Imam Gilbertov sindrom od djetinjstva. Požutim kad god sam nešto bolesna ili umornija od uobičajenog, a često sam umorna. Ja uz taj sindrom imamo još par dijagnoza uključujući anksioznost s paničnim poremećajem, hipotireozu, žučne kamence i još ponešto sitno pa više ne znam koji mi je simptom od čega, ali uglavnom su mi i jetreni enzimi skoro cijeli život povišeni uz bilirubin. Sjećam se da sam zbog Gilberta bila jednu školsku godinu oslobođena od tjelesnog, ali poslije su liječnici rekli da mogu normalno sve raditi, ali izbjegavati jače fizičke napore.

Išla sam više od godinu dana u teretanu i uglavnom sam radila kardio vježbe i nešto lakših vježbi za snagu i bilo mi je ok. Sad zbog nekih drugih razloga vježbam samo malo po doma, a i cijelo ljeto sam puno plivala što mi je izuzetno godilo. Inače, ja od djetinstva osjećam taj nedostatak energije i brže se umaram od drugih, ali nisam sigurna je li to baš od Gilberta ili sam naprosto takva usporena stvorena :D

Još jedna pojedinost... Mojoj sestri su prije par godina na redovnom sistematskom isto dijagnosticirali Gilberta pa izleda da i genetika ima nešto s tim. Ona je više godina sumnjala da ga i ona ima jer isto joj tako bjeloočnice lagano požute čim se nešto preforsira ili je bolesna štogod, ali nije se kontrolirala do tog puta.