Ja to iz glave...
Uzmi recept koji imaš pa provjeri da li je isto ili slično. Mora biti visok udio masnoće (recimo 25 dag putra i 40 dag oštrog brašna, to ti je baza). Jaje ide jedno ili dva, bjelanjak nikako više od jednog jer od toga hoće bit žilavo. Šećer - tja, žlica, dvije, ne treba puno. Vanilin šećer da, obavezno.
NIKAKVO mlijeko ili nedajbog vodu u to nemoj stavljati. Radije si ostavi maslac na sobnoj temperaturi, da možeš lakše umijesiti. Po želji dodaš ekstrakt gorkog badema (samo kapljicu) i to je sve. NE puno mučiti tijesto, treba ga hitro zamijesiti, zamotati u valjak i u foliju (najlon), pa u frižider na bar pol sata.
Game over.
Razvaljaš na debljinu šibice, izrežeš i to je to. NE prepečeš, moraju ostati bijeli.





.
Odgovori s citatom