Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 379

Tema: savjet oko uređenja interijera - pliiz:)

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja sam ušarenila svoj stan na najjače i super mi je to. kuhinja - žarko žuti zidovi i bijela kuhinja. htjela sam obrnuto, ali žarko žuta kuhinja je bila jako skuplja. dnevna soba - zid jarko crven na kojem mi stoji tamno-tamno siva, gotovo crna polica za tv, dvd i ostale stvari, polica s knjigama bijela u soavaćoj sobi gdje mi je zid zelen. isprva sam mislila da ću popiz...od tih silnih boja i da će mi to brzo dosadit, ali upravo je suprotno. samo povremeno osvježavam sve nekim detaljima i opće nemam potrebu povratka na bijelo. hodnik mi je bež i sad mi svi govore da je to uvjerljivo najdosadnije mjesto u stanu koje se uopće ne uklapa u cjelokupno veselej tako da ja sam za ljubičasto

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A kako odlučiti kakav stolić za dnevni kupiti, dali duguljasti ili kockasti.
    Napokon sam našla stolić koji mi se donekle sviđa i mogu ga platiti i sad ima dvije verzije, prokleta mogućnost izbora

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa ovisi za što će ti služiti
    i koliko mjesta imaš
    treći parametar ti ne treba

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

stolovi su 90*90 i 110*60, meni osobno je puno lijepši ovaj 90*90. Dnevna je malo manja, koliko tih 30 cm može smetati?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

puno
    uzmi neku veliku kutiju i stavi u prostor
    pa vidi koje ti bolje paše

ako ti je kutna garnitura, možda je bolji kvadratni (govorim generalno, ne znam dimenzije ni prostor)
    ako je trosjed/dvosjed, pravokutni
    Posljednje uređivanje od apricot : 24.09.2012. at 11:30

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hvala u svakom slučaju...slagala sam na podu plahtu po tim dimenzijama, nekako ne mogu biti objektivna jel navijam za ovaj 90*90.
    Imam kutnu, fotelju i tabure...
    Mislim da će ipak ići ovaj 90*90, jednostavno jel mi je ljepši. Ako treba fotelja će frknit van, ionako nije bila u planu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

eto, onda si odlučila

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pa da, samo tu bezveze palamudim po forumu

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

je li netko stavljao i skidao na zid onu crnu boju da se dobije ploča za kredu, ja bi stavila na dio zida, imam i recept kako sam raditi tu boju (jeftinije je), samo se bojim što ako ću htjeti skinuti tu boju za koju godinu, da li se lako skida?
    nemam baš veliki čisti dio zida za tu boju u kuhinji pa sam mislila staviti iza jedne fora police i još ostaje mjesta za pisanje?
    da li bi pasalo vrata obojiti u tu boju (moram ih staviti kao klizna pa bih htjela da nisu baš obična)

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo napokon smo se preselili u novi stan pa sam sada opet u uredjenju, tj. u novim nedoumicama, tako da mi treba pomoc, tj. vase misljenje ..
    Obojila sam zid iza regala (bijeloga) u plavu (ovako nekakvu nijansu http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/20239010/), a kupila ove zavjese http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/00221582/. Prvo mi se cinilo da ce mi pasati, jer imam par detalja sa zelenim, sivim, ljubicastim, pa kao te zavjese ce mi super sve to spojiti, a sada kada sam ih donijela doma mi se cini da ce biti presareno (nisam ih jos postavila, jos uvijek cekaju na peglanje). Kauc i tepih su mi nekakva tamnija siva, i nisam htjela da mi sve bude sivo i plavo, jednolicno...
    je li moguce ovo dvoje ikako spojiti da to na nesto lici zajedno u istoj prostoriji (tipa dodati koju ljubicastu i zelenu vazu, ili nabaciti koji jastucic u boji zida na kauc)? Ili je bolje da mjenjam boju zida/zavjese

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Tina, daš recept za tu boju?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Tina, daš recept za tu boju?
    evo ovako ide recept, nisam još probala
    1 Cup of latex house paint or acrylic craft paint
    1 TBSP of non-sanded tile grout

Mix together until there are no lumps.

Yes. That's it.

Paint your surface with the mixture. I advise using a small roller for a smoother finish. A brush will give you some textured ridges when it dries (I used a brush).

Let it dry completely.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Razmišljamo o novom stolu za blagovaonicu.
    Prostor u kojem živimo je u potkrovlju, s jedne strane kuhinja i mini stolom i 4 stolca, s druge strane je dnevni boravak. U sredini ništa. Moje prekrasno ništa koje sam odlučila žrtvovati. To je sad otkad je Smjehuljica s nama prostor za igranje, plesanje. izradu sportskih poligona, tu vise ljuljačke s grede.
    Ali, sad nam je taj mali stol 75x120 fakat postao premali, a ja želim ogroman, veliki stol na kojem bi se paralelno dešavalo više aktivnosti, s jedne strane jedemo, s druge stoji neki art projekt i čeka nastavak, u sredini komp, knjiga... Da ne moramo sve micati ako idemo jesti...
    I nemam osjećaj koja veličina stola je dovoljna za to.
    Dvojim između verzija stola http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/60152340/:
    -minimalno 147x95 cm/ maksimalno 204x95 cm i
    -minimalno 201x 105 / srednje 247x105 / maksimalno 293x105 cm.

Koje su vaše preporuke? Iskustva?
    Da li je tih 293x105 ikad u potrebi? ili je manji dovoljan?

Prostor može podnijeti oba.

Hvala.

p.s.
    I bez brige, Smjehuljica neće ostati bez prostora za igru, on se seli u sadašnju spavaću sobu (koju ionako doživljava kao svoju), a spavaća soba se seli u prizemlje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Dobra ideja - uskoro će ti veći dio aktivnosti biti za stolom, a manji u prostoru oko stola.

Nemam ništa pametno za predložiti, ali iz vlastitog iskustva nikada više ne kanim uzeti stol koji ima oštre uglove, samo bez njih. Ne mora biti ovalan, bitno je da ima zaobljene uglove. Bez toga - svi smo imali modrice, sve dok na jednom ljetovanju nismo naletjeli na apartman u kojem je bio veliki stol sa zaobljenim uglovima. Pa smo si sličan i nabavili. Izvlačiv je, tj. može se razvući po potrebi. Mogla bih staviti link, ali nema svrhe - nije to ono što tebi treba. Samo komentiram te uglove koji su mi došli glave dok su djeca bila mala i sretna sam da smo se toga napokon riješili.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.02.2016. at 12:52

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I moj stol u blagovaoni ima zaobljene rubove, iako je pravokutan.160x90 je veličina. Na njemu je i cvijeće i laptop i krojimo i šivamo jastuk-macu upravo i...svašta. Nikad nam nije trebao veći. Pet nas uspije jesti odjednom, a laptop i ovo ostalo zguramo u jedan kraj, ili na 6. stolicu

Muž se bunio da mu liči na konferencijski stol, ali meni baš odgovara da nemam modrice na bedrima od kuteva.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala na sugestiji Peterlin.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 04.02.2016. at 14:15

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Koliko ljudi ti komotno sjedi za njim, Beti?
    A koliko ih se upije nagurati?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Još jedna prednost zaobljenih rubova je to što se za takav stol može nagurati više ljudi nego za klasični pravokutni s nogama i uglovima. Nas osam komotno sjedne za i za ovakav, puno manji od onoga što si sebi zamislila: http://www.eurodom.hr/product_info.p...roducts_id=973 Taj se razvlači na 165 cm. Imam četiri drvena stolca s naslonima, a još četiri sklopiva dodamo. Više od osam nismo probali.

Nije problem mjesto za sjedenje oko stola, kod mene je češće problem to što NA stolu nemam mjesta za sve lonce i zdjele s hranom, hehehe...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi imamo pravokutni stol 170x110 valjda takvi s dodatnim staklom gore, ali se može razvuč još nekih metar možda i više ( već dugo nismo), u nerastavljenom stanju uz njema može sjediti 6 ljudi jako široko, ili ako se malo stisne i do 10 ljudi, tad su stolice do stolice, kad se rastegne dobi se za još 4-6 ljudi .

ali recimo prošli vikend kad smo imali klinkin ročkas, nismo ni rastezali stol, jer smo napravili podjelu da cure sjede posebno , a mi ostali za stolom, da smo rastezali to smo ipak trebali ranije napraviti, za stolom nas je bilo 11, jedna gošća na kant

nemamo modrice od čoškova, čak i mali nema po glavi
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 04.02.2016. at 14:34

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Istina, tako je i s ovim malim stolom, ako nas je 5 ili 6 (nas troje i moji starci i deda) oko stola se još i stisnemo, ali nema mjesta za sve na stolu... taman jedva stanu tanjuri, čaše i zdjelice za salatu... a za ostalo nema mjesta.

Koliko ti je širok taj stol Peterlin?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku

nemamo modrice od čoškova, čak i mali nema po glavi
    Ni mi nemamo modrice od čoškova, a sad je stol uguran u jednu polunišu i bilo bi za očekivati da ih ima.
    Jedino u što udaramo (tj. MD udara i poneki gost) su noge od Tripp trappice.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 04.02.2016. at 15:06

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Istina, tako je i s ovim malim stolom, ako nas je 5 ili 6 (nas troje i moji starci i deda) oko stola se još i stisnemo, ali nema mjesta za sve na stolu... taman jedva stanu tanjuri, čaše i zdjelice za salatu... a za ostalo nema mjesta.

Koliko ti je širok taj stol Peterlin?
    Stol je širok 80cm, dugačak 120cm kad je sklopljen. U sredini ima produžetak od dodatnih 45cm.

Kad smo ga kupovali, bio je i malo veći u ponudi, širine 90cm, za duljinu nisam sigurna. Nisam htjela taj jer bi "pojeo" moju tijesnu kuhinju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo, na kraju ove stranice imaš te veće stolove http://www.eurodom.hr/index.php?cPath=209&sort=6a&page=

Sigurno to imaju i druge firme u ponudi. Pregledaj dooobro prije nego odlučiš. Meni se žurilo pa sam naručila na neviđeno s interneta. Stol je ispao ok, a stolci su teeeški, ali kvalitetni. Djeci sam kupila dva stolca u lesnini kasnije, raspali su se za manje od godinu dana, a ovim kuhinjskim nije ništ, ni stolcima ni stolu. Stol ponekad zaškripi ako ga naguravamo, jer ima taj mehanizam za razvlačenje, ali to se rješava silikonskim sprejem.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Znalci Ikeinih proizvoda!

Da li na policu Billy visoku 202 i široku 160 http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/S79017837/
    mogu nadodati gore dva nastavka široka 80 http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/40263853/

ili će biti preširoki?

I da li sve to skupa može nositi uobičajene knjige, sa nešto minimalno atlasa i enciklopedija

I kak izgledaju ti neki pričvrsnici za zid (link?), koliko koštaju i mogu li se fiksirati u knauf zid da je cijela stvar donekle stabilna?

Tnx

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ma ta biblioteka od 160 i jesu dva ormara od 80. Mi imamo zid pun bilija od 202 visine koji sam popela na policu vlastite izradnje da bi popunila čitavu visinu. Biliji su izdržali dosad stvarno svašta, par selidbi i valjda par tona u njima, ali smo ih ojacali s extra vidama u svakoj polici.

Verstuurd vanaf mijn E2003 met Tapatalk

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ovakav smo imali ranije http://www.eurodom.hr/product_info.p...oducts_id=4318 bio je dobar mi smo ga nasljedili, živio je s nama 10 godina i prosljeđen dalje, sad imamo rosfrajno drveni stol druga ruka

stolice su iz Prime, super su imamo dva seta jedna kad smo prvi put useljavali u 1. stan, drugi kad smo selili u ovaj

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Billy izdržava sve.
    Mi imamo 5 komada širine 80 i jedan od 60, svi s dodacima. Police su opterećene maksimalno, dozivjele tek beznacajne progibe.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ma da, što ih više punis, to se manje progibaju. Nemaju gdje, kad je donja polica puna.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jedino su zenuli kaj više nema Billy od 60cm širine.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Meni ponekad fali i dubine, pa dosta knjiga strši.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hm, to sam ja pokušala riješiti

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

... s ovom širom palicom ispod Bilija, ali nikako da objasnim mm-u da nije smrtni grijeh posložiti knjige po veličini

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Super, hvala cure!

Može kakva slika ove police ispod- o tome i ja nešto razmišljam, samo na drugom mjestu

I da li itko ima tv skriven iza vrata u poličaru koja se šibaju lijevo/desno
    Želim imati mogućnost da se TV ne vidi i da se može zaključati

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni ponekad fali i dubine, pa dosta knjiga strši.
    Škicala sam billy police za radnu sobu. Imam hrpetine registratora koji su duboki 29 cm, a billy je 28cm dubog.
    Kako uživo nisam vidjela nemam pojma dali bi mogao podnjeti taj teret.
    Šta mislite?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mogao bi.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam dvije Billy police za knjige i nisu mi nešto. Ima i boljih... Malo su klimave, leđa se lako odvoje i police se savijaju pod teretom knjiga. Ništa pretjerano, ali dovoljno da mi je to antipatično. Ako nemaš love za stolara, onda će biti ok, al ne očekuj nešto fantastično.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ima boljih, ali je omjer para i muzike sasvim solidan.
    Posebno nama koji smo ih kupili kad je bio neki kratkotrajni popust na njih. Došla nas cijela biblioteka oko 1200 kn. Istina, davno, ali bilo je i tada jako povoljno.
    Naravno, ne može se mjeriti s policom za knjige koju je radio stolar, ali, kako rekoh, omjer para i muzike je skroz ok.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

I...meni Billy nije klimav. I ništa se nije odvojilo.
    Iste su ko i prvog dana.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne bih sad pametovala, ali meni je u podrumu završila jedna polica koja se rasklimala od upotrebe (stalno smo nešto izvlačili i naguravali unutra). Možda je u tome kvaka - ako knjige gore samo stoje i trebaš samo par puta godišnje, ništ se ne bude rasklimalo. Ali ako je polica trajno izložena devastiranju više od jednog djeteta i više od jednog odraslog koji stalno po tome rovare, naravno da se može rasklimati.

S druge strane, ja sam otvorenu policu s knjigama maknula zbog prašine (alergičari). Puno su mi se bolji pokazali zatvoreni ormari. Polica je u podrumu i ima namontiranu neku nelijepu, ali funkcionalnu zavjesu.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a jel s emože uzet otvorenog billyja pa naknadno uzet vratnice za njega? mi smo tako planirali

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Može, ako ga ne razdrmate

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

aha, ajoj, ne znam koliko se može pouzdat u nas, mi sve razdrmamo

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih sad pametovala, ali meni je u podrumu završila jedna polica koja se rasklimala od upotrebe (stalno smo nešto izvlačili i naguravali unutra). Možda je u tome kvaka - ako knjige gore samo stoje i trebaš samo par puta godišnje, ništ se ne bude rasklimalo. Ali ako je polica trajno izložena devastiranju više od jednog djeteta i više od jednog odraslog koji stalno po tome rovare, naravno da se može rasklimati.

S druge strane, ja sam otvorenu policu s knjigama maknula zbog prašine (alergičari). Puno su mi se bolji pokazali zatvoreni ormari. Polica je u podrumu i ima namontiranu neku nelijepu, ali funkcionalnu zavjesu.

Moguće.
    Dječje knjige su na drugoj polici.
    Isto tako i one knjige koje se češće koriste, one su na raznim hrpicama po kuci. Ili bar dio njih.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moguce da je zbog rovanja polica klimava. I premjestali smo ih puno puta.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nas billy se selio 3x i ja bih rekla da je u OK stanju, iako na policama gdje su jako teske knjige imamo blagi luk.
    stabilan je, a koliko se ja sjecam s njim je doslo i ono cudo da se pricvrsti na zid,
    nas billy je iz doba kad jos nije bilo vrata u ponudi.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

... a ja želim ogroman, veliki stol na kojem bi se paralelno dešavalo više aktivnosti, s jedne strane jedemo, s druge stoji neki art projekt i čeka nastavak, u sredini komp, knjiga... Da ne moramo sve micati ako idemo jesti...
    Ja imam problem s ovim djelom "paralelno više stvari" ...
    moj stol je uvijek zatrpan hrpom stvari jer uz projekte-u-radu začas se stvori i dodatna hrpa stvari koje su samo odložene u prolazu i tako nagomilane, pa kad želim popiti kavu nema šanse da sjednem za stol i razvučem novine, već se moram skupiti u neki čošak gdje je još ostalo malo slobodnog

razmisli o varijanti dva odvojena stola, jedan za projekte + jedan za klopu

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Imamo jedan stari stol koji ke stajao u mojoj radionici, pa smo ga za vikend donijeli u stan. Razvukli ga i to je otprilike dimenzija stola koju želim.

Ja sam se odmah navikla na promjenu, čak razmišljam da i ne kupujemo sad novi stol. Ovaj je već prošao svega, na njemu sam i rezala skalpelom i mogu mirne duše to opet napraviti. Možda bi mi novo stol samo bio opterećenje, pazi da se ne u uništi i te spike... Ovako smo easy going.

Dva stola? Ne... Nije to za mene.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mislim, donijeli smo ga samo da vidimo kako funkcioniramo s velikim stolom
    Nismo ga donijeli da ostane.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mislim, donijeli smo ga samo da vidimo kako funkcioniramo s velikim stolom
    Nismo ga donijeli da ostane.
    Nije ti to nužno loša ideja. Nek stol ostane još koju godinu, dok ti dijete ne preraste vrtićke projekte. Naš prastari stol izdržao je do 4.r mog mlađeg sina. Ne moraš ti baš tak dugo, ali meni je ovo ok, imati stol oko čijih ogrebotina se ne opterećuješ.

Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •