35 godina mi je, Gilbertov sindrom imam od rođenja, ima ga i moj otac i moj 13 godišnji sin. Gilbertov sindrom je nasljedan. Meni ga nisu otkrili odmah jer kad su mi sa 12 godina otkrili povišen bilirubin za njega se u Hrvatskoj još nije znalo. Uglavnom na njega ne treba previše obracati paznju, naime mi smo svi u obitelji bili u nekoliko gastro liječnika koji za Gilbert kažu da to nije bolest nego stanje a jučer mi je prof. Šimunić u KBC Split rekao da je to "estetsko stanje jetre". Za roditelje koji pitaju savjet rekla bi samo slijedeće: prof. Jurčić koji je radio u Vinogradskoj bolnici (otišao je u penziju) i kojem je subspecijalizacija bila bolesti jetre kod djece za mog mi je sina rekao da mora i da živi normalno i da na Gilbert zaboravimo. On normalno živi, trenira, radi sve fizičke aktivnosti, jede što mu se jede i nema nikakvih problema. Nalaze mu kontroliram 2 puta godišnje najviše zbog toga što u pubertetu bilirubin malo više skače (tako je i meni bilo), s godinama se normalizira i vrijednosti padaju. Čak ne postoje ni ljekovi koje ne smijemo uzimati zbog njega.

Odgovori s citatom
). Eto, jedina opasnost je zloporaba za opravdano izostajanje sa satova u školi