Prije dvije godine smo se mi tri mjeseca mučili s ušima. I to zato jer nije bilo dogovora među roditeljima da svi u isti dan operu djeci kosu. Na kraju kad sam totalno poludila i zaprijetila se svim mogućim inspekcijama, onda su u školi organizirali roditeljski i dogovorili smo se da zajedno djelujemo. Bez toga ništa.
Ovi kojekakvi skupi kakti preventivni sprejevi ne valjaju ništa. Šamponi ubiju samo žive uši kao i onaj preskupi električni češalj, a na gnjide ne djeluje ništa. Gnjide idu iz kose samo ručno trebljenjem. Onak s noktima primite vlas i gulite gnjidu van. Ja imam jako dugu i farbanu kosu i nisam ih dobila. Moja frizerka isto misli da uši ne vole farbanu kosu, ali mi je rekla da ne vole ni prljavu kosu i da je ulje čajevca super.
Što se tiče posteljine, ja sam na jastuku od male nalazila uši i nekako mi je logično da onda mogu prijeći dalje. Sve sam iskuhavala i dan za danom mijenjala posteljinu.
Prvu noć kad smo otkrili da mala ima uši sam do 4 ujutro sumanuto čistila stan.
U međuvremenu su još dvije "epidemije" ušiju bile u školi, ali mala nije dobila.
Meni se to isto užasno gadi i mislila sam da to pripada u neka prošla vremena, ali izgleda da je to najnormalnija pojava baš kao i kojekakve viroze.