Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Linzer kolačići

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Linzer kolačići

Jel se tako zovu? Oni suhi keksiči slijepljeni pekmezom s rupom u sredini .
    Dali netko ima dobar isprobani recept. Moji doma ih obožavaju, a ja sam ih radila nekoliko puta i nikada mi nisu uspjeli, uvijek su pretvrdi. Zašto mi nikada ne uspiju kao oni kupovni koji se tope u ustima ?
    Posljednje uređivanje od mitovski : 22.11.2011. at 14:43

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sad vidim da ih negdje zovu i krancleki.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Jel se tako zovu? Oni suhi keksiči slijepljeni pekmezom s rupom u sredini .
    Dali netko ima dobar isprobani recept. Moji doma ih obožavaju, a ja sam ih radila nekoliko puta i nikada mi nisu uspjeli, uvijek su pretvrdi. Zašto mi nikada ne uspiju kao oni kupovni koji se tope u ustima ?
    Ja to iz glave...

Uzmi recept koji imaš pa provjeri da li je isto ili slično. Mora biti visok udio masnoće (recimo 25 dag putra i 40 dag oštrog brašna, to ti je baza). Jaje ide jedno ili dva, bjelanjak nikako više od jednog jer od toga hoće bit žilavo. Šećer - tja, žlica, dvije, ne treba puno. Vanilin šećer da, obavezno.

NIKAKVO mlijeko ili nedajbog vodu u to nemoj stavljati. Radije si ostavi maslac na sobnoj temperaturi, da možeš lakše umijesiti. Po želji dodaš ekstrakt gorkog badema (samo kapljicu) i to je sve. NE puno mučiti tijesto, treba ga hitro zamijesiti, zamotati u valjak i u foliju (najlon), pa u frižider na bar pol sata.

Game over.

Razvaljaš na debljinu šibice, izrežeš i to je to. NE prepečeš, moraju ostati bijeli.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

U mojem receptu piše ovako kako kažeš, jedino što mi se čini previše je da piše peći 10-15 min na 180.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

http://www.coolinarika.com/recept/linzer-keksi/ ovi su mi savršeni! Imam još jedan recept, gdje idu tri žumanjka, margarin i vrhnje, ali ovaj prvi mi je definitivno bolji.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

To šta ti tražiš kod mene se zove "Vanilin keksići", a recept glasi: 300gr glatkog brašna, 50 gr mljevenog šećera i 200gr margarina. Umijesiti, razvaljati i sjeći željene oblike, npr.cvjetiće te peći na laganoj vatri, ne smiju požutjeti! Pečene slijepiti pekmezom i uvaljati u šećer u prahu pomiješan sa vanilin šećerom.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Na dolčelinom vanil šećeru ima odličan recept za zvjezdice, ja uvijek radim po njemu, tope se u ustima!

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sam ih lani radila po receptu Ane Ugarković (http:// http://mmfino.blogspot.com/2011/08/linzeri.html), prvi dan su bili tako prhki da su se raspadali u ustima, a nakon 2 dana su se topili...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Linzer Augen ili ti Linzerove oci na hrvatskom, dakle keksici. Vanili kiflice su nesto drugo.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U mom kraju su poznati kao švalerove oči.
    Recept nemam, ali volila bi probat napravit bez jaja.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo ja sam ih ispekla po ovom receptu:
    40dkg brašna
    25dkg maslaca
    1 žumanjak
    12dkg šečera
    Tijesto je ispalo savršeno i onda sam ih krenula peći, u receptu je pisalo 10min na 180 i odmah su mi izgorili, onda sam drugu turu pekla 7min na 180 i nisu izgorili ali su očito bili previše pečeni, e onda sam smanjila na 150 i pekla nekih 5min i ispali su super. Shvatila sam da ih moram vaditi van dok su još potpuno mekani i blijedi i da izgledaju kao da i nisu pečeni.
    Sad mi se još samo jedna stvar ne sviđa a to je podravkina marmelada od marelice koju sam koristila, nekako mi ne paše na njima i čudna je. Koju vi koristite? Do Božića ih moram usavršiti .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja sam ih ispekla po ovom receptu:
    40dkg brašna
    25dkg maslaca
    1 žumanjak
    12dkg šečera
    Tijesto je ispalo savršeno i onda sam ih krenula peći, u receptu je pisalo 10min na 180 i odmah su mi izgorili, onda sam drugu turu pekla 7min na 180 i nisu izgorili ali su očito bili previše pečeni, e onda sam smanjila na 150 i pekla nekih 5min i ispali su super. Shvatila sam da ih moram vaditi van dok su još potpuno mekani i blijedi i da izgledaju kao da i nisu pečeni.
    Sad mi se još samo jedna stvar ne sviđa a to je podravkina marmelada od marelice koju sam koristila, nekako mi ne paše na njima i čudna je. Koju vi koristite? Do Božića ih moram usavršiti .
    Da, Podravka se pokvarila... Gdje su ona vremena kad se njihova miješana marmelada pakirala u drvene sandučiće???

Iz lokalpatriotskih razloga ipak kupujem njihovo. Najbolji je šipak. Od ostalih, podravkina "extra" serija je ok, ona gdje se vide komadi voća, ali ja to jako rijetko kupujem jer imam svoje pekmeze i džemove.

Kaže mi mama da su Lidlovi fini, ali nisam probala.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja ih radim ovako:

30 dkg brašna, 7,5 dkg gustina, 10 dkg šećera u prahu, 15 dkg margarina, 1 jaje, sok od 1 limuna i malu žličicu praška za pecivo.
    Zamijesim tijesto i ostavim da stoji u frižideru oko pola sata. Iza toga kao i svatko, valjam, režem, pečem na laganoj vatri, vadim van dok su mekani i svijetli i hladne mažem marmeladom.

Najčešće koristim marmeladu od marelice i višnje .

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i ja tražim jedan dobar recept

radila sam ih po ovom receptu

20 dkg masla
    75 g šećera u prahu
    2 vanil šećera
    1 jaje
    225 g brašno

ispadne mi malo, ali su odlični
    tražim neki recept za dodati ev. kis.vrhnje u cijelu priču, ili povećati dozu brašna

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jel to isto što i išleri ?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nije, ali išleri su jednako dobri ako ne i bolji

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ovi su jednostavno savršeni, http://www.coolinarika.com/recept/zaljubljene-vanilice/
    radila sam ih puno puta, jedino ja ne stavim koricu od limuna, nije mi fino s tim.
    ne smiju se prepeći, vade se van dok su još lijepi bijeli.
    radim ih s opranom mašću, da nemaju miris po njoj
    ovo je moja slika kad sam ih jednom okupala u čokoladi, preeefino! http://www.coolinarika.com/repositor...e17_view_l.jpg

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •