Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Spaljivanje bradavice

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno Spaljivanje bradavice

Stariji pomladak ima na palcu (s vanjske strane) veliku bradavicu, koja je narasla unazad mjesec i pol dana. Budući da masti nisu pomagale, otiđosmo danas do dr. koja nam je dala uputnicu za pregled&spaljivanje kod dermatologa u nekoj bolnici.

Ima tko iskustva s time i gdje se manje čeka, da ne zivkam na sve strane?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I moj sin je danas bio na pregledu privatno dermatologu i rekla je da će mu nakon laserskog uklanjanja biti rana oko tjedan dana, jer je bradavica na pregibu palca. Zato je naručila neke kapi koje dolaze iz inozemstva i bit će tu za petnaestak dana. Nije nam još rekla ime, a naručuje se preko ljekarne u ZG.
    Rekla je da treba oko 4 tjedna kapanja da prođe i postepeno nestane. Ovo nam je prvi put takvo liječenje i još nemamo iskustva. Nadam se da će biti bolje nego spaljivanje.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    I moj sin je danas bio na pregledu privatno dermatologu i rekla je da će mu nakon laserskog uklanjanja biti rana oko tjedan dana, jer je bradavica na pregibu palca. Zato je naručila neke kapi koje dolaze iz inozemstva i bit će tu za petnaestak dana. Nije nam još rekla ime, a naručuje se preko ljekarne u ZG.
    Rekla je da treba oko 4 tjedna kapanja da prođe i postepeno nestane. Ovo nam je prvi put takvo liječenje i još nemamo iskustva. Nadam se da će biti bolje nego spaljivanje.
    Znači idete na lasersko pa kapanje tih kapi?

Mi nemamo za privatnika sad novaca, tako da smo osuđeni na bolničku terapiju, a mislim da se tamo po defaultu još spaljuje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo išli u DZ u Baruna Filipovića, čekali smo oko dva tjedna za prvi pregled (mislim da djecu ubacuje preko reda) i zatim smo dolazi na spaljivanje/smrzavanje sigurno 5 puta. To se radi svaki put po malo, traje vrlo kratko (možda minutu sve zajedno) i sin se žalio da je bolno. Nakon samog zahvata je svaki put mogao normalno hodati, a imao je na stopalu. Prošlo i nije se pojavilo.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ima wartner u ljekarni. Čas posla i ne moraš hodati po ordinacijama.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nije nam Wartner pomogao. Valjda je prevelika bradavica.

Ripcord, ne idemo na spaljivanje, smanjit će bradavicu time. Znat ću za koji tjedan kako djeluje. I da li će skroz proći.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Beti, žao mi je da vam nije pomoglo.

Ripcord, ne moraš se bojati spaljivanja. I nije nešto posebno bolno. Malo zapeče.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Beti, žao mi je da vam nije pomoglo.

Ripcord, ne moraš se bojati spaljivanja. I nije nešto posebno bolno. Malo zapeče.
    Ma objasnila mu je doktorica da boli, i nije nam to problem, samo da što prije dođe na red.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

moram napisati, makar nisam nikakav pobornik narodne medicine, ali sam ja tako uspjela skinuti tri bradavice i nikada već godinama nemam problema, nisam vjerovala u to, ali zbog manjka vremena sam ipak probala i zbilja mi je nevjerovatno pomoglo. svaku većer u zavoj sam stavljala opnu od jaja (sirovog, koja se nalazi unutar ljuske jajeta) i zamotala prst, ponekada kada sam bila u mogučnosti to sam držala i preko dana, trebalo mi je oko 2 tjedna da ih se rješim, ali nisam preskakala niti jednu većer.

sretno sa borbom

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi bradavice rjesavamo ovako; (do sada smo usjpejsno svauku za sada rijesili)
    3 dana prekriti flasterom (onim iz prve pomoci na kolutu ), dva dana skinuti pa opet,i tako oko dva tjedna. nakon toga svaka nam je nestala. to je narodni recept.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dijete ima bradavicu na peti, ali unutarnju, ne vanjsku
    već 15 puta idemo kod privatne dermatologice na izrezivanje
    tu spaljivanje ne pomaže
    nadam se da će još jedan odlazak biti dovoljan

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje su imale jedna na peti druga na stopalu naprijed, jedva smo nekako omotali flasterom ali uspjelo je. spaljivanje boli ko vrag, ja sam s kapka skinula.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam to tretirala kod klinca s rosopasom kapi

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Nakon svih ovih savjeta više ne znam što da radim

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

počni od početka rosopasa i flasteri, dok čekaš termin
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 22.11.2011. at 10:46

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kako se točno koriste te kapi i jesu skupe?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

par kapi na dan recimo 2-4 puta, da se malo posuše cijena do 20 kuna, 30ml

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Kako se točno koriste te kapi i jesu skupe?
    Potpisujem za spaljivanje, to je baš bolno.

Moj sin je imao isti problem, bradavicu na nožnom palcu i toga se nismo mogli riješiti godinu dana, čak i dulje, iako smo mazali svim i svačim. Na kraju sam mu namazala svojom kremom za omekšavanje tvrde kože na petama (Scholl) i to je pomoglo u roku 2-3 tjedna.

Što se rosopas tinkture tiče, nije ti to velika lova, tridesetak kuna... Evo primjera, ali ima toga od više proizvođača: http://www.suban.hr/proizvod_detalj.asp?ProductID=89

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da možda ti i flasteri od shoola protiv kurjih očiju pomognu.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mi idemo na spaljivanje u naš dom zdravlja, deramtologu, svaka 2 tj. na to, N boli ali uspije izdržat, bude kratko, kaže da ju peče, a jednu veću joj je izrezala sa nekim nožićem, bile smo već 4 puta i još 2 pa će valjda biti gotovo

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mal iide na plivanje, pa svako malo dobije koju na stopalu. Mi idemo u dermatologu u dom zdravlja na ledenje i uopce se ne ceka, samo dodes sa uputnicom i cekas na red.
    Imao je jednu bas veliui i nakon valjda 5-6 ledenja nije se uopce smanjila. I onda mi je rekla nasa sestra u dz da narezem koricu limuna na kockice, potopim u alkohol i ostavim par sati. Nakon toga staviti na bradavicu i zamotali flasterom. Tako smo i napravili i za dva dana je pocrnila i onda otpala.
    I kasnije smo tako raditi, uglavnom je dovoljno 2-3 stavljanja, a koji puta vec nakon jednog pocrni.

Ni nama Werter nije pomagao, potrosili cijeli,a nista. A nije bas ni jeftin...

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jel vi pišete o virusnim bradavicama?

ja imam jednu na prstu i nikako je se riješit već godinama. nestane svako ljeto kad sam na moru i onda najesen hop eto je opet. išla sam na krioterapiju (smrzavanje) par puta al me užasno bolilo, valjda nisam istjerala to do kraja. ovog proljeća sam našla pravi rosopas (biljku, ne tinkturu), eno ga u tegli al još se nisam riješila beštije...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam imala sa unutarnje strane palca prije koju godinu, riješila narodnim lijekom:

običan komadić crvenog luka se stavi direkt na bradavicu i zamota zavojem ili nečim ( poanta je da ne padne ), ja sam to radila navečer prije spavanja i stajalo je tako do jutra

jest da smrdi da pobjegneš sam od sebe i ako ponoći slučajno zapneš palcem o facu ziher se budiš, ali pali

jedino se ne sjećam koliko je trajalo, ali je izgrize i jednostavno ode sa korijenom

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

potpisujem za luk. Ja sam skinula sebi i malom par komada samo na drugaciji način.
    luk se drzi u octu tri dana i nakon toga se svaku vecer stavlja na bradavicu.
    ovisno o velicini dubini bradavice prodje kroz jedno tri tjedna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •