Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Gilbertov sindrom

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno Zilberov sindrom

Ima li jos "zutih" ovde?
    Ja vec 15 godina znam da imam Zilberov sindrom. Bilirubin mi je nekad u normali (za divno cudo, sve vreme u trudnoci bio uvek normalan), nekad povisen (najcesce 30-40, na skali gde je 20 max), a ove godine sam iskusila stanje kad sam skroz pozutela (prvo sam primetila to, nikad do tad nisam imala tako zute beonjace), bilirubin skocio na 80, krenuo ekstremni umor, gasovi, podrigivanje, nadutost... Poslali me na uzv abdomena, sve je bilo ok i odmah - "a, to je Zilber, malo ste se premorili", doduse i te nedelje u par navrata popila sa prijateljima vino/pivo... i eto. Sve se to spustilo, cim je proslo zutilo beonjaca, prestali su i stomacni simptomi. Ja optuzila mirenu, koju sam izvadila, navalila na surutku, uvela sebi strogu dijetu i svela sve na normalnu vrednost. Sad nakon mesec dana vidim opet krece zutilo... mozda to ranije ne bih ni primecivala, no sad svaki put kad se sminkam skeniram i stanje, krece odmah po malo i podrigivanje...
    Zanima me kakav je stav vasih lekara (ako ovde uopste ima onih sa Zilberom koji se konsultuju sa internistom)? Sta raditi i najvaznije - kako biti siguran da je to sve od Zilbera, a ne neki drugi problem?
    Do sad nikad nisam oko ovoga dramila, tu i tamo umorna, zuta, pa nisam, ne podnosim glad, teze podnosim fizicku aktivnost... no ova epizoda me malo uplasila.
    I jos nesto, da li imate neke preporuke kad je u pitanju fizicka aktivnost? Planirala sam bila krenuti na neku, ali opet, dal je pametno ako bilirubin trenutno nije u normalni?
    Posljednje uređivanje od lady.x : 28.09.2017. at 10:09

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •