Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Linzer kolačići

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo ja sam ih ispekla po ovom receptu:
    40dkg brašna
    25dkg maslaca
    1 žumanjak
    12dkg šečera
    Tijesto je ispalo savršeno i onda sam ih krenula peći, u receptu je pisalo 10min na 180 i odmah su mi izgorili, onda sam drugu turu pekla 7min na 180 i nisu izgorili ali su očito bili previše pečeni, e onda sam smanjila na 150 i pekla nekih 5min i ispali su super. Shvatila sam da ih moram vaditi van dok su još potpuno mekani i blijedi i da izgledaju kao da i nisu pečeni.
    Sad mi se još samo jedna stvar ne sviđa a to je podravkina marmelada od marelice koju sam koristila, nekako mi ne paše na njima i čudna je. Koju vi koristite? Do Božića ih moram usavršiti .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja sam ih ispekla po ovom receptu:
    40dkg brašna
    25dkg maslaca
    1 žumanjak
    12dkg šečera
    Tijesto je ispalo savršeno i onda sam ih krenula peći, u receptu je pisalo 10min na 180 i odmah su mi izgorili, onda sam drugu turu pekla 7min na 180 i nisu izgorili ali su očito bili previše pečeni, e onda sam smanjila na 150 i pekla nekih 5min i ispali su super. Shvatila sam da ih moram vaditi van dok su još potpuno mekani i blijedi i da izgledaju kao da i nisu pečeni.
    Sad mi se još samo jedna stvar ne sviđa a to je podravkina marmelada od marelice koju sam koristila, nekako mi ne paše na njima i čudna je. Koju vi koristite? Do Božića ih moram usavršiti .
    Da, Podravka se pokvarila... Gdje su ona vremena kad se njihova miješana marmelada pakirala u drvene sandučiće???

Iz lokalpatriotskih razloga ipak kupujem njihovo. Najbolji je šipak. Od ostalih, podravkina "extra" serija je ok, ona gdje se vide komadi voća, ali ja to jako rijetko kupujem jer imam svoje pekmeze i džemove.

Kaže mi mama da su Lidlovi fini, ali nisam probala.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja ih radim ovako:

30 dkg brašna, 7,5 dkg gustina, 10 dkg šećera u prahu, 15 dkg margarina, 1 jaje, sok od 1 limuna i malu žličicu praška za pecivo.
    Zamijesim tijesto i ostavim da stoji u frižideru oko pola sata. Iza toga kao i svatko, valjam, režem, pečem na laganoj vatri, vadim van dok su mekani i svijetli i hladne mažem marmeladom.

Najčešće koristim marmeladu od marelice i višnje .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •