Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: skafander u vrtiću

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno skafander u vrtiću

Imam dvoje djece u gradskom vrtiću - mala od 5 i mali od 3 godine. Budući da je započela malo oštrija zima, ujutro im preko lagae odjeće (štramplice, potkošulja, majica, donji dio trenirke) stavljam jednostruki skafander na cif naprijed. Djeca svaki dan (Bogu hvala) izlaze van i budu na zraku i sat vremena - pravi luksuz jer je u pitanju mali vrtić od 40ak djece u dvije grupe i veliko dvorište. Skafander mi se čini najsretnijim rješenjem jer je djeci toplo, kad se skinu u pregrijanom vrtiću nemaju termo hlače i sto odjevnih čuda koja ih sputavaju a ukoliko počne sniježiti, još su i nepromočivi.
    Danas dakle pošaljem djecu tako u vrtić, i kad su se vratili, muž mi donio poruku da je teta mlađeg poručila da ne nosi skafander u vrtić.
    Mala mi je još k tome živopisno ispričala kako nije mogla bracu obući i kako je braco sam ostao u vrtiću a svi su išli van.
    Mislim, ...??? Provjerim ja to kod nećakinje koja je u istoj grupi s kćerkom, i ona mi još k tome kaže da zbog njih mali nije išao van i da je bio sam samcat (Teta, stvarno nam je bilo teško i nikak ga nismo mogle obući). Pretjerujem li kad kažem da mi to nije normalno? Dakle, jasno mi je da starija djeca pomažu mlađoj u odijevanju, ali ne bi li tete trebale odjenuti djecu u ovakvim situacijama? Ne znam što mi je gore, da je mali ostao sam i gledao druge dok se vani igraju (pod tim ''sam'' sumnjam da nije bio nitko s njim, to je vjerojatno dječja percepcija), ili da su se moje dvije curice od 5g osjećale krivim i odgovornim jer se to ''zbog njih'' dogodilo.
    Što da radim? Ne volim sukobe, tete su inače ok (jedna manje, druga više), nisam od roditelja koji se javljaju osim u pohvali i poklonu i uvijek mi se čini da prigovor tetama ispaštaju djeca.
    Kako je to sa skafanderima u vašim vrtićima? Jel to nešto uvriježeno pod normalno - ako jest uobičajeno, poštivat ću pravilo ali ako je to zato jer se tetama ne da oblačiti klince, onda bih ipak inzistirala na skafanderu jer mislim da im čuva zdravlje u svakom smislu.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

čuj, ja mislim da je za ovo sto ti pises opravdano da trazis objasnjenje. ne znam kako da se izrazim osim HALOOOO!!!!
    ja bi poludila- ostavili ga samog i to zbog svoje lijenosti da odrade posao- obuku dijete!!!! nemam rijeci!!!

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nemam pojma kaj da ti kažem,moja ide u vrtić 3 godine i ja zbilja nisam vidjela da netko od klinaca ima skafander,a uredno su vani na zraku svaki dan.Znam da tete klincima uvijek pomognu obući jaknu ili obuti cipele.

Da sam na tvom mjestu ja bih otvoreno pitala tete da li je skafander problem i ako jest pokušala bih s njima naći najbolje rješenje.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi skafandere nosimo samo kad padne snijeg, i to da ih zaštite od mokrog, ne toliko da ih griju
    inače po zimi mi dijete ide u vrtić u debljim dokoljenkama i običnim hlačama, nema ni štrample ni termo hlače.
    isto su vani svaki dan.

aki ako je tebi važno da ti dijete bude u skafanderu, pričaj s tetama i objasni im to

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Uh nema šanse da djeci samo dokoljenke i hlače obučem - otkad ustanu ujutro viču da ima je zima. Mislim da bi se gunjem ogrnuli da mogu. Zato mi je najzgodniji skafander (ma to je više kao termo kombinezon, daleko je to od onih skafandera koje smo mi ko klinci nosili) - u vrtiću imaju na sebi lagane tajice i trenirke jer je tamo plus beskonačno, a vani opet imaju veću pokretljivost nego u pernatim jaknama...a sad da li mi je to osobito važno, iskreno i nije. Više se čudim toj situaciji.
    Kad padne snijeg, sasvim sigurno će ih nositi, više me brine takav odnos prema djetetu - da ga se ostavi samog u vrtiću jer ga starija sestra nije mogla obući.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nama su tete preporucile da kad padne snijeg da ih posaljemo u skafanderu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inzistiraj ti na tome da obučeju klinca kak ti hoćeš, veliki se tak sami i obuku , a one pomognu malima.Ali istovremeno uči klinca da čim se ide van otrči do svog skafa i počne ga sam navlačit, to se u toj dobi i tekako može, pa onda one moraju samo povuči cif.
    ja sam svoje učila kak mora bit potkošulja složena u gačama, znam da će me pol ovih koji čitaju tu razapet, ali ja sam naprosto dobila ospice kad vidim klinca koji u vrtiću ili vani hoda s potkošuljom vani.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

je nego kaj stara, posteljina na prvom mjestu i to od druge godine

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

onda ne buš imal problema s skafanderom, pa to je samopoplun, dresiraj i njega i tete. sretno!!!!!!!11

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj bodo prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam pojma kaj da ti kažem,moja ide u vrtić 3 godine i ja zbilja nisam vidjela da netko od klinaca ima skafander,a uredno su vani na zraku svaki dan.Znam da tete klincima uvijek pomognu obući jaknu ili obuti cipele.

Da sam na tvom mjestu ja bih otvoreno pitala tete da li je skafander problem i ako jest pokušala bih s njima naći najbolje rješenje.
    X na ovo,tako je i kod nas.
    samo mi ovo da su ostavile dijete samo u sobi nije nikako u redu,mozda ako ga mogu vidjeti cijelo vrijeme ili da je jedna ostala s njime ili neki drugi kompromis.
    sigurna sam da se kod nas u grupi to ne bi dogodilo,pa mi se to cini kao veci problem nego oce ici u skafanderu ili ne.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Skafander ili ne, to ovisi o dogovoru s tetama. Meni djeluje nepraktično, radije bih koristila dvodjelno skijaško odjelo (kod nas ne treba, ali vjerujem da na kontinentu nekad dobro dođe).
    Ono što je problem, i što bih svakako rekla tetama, je ostavljanje malog djeteta samog toliko vremena.
    Mogle su mu pomoći da se obuče pa vam reći da ga drugi put tako ne šaljete. Ali ovako nije u redu.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da, mislim da je u tome najveći problem. Ne vjerujem stvarno da su dijete samo ostavile - vjerojatno je bila blizu teta čistačica koja im uskače, ali mi je bed da ih mali gleda kroz prozor dok se igraju a on je sam u sobi (prizemni vrtić). Ne znam, probat ću oprezno porazgovarat s njima o tome. Uglavnom, baš sam izbjegavala to dvodijelno odijelo jer mislim da im je kudikamo nepraktičnije zasebno navlačiti treger hlače a zasebno jaknu (vidim po nećakinji iste dobi koja se žali da neće hlače a bez problema je prošle godine nosila kombinezon). Ipak mi je nekako praktičnije da uđu u skafač i povuku cif. Ma zapravo vjerujem da je to stvarno individualna stvar.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ma svejedno sta obuces djetetu ali da ga tete nisu mogle obuci nego je to trebala uciniti njegova sestra .... to mi je koma.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Postupak teta je više nego neprofesionalan,a mislim da svi mi odjevamo svoju djecu kako mislimo da je najbolje i to im je posao a nije posao njegove sestre!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Treba pitati teta u vezi slučaja šta se dogodilo i tako će se cijela zavrzlama riješiti

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Neš ti posla obuči skafander. Osim ako je neki svemirski što čisto sumnjam da je.
    Osobno smatram da skafander nije potreban sada i mi ga isto nosimo samo kada je snjeg. Radi mokroga. Ali to opet nije razlog da se teta nije potrudial i obukal dijete. To mi je stvarno nevjerojatno!! Mislim, ne mogu shvatiti postupak ni da dubim na glavi...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •