Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: brusnica za djecu?

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno brusnica za djecu?

Postoji li nekakav sirup od brusnice koji mogu piti mala djeca?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

da zovu se Canasten kapi ili nešto tako slično i za bebe su ali ne znam od koliko mjeseci

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zove se Cranactin kapi, ali ne znam od koje dobi se može uzimati. Treba ipak pitati nefrologa

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sori za ovaj veliki lapsus calami. Curica od frendova je 2 mjeseca starija od Frana i prošli tjedan sam im po preporuci dr. Cvitković išla kupiti kapi. Mislim da je ona sad oko 8 mjeseci.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi smo s godinu dana koristili CRANACTIN kapi i pomogle!!!!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Moja kćer je uzimala Cranactin sa 4 mj. i to 0.5 ml. Zvala sam ditributera i raspitala se pa mi je reklo da se može davati već sa mjesec dana. Ja bih joj razrijedila sa malo vode u žlici i onda bi joj dala iz šprice. Uzimala je dvije boce za redom i tada se povukla e. colli. Poslije sam joj dala još dva puta po bocu u razmaku od par mjeseci-preventivno.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zabrinuta prvotno napisa
    Zove se Cranactin kapi, ali ne znam od koje dobi se može uzimati. Treba ipak pitati nefrologa
    Nama su rekli kad je imala cca 18 mjeseci da joj ih NE dajemo (pedijatrica, apotekarica i nefrolog).

Nefrolog je preporucio sok od brusnica - ima ih nekoliko: od tvrtke Ocean Spray, 1l kosta cca 30 Kn, kupuje se u apoteci, bolje opremljenim ducanima i ducanima zdrave hrane; sok od 0,5 l u staklenoj boci (zaboravila sam tko proizvodi, ali znam da ima u Konzumu na odjelu zdrave hrane), i Vindijin ledeni caj brusnica-sipak (1 l cca 7 Kn), kojeg je nefrologica posebno pohvalila.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Može li se čaj od brusnice dati 16-mjesečnoj bebi? Ima leukocite u urinu. Pedijatrica mi je rekla da joj to dam, a u ljekarni mi nisu znali reći.

I još nešto. Zaboravih pitati dr, a ona sama nije ništa rekla. Na nalazu krvi je zaokruženo: ANIZOCITOZA i HIPOHROMIJA. Što to znači?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A možda sušene brusnice? Imaju li one istu funkciju kao i čaj?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj bdina prvotno napisa
    Može li se čaj od brusnice dati 16-mjesečnoj bebi? Ima leukocite u urinu. Pedijatrica mi je rekla da joj to dam, a u ljekarni mi nisu znali reći.

I još nešto. Zaboravih pitati dr, a ona sama nije ništa rekla. Na nalazu krvi je zaokruženo: ANIZOCITOZA i HIPOHROMIJA. Što to znači?

Anizocitoza - nalaz eritrocita različitih veličina, može se vidjeti kod megaloblastične anemije, talasemije i anemije uzrokovane manjkom željeza.
    Hipokromija - manje gusto obojeni eritrociti (ukazuju na smanjenje količine hemoglobina) koji se viđaju u IDA, talasemiji, sideroblastičnoj anemiji (iron stores unusable).
    Izvor: http://www.medicina.hr/aktualna%20te...ferne_krvi.htm

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vindijin ledeni caj brusnica-sipak (1 l cca 7 Kn), kojeg je nefrologica posebno pohvalila.
    Ovo mi je skroz nevjerojatno, da u ledenom caju ima dovoljna koncentracija brusnice da ima ljekovito djelovanje.

Ima i Biotta sok - ,75l kosta 40ak kuna u Mercatoru. Taj je sigurno bez secera i dodataka. Ovi ostali imaju secera.

Susene brusnice su obradjene i zasecerene, ne znam imaju li ljekovita svojstva. Ima mljevena, nezasecerena brusnica od Enciana (u apotekama i dm-u).

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

moja Gizel ima 10.mj i refluks 2.stupnja i svaki dan je na 1ml antibiotiku. Zanima me s koliko mjeseci bi mogla početi piti sok od brusnice?
    Hvala

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi Emi dajemo Cranactin 1x1ml ujutro od njezinog 7mj jer se borimo sa Ecoli, a navecer 1,5ml Sinersula

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Vindijin ledeni caj brusnica-sipak (1 l cca 7 Kn), kojeg je nefrologica posebno pohvalila.
    Ovo mi je skroz nevjerojatno, da u ledenom caju ima dovoljna koncentracija brusnice da ima ljekovito djelovanje.
    To je bila i moja reakcija, no kako smo bili prilicno ocajni (dosta dugo joj se E. coli ponavljala u nalazima), pokusali smo kombinaciju tog Vindijinog ledenog caja, i Ocean Spray soka od brusnice (navodno cistog) i susenih brusnica.
    Mislim da je izlijecenju najvise doprinijela terapija Zinnatom, no kao preventivu (po nekoj mojoj logici) i dalje pije te sokove (i Vindijin ledeni caj, i OS sok) i - da kucnem u drvo - vec godinu i po dana nemamo E. coli. :D

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a taj Cranactin, to treba kupiti na recept ili ne? moja pedijatrica je rekla da brusnica nije pouzdana, pa mi je ne preporučuje. Al ja bi radije još nesto prirodno, jer kao nuspojavu na antibiotik Gizel mi je dobila gljivice Candida i s tim se mučimo već 2 mjeseca! Svakih 2-3 sata pranje sapunom, pa pola sata sušenje bez pelene, i mazanje kremicom! Jedva mi ostane i pola dana za nešto!

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kad je moj imao reflux odnosno kad smo ga otkrili još nije ni bilo
    svih tih čudesa od brusnice pa sam mu ja davala čaj mislim od subana
    a odličan je i ovaj šta je napisala BB od enciana
    za sok od biote mislim da bi se trebao razrijediti,a čula sam od par roditelja da su ga djeca znala povratiti-prepostavljam nerazrijeđenog

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cranactin ne ide na recept, i ima posebne kapi za djecu i dođu oko 150 kn.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hvala, isprobat ćemo to!

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima i Biotta sok - ,75l kosta 40ak kuna u Mercatoru. Taj je sigurno bez secera i dodataka. Ovi ostali imaju secera.

Susene brusnice su obradjene i zasecerene, ne znam imaju li ljekovita svojstva. Ima mljevena, nezasecerena brusnica od Enciana (u apotekama i dm-u).
    I meni je ovaj savjet nefrologice totalno nevjerojatan jer mi je nekak kontradiktorno da se za probleme s bakterijama u urinarnom traktu preporuča napitak koji sadrži šećer (kao, s jedne strane se 'bori' protiv beštija, a s druge strane ih se hrani), a i koncentracija brusnica je upitna. :?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa

I meni je ovaj savjet nefrologice totalno nevjerojatan jer mi je nekak kontradiktorno da se za probleme s bakterijama u urinarnom traktu preporuča napitak koji sadrži šećer (kao, s jedne strane se 'bori' protiv beštija, a s druge strane ih se hrani), a i koncentracija brusnica je upitna. :?
    Slažem se, uz to sadrži i konzervans :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi pijemo Cranactin kapi po preporuci doktorice.To je koncenrat i najučinkovitiji je!Pitala sam je ja i za čaj od brusnice.Ona kaže da je to kao preventiva ok,ali kada je liječenje od bakterija u pitanju onda treba ići na nešto ouno jače i učinkovitije.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Meni je to isto bilo jako cudno, pogotovo stoga sto je doslo od nje (strucnjaka, iako joj je ponasanje bilo sve samo ne strucno, pisala sam vec o tome). :?

Mi joj ga ipak dajemo, ali sada kad joj je godinu i po dana urinokultura sterilna, kao ipak nekakvu minimalnu preventivu. Casica na dan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •