Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Gilbertov sindrom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

35 godina mi je, Gilbertov sindrom imam od rođenja, ima ga i moj otac i moj 13 godišnji sin. Gilbertov sindrom je nasljedan. Meni ga nisu otkrili odmah jer kad su mi sa 12 godina otkrili povišen bilirubin za njega se u Hrvatskoj još nije znalo. Uglavnom na njega ne treba previše obracati paznju, naime mi smo svi u obitelji bili u nekoliko gastro liječnika koji za Gilbert kažu da to nije bolest nego stanje a jučer mi je prof. Šimunić u KBC Split rekao da je to "estetsko stanje jetre". Za roditelje koji pitaju savjet rekla bi samo slijedeće: prof. Jurčić koji je radio u Vinogradskoj bolnici (otišao je u penziju) i kojem je subspecijalizacija bila bolesti jetre kod djece za mog mi je sina rekao da mora i da živi normalno i da na Gilbert zaboravimo. On normalno živi, trenira, radi sve fizičke aktivnosti, jede što mu se jede i nema nikakvih problema. Nalaze mu kontroliram 2 puta godišnje najviše zbog toga što u pubertetu bilirubin malo više skače (tako je i meni bilo), s godinama se normalizira i vrijednosti padaju. Čak ne postoje ni ljekovi koje ne smijemo uzimati zbog njega.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj NANA 1 prvotno napisa Vidi poruku
    ..., Gilbertov sindrom imam od rođenja,... Gilbertov sindrom je nasljedan. ... Uglavnom na njega ne treba previše obracati paznju, naime mi smo svi u obitelji bili u nekoliko gastro liječnika koji za Gilbert kažu da to nije bolest nego stanje... "estetsko stanje jetre"...živi normalno i da na Gilbert zaboravi... radi sve fizičke aktivnosti, jede što mu se jede i nema nikakvih problema...Čak ne postoje ni ljekovi koje ne smijemo uzimati zbog njega.
    Upravo tako, ja sam isto sve to prošao sa strahom da Gilbertov sindrom radi neke probleme, no nema nikakvih problema. Istina je, bar kod mene, da kod većeg fizičkog napora malo požutim, a drugih problema nema (samo se želim "pohvaliti" da bi nakon 20 brzih čučnjeva požutio i onda bi profa matke, dok sam bio srednjoškolac, rekla Nešto ti nije dobro - idi van na zrak pa bi se i ja i frend izvukli malo ). Eto, jedina opasnost je zloporaba za opravdano izostajanje sa satova u školi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •