjeti- drugi dan sam rodila

s ovim drugim bebačem se uopće neću opterećivat, termin mi je 16.1 a svima govorim da budem oko Valentinova rodila baš radi tih uznemiravanja sa pozivima.....
    Posljednje uređivanje od Lucas : 21.11.2011. at 11:16

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj yasmin prvotno napisa Vidi poruku
    Da, da to je i meni najgore. A nedaj bože da nekog nazovem, odmah pomahnitaju- gdje si? Jel krenulo? Ha,ha katastrofa

Anais avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

ja prenjela 5 dana. Šetala sam, lunjala po gradu, totalno opuštena...i kad sam se najmanje nadala stigla moja curkica

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mislim da mi je otišao sluzni čep. U prijašnje dvije nije, pa ne znam točno je li to to. Koliko može proći od ispadanja čepa do poroda?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam otišla u rodilište čim mi je čep ispao, u ponoć. Bila sam čitavu noć u rađaoni s laganim trudovima a tek ujutro su me stavili u boks. Gle,ja nisam htjela ostati u kući (bila sam sama s djecom) jer me bilo strah da ne počne sve naglo i da ne rodim kući a ti sama ocijeni i vidi. Imaš li trudove?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj zvijezda3 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da mi je otišao sluzni čep. U prijašnje dvije nije, pa ne znam točno je li to to. Koliko može proći od ispadanja čepa do poroda?
    u mom slučaju 2-3 tjedna

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Meni je termin za tjedan dana, tako da sam i ja u laganom iscekivanju. Prvu curku sam rodila 3 dana prije termina, a ova sada beba je jos veca, pa se nekako nadam da ce i on bar koji dan prije nam doci, ali se u principu ne opterecujem previse, nego koristim ove zadnje dane da jos malo uzivam u miru i posvetim se koliko mogu maleckoj.
    I mene vec par dana predvecer pocne stezati, pa si pomislim mozda bi moglo biti to to, ali kada bude bude.

Jedino mi je olakotna okolnost to sto sam u Austriji pa ne moram svako malo u bolnicu na preglede - bila prije 10 dana na zadnjem pregledu i sljedeci mi je tek na sam dan termina, ako ne rodim prije ..

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    u mom slučaju 2-3 tjedna

ajmeeeeee

kod mene 2 dana

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Tu i tamo koji trud, ništa posebno. Ali bojim se ako odem u bolnicu da će me priključiti odmah na drip- a to nikako ne zelim! Meni je ta sluz prošarana smeđom bojom- jel moze to tako biti, jer čitam da treba biti proziran do ružičast?

Usput što se tiče veličine bebe- ova mi je treca beba, velik je i nadala sam se da ce stici ranije,a kad evo prosao jucer termin.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam prvo rodila na termin, inducirano, drugo 10 dana nakon termina, ali otišla u bolnicu odmah nakon sluznog čepa, jer sam prenijela. Ovo treće sam sam kontala prenijet, i bila 5 dana pred termin na pregledu, gin. rekla, ništa za 10 dana, da se opustim, grlić zatvoren, beba visoko. Meni sluzni čep ispao sutradan nakon pregleda, dan slabih kontrakcija, zatim 12 sati jakih kontrakcija, za koje opet nisam bila sigurna da su prave, i navečer rodila. Mislim da je izlasku mog čepa pogodavao smijeh zbog jedne komične situacije nakon pregleda. Ja i moja najbolja prijateljica smo otišle popiti kafu, a jedan tip mi se upucavao, ne videći moj ooogromni stomak iza stola. Kada sam na kraju ustala, čovjek samo što nije pao u nesvijest. Mi smo umrle od smijeha, nikada to neću zaboraviti. i onda sutradan je sve počelo. Totalno rasterećeno.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

E da, i moja sluz je bila smeđkasta, i nije imala nikakav miris. To je to zvijezdo, mislim da možemo očekivati još jednu bebu.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    u mom slučaju 2-3 tjedna
    i u mom , načekala bih se da sam otrčala odmah.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tu i tamo koji trud, ništa posebno. Ali bojim se ako odem u bolnicu da će me priključiti odmah na drip- a to nikako ne zelim! Meni je ta sluz prošarana smeđom bojom- jel moze to tako biti, jer čitam da treba biti proziran do ružičast?

Usput što se tiče veličine bebe- ova mi je treca beba, velik je i nadala sam se da ce stici ranije,a kad evo prosao jucer termin.
    To ti je to, ne treba biti proziran i ružičast, meni je sad na ovom porodu bio smeđkast. Ako ne želiš da te priključe na drip čekaj prave trudove, znat ćeš sama ocijeniti kad je pravo vrijeme za otići u bolnicu. Ali ja bi nekako rekla da će to biti danas. Sretno!!!!!

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja nikada nisam vidjela svoj čep

oba puta dobila trudove, 1. put u rodilištu
    drugi put doma, i čekala da budu na 5 min i jedva stigla
    sad si nekako mislim ići malo ranije

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo odoh ja ne pregled u Petrovu (redovan). Pokusat cu izbjeci drip pod svaku cijenu..... A mozda me ipak posalje doma jer pravih trudova i nema....

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Aj javi đto je bilo (ako te ne ostave roditi)

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo me doma. Dva prsta otvorena, ctg super, plodna voda super,kontrola u petak ako ne rodim ranije. )
    MOgu reći da me stanje u Petrovoj odusevilo- boksovi puni ali mir i tišina kao da nikog nema, babice, doktori i sestre super, smireni, zezaju se.. Sta sam si ja mislila, ovo je totalno novo iskustvo. Sad cekamo- sluzni cep mi jos uvijek ide ali od trudova ni t. Bila tamo neka zena roditet peto ) od početka trudova do poroda prošla dva sata! Ajme zašto tako nije od početka

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo da objavim da se u četvrtak 24.11. rodio Gabrijel 4100g i 51cm. Počela teci plodna voda i završili u 23h u Petrovoj s 5cm otvorena. Trudovi odmah nestali (sindrom bijele kute ) te mi dali drip. Rodila u 8.23 bez rezanja i pucanja. Babica Zrinka predivna. Sobe prekrasno uređene, a pustili nas doma u subotu (gužva). E sad, skoro mi zaboravili dati inekciju jer sam neg krvna grupa ( dobro da sam se sjetila pitat), a nakon 10 puta sto sam spomenula da imam bak u mokraci i da mi mala doma ima streptokok, pedica veli- a zasto ja to nemam zapisano?
    Nakon poroda, zbog guzve smjestili nas u neki odijel u prizemlju i rekli da cemo djecu vidjeti tek drugi dan kad se oslobodi mjesta. Tada ja digla prasinu i eto- jedan krevet upravo slobodan. Guzva je velika i zbog toga su svi živčani, ali su uvjeti daleko, daleko bolji. Eto jedna priča je gotova, a sasvim nova tek počinje. Seke su oduševljene i ne puštaju ga doslovce ni sekunde...

Tomy avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Evo da objavim da se u četvrtak 24.11. rodio Gabrijel 4100g i 51cm. Počela teci plodna voda i završili u 23h u Petrovoj s 5cm otvorena. Trudovi odmah nestali (sindrom bijele kute ) te mi dali drip. Rodila u 8.23 bez rezanja i pucanja. Babica Zrinka predivna. Sobe prekrasno uređene, a pustili nas doma u subotu (gužva). E sad, skoro mi zaboravili dati inekciju jer sam neg krvna grupa ( dobro da sam se sjetila pitat), a nakon 10 puta sto sam spomenula da imam bak u mokraci i da mi mala doma ima streptokok, pedica veli- a zasto ja to nemam zapisano?
    Nakon poroda, zbog guzve smjestili nas u neki odijel u prizemlju i rekli da cemo djecu vidjeti tek drugi dan kad se oslobodi mjesta. Tada ja digla prasinu i eto- jedan krevet upravo slobodan. Guzva je velika i zbog toga su svi živčani, ali su uvjeti daleko, daleko bolji. Eto jedna priča je gotova, a sasvim nova tek počinje. Seke su oduševljene i ne puštaju ga doslovce ni sekunde...
    Čestitam od srca!!!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bravo, česttam ti!!!!!

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zvijezdo3, čestitke. Uživajte!

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo da se i ja kao ponosna mama pohvalim da nam je 25.11. na svijet dosao mali Emil, 51 cm i 3340g.
    U cetvrtak navecer mi poceli neki lagani trudovi, u pet ujutro krenuli ubolnicu, ali naravno cim smo tamo stigli oni se prorijedili, pa smo setali i setali, penjali se do 5.kata i nazad, oko 3 sata popodne tek 4-5 cm otvorena. U 4 mi napunili kadu, kao malo za opustanje pa cemo poslije vidjeti sta i kako, i ja u 17.26 rodila , s obzirom na prvi porod ovo je bilo ekspresno i super lako. nisam nista popucala, dojenje nam uspjesno ide od pocetka, ma sve savrseno i kako treba biti, samo da nam tako i ostane ...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U mom slucaju 6 tjedana
    Kad je ispao otvorila sam se 3 prsta i tako bila svih 6 tjedana...

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je u subotu prijepodne izašao neki krvavi manji ugrušak i stalno imam neki smeđkasti iscjedak. Zvala sam rodilište ali su mi rekli da dodem na pregled ako se ponovi. E sad ne znam da li to pomalo ide sluzni čep ili kaj je to. Inače trudna sam 36+1 i otvorena sam 3 cm od 32 tt. Užasno me boli ova kost dolje...Jel ko imao slično iskustvo? Moram mirovat i pijem Partusistene i Normabel...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni je cep bio bas sluz, prozirna, ogroman komad, nesto malo sukrvice u njemu. Kao sto sam napisala, 3 prsta sam bila otvorena mjesec i pol, tek sam se na porodu dalje otvarala. A bol u stidnoj kosti je bila prestrasna otkad sam usla u zadnje tromjesjecje a pocela je dosta rano, ne sjecam se tocno vise kad ali negdje pocetkom drugog tromjesjecja. Ginekologica je rekla da je to normalno i ovisno od trudnoce do trudnoce jer me sa starijim sinom to uopce nije boljelo. Nisam pila nista osim magnezija do 32.-33. tjedna.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Mellyca prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da se i ja kao ponosna mama pohvalim da nam je 25.11. na svijet dosao mali Emil, 51 cm i 3340g.
    U cetvrtak navecer mi poceli neki lagani trudovi, u pet ujutro krenuli ubolnicu, ali naravno cim smo tamo stigli oni se prorijedili, pa smo setali i setali, penjali se do 5.kata i nazad, oko 3 sata popodne tek 4-5 cm otvorena. U 4 mi napunili kadu, kao malo za opustanje pa cemo poslije vidjeti sta i kako, i ja u 17.26 rodila , s obzirom na prvi porod ovo je bilo ekspresno i super lako. nisam nista popucala, dojenje nam uspjesno ide od pocetka, ma sve savrseno i kako treba biti, samo da nam tako i ostane ...
    Čestitam, juuuhuuu!!!

Hvala svima na čestitkama.
    Meni je sluzni čep isto bio smeđi tek kasnije crvenkasti iscjedak pun sluzi. Curio je više dana, a ne samo jedan kako sam si ja mislila...

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

koliko sam ja shvatila stidna kost boli kad se beba spusti nisko, i mene zna rasturat......meni u utorak termin i isto sam luuuuuuda jer mi je doc prije mjesec i pol najvaio da ću sigurno rodit ranije (nisko beba, posteljica zrela....) međutim još ništa......najgora stvar mi je što sam praktički cijelu trudnoću prošla opušteno i bez nerviranja, a sada stalno nešto strepim, stalno se pitam jel sve ok......izluđuje me to.....užasno sam se uljenila zadnjih dana, ne da mi se ni ručak skuhat....a s druge strane onda imam previše vremena za razmišljanje o glupostima.....

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

da, da to je tocno. Ja sam isto imala previse vremena te stalno pronalazila neki razlog za brigu i stalno visila po internetu. To ni dobro......treba si zadat posla! Mene stidna kost rasturala, a beba uopce nije bila nisko vec su mi rekli da je zbog velike bebe, tezine....
    Drzimo fige koalica da sve prode kako si zamislila.....

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

evo ja došla s pregleda i otvorena sam 4 cm. Rekao mi dr da očekujem porod uskoro, a u nedjelju mi je 37 tt. Pitala sam ga za onaj krvavi ugrušak i kaže da je to bio sluzni čep.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj M@rtin@ prvotno napisa Vidi poruku
    evo ja došla s pregleda i otvorena sam 4 cm. Rekao mi dr da očekujem porod uskoro, a u nedjelju mi je 37 tt. Pitala sam ga za onaj krvavi ugrušak i kaže da je to bio sluzni čep.
    Juuhuuuuhuuu!! Ja otisla u bolnicu s 5cm otvorena i to tri dana nakon sto je otisao čep! Držimo fige....

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Juuhuuuuhuuu!! Ja otisla u bolnicu s 5cm otvorena i to tri dana nakon sto je otisao čep! Držimo fige....
    Misliš da će to brzo ići? I da čestitam na bebici!!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj M@rtin@ prvotno napisa Vidi poruku
    Misliš da će to brzo ići? I da čestitam na bebici!!
    Kad sam čitala kažu cure da je nekima proslo po dva tjedna od izlaska čepa do poroda, a nekima par dana. Pošto si već toliko otvorena, mislim da će brzo
    Javljaj kako napreduješ...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

meni je čep ispao u srijedu a rodila sam u petak

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni se ništa ne događa imam osjećaj da ću biti prva žena koja nije rodila :D danas termin, trbuh nisko već mjesec i pol...........nit trudova nit čepa nit plodne vode.....u četvrtak idem na pregled pa ću znat više.......

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj koalica prvotno napisa Vidi poruku
    meni se ništa ne događa imam osjećaj da ću biti prva žena koja nije rodila :D danas termin, trbuh nisko već mjesec i pol...........nit trudova nit čepa nit plodne vode.....u četvrtak idem na pregled pa ću znat više.......
    Kao da čitam svoje misli od prije par mjeseci.Ali ipak nisam a nećeš ni ti biti trudnica zauvijek.Rodila sam 3 dana nakon termina

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

baš si me nasmijala...

da, da... svijet bi uskoro mogao postati preplavljen trudnicama koje nose godinu dvije...
    ma naravno da ćeš roditi, a što bi drugo?!
    pa ne rađaju se djeca na termin koji su doktori pretpostavili.
    jer ti datumi i nisu ništa drugo do - pretpostavke.
    kao što djeca ne kraću sa isto godina, mjeseci i dana u školu, ne udaju se i nežene... tako se niti ne rađaju.
    opusti se koliko možeš i čekaj da dijete odluči.
    neće to trajati još dugo.

a to da ćeš više znati nakonm kontrole...
    ma nećeš.
    pa nemaju ni doktori staklenu kuglu.
    opet sam nagađaju i procjenjuju prema otvorenosti vanjskoga ušća oje ionako nije relevantno za procjene (ja bila otvorena od 4. mjeseca nadalje, pa opet prenijela deset dana)...

polako...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da se ovako osjeca, ako ne svaka a onda svaka druga trudnica pred porod. S mojojm tendencijom da prenesem svaku trudnocu, uz 35 i vise stupnjeva vani dolazila sam u faze ocaja i molila i preklinjala oba sina da napokon izadu jer NE MOGU VISE! Pogotovo ovog najmanjeg jer me toliko udarao da mi je par puta refleksno dosao nagon da mu vratim
    Cak me i u zavrsnim trudovima iz sve snage s obje noge mlatio po rebrima...
    Otvorenost, zatvorenost, ispadanje cepa ili ne...nista ti to ne znaci. Pa pisala sam gore da sam mjesec i pol bila bez cepa 3 prsta otvorena, iskusavala sve metode "ubrzavanja" poroda i nista, opet sam prenjela. Al kad dodu ti malci, kad napokon rodis vidis da ta trudnoca i nije bila tako strasna kako se cinila.
    Rodit ces, to je neminovno, samo se pomiri s cinjenicom da beba odlucuje kad i uzivaj u ovim zadnjim danima "slobode"
    Posljednje uređivanje od koksy : 06.12.2011. at 11:01

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam 1. prenjela 10 a drugo 6 dana
    svi na kraju rode

ni sad se ne nadam puno drugačijem ishodu, bebe uvijek visoko do zadnjeg dana, zatvorena skroz do samog porod

a drugo sam rodila sat vremena nakon dolaska u rodilište...nema pravila

i ja imam u čet. pregled

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

eto sad se vi meni smijete ma ok, al mislim da kužite kak se osjećam :D jedino što mi se malac toliko nagurava stalno da me trbuh jaaaaako boli, pogotovo donji dio.....ali ne, nisu tzrudovi, on se jednostavno naguzi i nagura, ko da se namješta i pogurava u porodni kanal.....i tako mi trbušina bude ko kamen nekih 10-tak minuta i onda se opet lijepo namjesti.....jel se ikome to događalo?????

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa i ti se sigurno naguziš i namiještaš u najugodniji položaj.
    samo što oni oko tebe imaju kamo pobjeći.
    a ti nemaš.
    još neko vrijeme.

aj, šuti... za koji tjedan ćeš žaliti za ovim danima!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    baš si me nasmijala...

da, da... svijet bi uskoro mogao postati preplavljen trudnicama koje nose godinu dvije...
    ..
    pogledaj Radovana trećeg
    neke nose i po 8 godina

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

MENI pričaš o Radovanu...
    daj šlagvort i ja ću nastaviti predstavu do kraja.

(ona je bila trudna tri godine)!

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a jesam cendrava

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    MENI pričaš o Radovanu...
    daj šlagvort i ja ću nastaviti predstavu do kraja.

(ona je bila trudna tri godine)!
    ma nije, rekla je da joj je dijete već u školu moglo ići da joj je Radovan pustio da rodi

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

koalica...?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Čekamo sretne vijesti.....

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nema koalice?
    al evo ja rodila točno polovicom prosinca...
    stigao jakov

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •