Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 141

Tema: Školski izleti

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Školski izleti

Jučer su naši prvašići i drugašići bili na izletu u prirodi. Djeca su se vratila jako zadovoljna i bez primjedbi, ali ono što nas roditelje svaki puta neugodno iznenadi jest realan omjer cijene i onoga što djeca dobiju za tu cijenu. Recimo: ovaj izlet je koštao 130 kuna, a mi roditelji mogli smo utvrditi da je to uključivalo prijevoz autobusom (autobus ko iz filma Tko to tamo peva), jahanje svakog djeteta na konju, i ručak (ražnjići s pomfritesom). Nama roditeljima je rečena samo cijena i okvirno što će djeca raditi, ali ne i specifikacija troškova. Zar mi roditelji nemamo pravo znati točno koliko košta autobus, koliko ručak, koliko jahanje jer je za pretpostaviti da za tu zaradu netko mora platiti porez i da je barem školi izdan nekakav račun.
    Zar nije normalno da roditelji dobiju račun za izlet koji plate i da na tom računu bude specificirano što je tim novcem točno kupljeno.
    Ovo je takav lopovluk.
    Ja bih posebno molila učiteljice koje imaju iskustva da napišu koja je procedura organiziranja takvih izleta i što mogu roditelji učiniti, ako nisu zadovoljni usugom tih turističkih zajednica. Ja znam da učiteljice u većini slučajeva uopće ne mogu utjecati na organizaciju izleta, ali valjda možemo nešto mi roditelji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene taj lopovluk ljuti jos od vrtica.

slucajno sam jednom vidjela sve ponude za izlete koje je dobio nas vrtic. a oni ne mogu izabrati nesto drugo. strasno. tipa izlet u grad mladih, koji je nasem vrticu bio ravno pet minuta voznje, tamo nista, igranje - 70 kn po djetetu :shock: :shock:

imas pp

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo bojkotirali izlete takve vrste. ovaj za 130 kuna s ručkom je još mila majka... nama je toliko bilo bez ručka, bez osiguranja......

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kakvog osiguranja? To nam nitko nije ni spominjao.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivana, nisu valjda jucer bili na istom mjestu?
    (eko selo?) - ako jesu, mi prosli 10 kuna jeftinije :D
    isti jelovnik, isto jahanje.
    mislim da je prijevoz autobusom najskuplja stavka (znas koliko nas kostaju hokejaski "izleti", a samo autobus placamo)

meni su najdrazi izleti koje organizira ivarov izvidjacki odred, bus je besplatan (da ga vidite ) ili prosetaju sami, bus, tramvaj. a super se zabave.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naši idu na izlet Zagorjem. Ići će u muzej, ručak u Kumrovcu (nažalost pizza i sok), cijena 120 kn.

Nama je učiteljica nabrojala što sve cijena ubraja, ali nije specificirala troškove po stavkama.

Meni se isto čini da je bus najskuplja stavka.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Kakvog osiguranja? To nam nitko nije ni spominjao.
    pa postoji stavka osiguranja kod takvih izleta, u slučaju da se (ne daj bože!) nešto dogodi. neke agencije to samo prešute, neke napomenu da je (ili nije) uključeno u cijenu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A što bi na mom mjestu? U našoj bajnoj školi ukinuli su maturalac za osmaše, ali umjesto toga preferiraju više jednodnevnih izleta tijekom godine. Tako u protekloj školskoj godini nikad nisam znala kad će me iznenada zaskočiti Beč, Venecija, a sad slijedi još jedan izlet u Zadar. Zaboravila sam koliko sam novca (s kojim sam na porodiljnom prilično knap) izdavala. Tako mi je najbolje za mir u srcu.
    Jedina mi je utjeha što za mjesec dana slavimo oproštaj s ovom školom...ja se veselim više nego klinci...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ivarica, izlet je bio jučer na Martin-breg.
    Nije problem koliko košta i znam da se naša učiteljica super brine za djecu, ali sve drugo je mutno.
    Mislim da roditelji moraju dobiti račun na kojem je specificirano što je sve i koliko plaćeno kako bi mogli utvrditi je li plaćena usluga i dobivena. Onda se ne bi moglo dogoditi da djecu vozi autobus koji izgleda kao da ne može proći tehnički pregled.
    Ako se račun izdaje (mora izdati) za sve trgovačke i uslužne djelatnosti, zašto se tako ne radi u ovakvim slučajevima - i još se k tome radi o djeci.
    Tada bismo mi roditelji mogli i reklamirati svoje nezadovoljstvo nekom od usluga pa bi nezadovoljstva s vremenom bilo puno manje.
    Mene zanima, tko je u školama odgovoran za izbor odredišta izleta i prijevoznika i koliko se uopće može o tome pregovarati kao roditelj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo imali roditeljski desetak dana prije nego su isli na izlet, tada smo odlucili promijeniti mjesto izleta, a jedna mama je ponudila agenciju s kojom ima iskustva (mislim da je ta mama uciteljica) i uzicala jos dodatni popust. o odluci roditelja je sastavljen zapisnik i to je uciteljica nosila ravnatelju.
    dobili smo letak agencije na kojem je pisalo sto je sve ukljuceno u cijenu, racun nismo dobivali.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi idemo na Risnjak za 60 kn. Najskuplji nam je izlet u Slavoniju za 120 kn.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Mene zanima, tko je u školama odgovoran za izbor odredišta izleta i prijevoznika i koliko se uopće može o tome pregovarati kao roditelj.
    Okvirni plan izleta napravi škola/razrednik koji se onda prezentira roditeljima na roditeljskom sastanku. Roditelji naravno mogu predložiti i neke druge destinacije i izlet više ili manje.
    Za svaki pojedinačni izlet skupljaju se ponude (najmanje 3). Najčešće to radi razrednik/tajnik, ali ne vidim razlog da to ne bude i neki roditelj. Od te tri ponude predstavnik učenika, predstavnik roditelja i razrednik izabiru najpovoljniju.
    Bez agencije se ne smije organizirati izlet, a ako agencija školi ne specificira troškove onda ne može niti škola roditelju.
    Eto, ovo su moja iskustva (a osobno mišljenje je da su svi ti đački izleti lov u mutnom).

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf, znači da sam zakasnila u školi... :/

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

To znači da novac koji roditelji plaćaju za izlet prvo ide školi na račun i tada postaje vrlo upitno koliko zapravo stoji izlet. Tko plaća dnevnicu učiteljima? Specifikaciju bi dakle trebala predočiti škola.
    Ako novac ide na školski račun, onda bi bilo normalno da roditelji sami uplate i donesu učitelju uplatnicu, jer učitelji očito ne mogu izdati račun, a uplatnica=račun.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jel se pod voditeljem/pratiocem učenika misli na profesora koji je tamo po defaultu ili na vodiča pratitelja kojeg dodjeljuje agencija???

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Novčana sredstva namijenjena za financiranje troškova izleta i ekskurzija - bez obzira na izvor sredstava - uplaćuju se i drže na žiro računu škole.
    Svi troškovi izleta i ekskurzija - uključujući troškove voditelja i pratilaca učenika - podmiruju se preko žiro računa škole u skladu s propisima o platnom prometu u zemlji.
    ovo sam izvukla iz tih pravila što ih je zakačila dunja.
    meni je ovo :? jer smo mi za petodnevnu ekskurziju u 4. raz sami uplaćivali agenciji /ja putem interneta/.
    znam da agencije ukalkuliraju u svoju cijenu i dnevnice nastavnika/voditelja.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jučer je u Latinici bilo o putovanjima. Gledala sam drugu polovicu i tu su kratko spomenuli školske ekskurzije. Ne znam je li bilo nešto o tome na početku. Ako nije, onda to stvarno nikog ozbiljno ne zabrinjava.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja s uplaćivanjem nemam ništa,niti sa izborom destinacije

sve su obavili roditelji i učenici 7 razred -pregovori su trajali čitav siječanj

a da se mene pita na ekskurzije se ne bi ni išlo nego na 4 jednodnevna izleta po Hrvatskoj-jer treba preživjeti noć

a to da meni netko prebraja jesam li dobila dnevnicu ili nisam je jadno do bola.....pa naravno da mi škola plaća,tko drugi ,pa na nalogu je potpisan ravnatelj

a vi kad idete na bilo koji službeni put ne dobijate dnevnicu ?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    a da se mene pita na ekskurzije se ne bi ni išlo nego na 4 jednodnevna izleta po Hrvatskoj-jer treba preživjeti noć

a to da meni netko prebraja jesam li dobila dnevnicu ili nisam je jadno do bola.....pa naravno da mi škola plaća,tko drugi ,pa na nalogu je potpisan ravnatelj

a vi kad idete na bilo koji službeni put ne dobijate dnevnicu ?
    Radila sam 4 godine u školi. Nastavnici bi trebali imati benificirani radni staž. Izleti i maturalac su svakom nastavniku noćna mora. Koja odgovornost! Stalno strepiš kad će netko napraviti neku glupost.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa jasno da treba biti plaćena dnevnica. To bi bilo stvarno jadno kad uz sve još i učitelji ne bi imali dnevnice. Pitanje je samo plaća li se dnevnica od novca skupljenog od roditelja ili škola plaća iz kase posebno namijenjene za to. Problem je što roditelji ne znaju koje su točno usluge kupljene pa se prema tome ne zna je li usluga izvršena. Ja sam sigurna da roditelji ne bi imali ništa protiv kad bi u cijeni bilo 5-10 kuna dodatnog honorara za učitelje (uz dnevnicu za koju mislim da je dužna platiti škola), ali da se zna da je to to.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim da nije u redu da roditelji bilo što plaćaju učiteljima
    ...

to što poneki ravnatelji muljaju i ne isplaćuju dnevnice koje bi trebali,a to kao da agencija, na njihovu dušu tj odgovornost.....

da je pravde bilo bi regulirano da dnevnica za ekskurziju vrijedi duplo i da to plati poslodavac koji nas i gura u to,a ne roditelji koji stalno nešto plaćaju

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Potpisujem!

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kod mene u školi je to 100% po pravilniku: izbor ponuđača, roditeljski, izvješća, planiranje ekskurzije, potpisivanje roditelja da pristaju, uplaćivanje... ALI jedino se ne poštuje onaj dio koji kaže da škola mora učitelju isplatiti dnevnicu, već nam to isplaćuje agencija.
    Prema mom mišljenju to što isplaćuje agencija nije dnevnica već MITO, jer agencije onda kalkuliraju s cijenom (npr. dignu učenicima za 5 kuna da bi učitelji dobili dnevnicu, iako sam učitelj to me , pa mi na to najčešće ne pristajemo)
    Također, na dnevnicu imaš pravo samo ako vodiš određeni broj učenika (nemam pojma, 20 ili tako nešto).
    Ja radim u područnoj školi s 10 učenika, a takvih nas u mojoj školi ima 12. Nismo imali pravo na pune dnevnice, već smo 4 dnevnice raspodijelili na nas 7 (ravnatelj nije htio ni doplatiti razliku, opet )

Na kraju svega toga, mogu reći da kod mene u školi ljudi (pogotovo stariji učitelji) bježe od ekskurzija, puno lakše je taj dan "normalno" odraditi nego cijeli dan biti na ekskurziji nakon koje se osjećaš kao da te vlak pregazio.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

u mojoj školi je fakat sve po knjizi

od roditeljskih sastanaka gdje načelno dogovaramo destinaciju,pa zatim za konkretnu destinaciju dajemo na izbor tri različite agencije...roditelji zatim odaberu.

Zatim predstavnici roditelja imaju sastanak sa predstavnicima agencije,dobiju ugovor na potpisivanje,također i uplatnice(obično se izlet plaća u 6 rata)

svaki roditelj potpisuje izjavu -suglasnost za svoje dijete -da ga pušta na put

također sa sobom nosim listu đaka ovjerenu u školi

dnevnicu nam je ispaltila škola-drugu polovicu agencija

Poglavarstvo grada Jastrebarskog nam je doniralo 600 kn po razredu za troškove(platili smo disk i pedaline)

Došla sam nakon 5 lijepih dana,ali besanih noći kući i potpisujem mariu u vezi ukidanja-i ja bi radije na 4 jednodnevna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, jeste vi bile na ekskurziji ko djeca?

4 jednodnevna ionako imaju u 4 godine
    i vise od tog
    ivar ih je ove godine imao toliko

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Je samo sam se ja u sedmom razredu igrala još s barbikama a sada se seksaju.Vjeruj mi na riječ!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja konkretno pričam o 7 razredu i o 3 srednje

jedna mama je na valjda 4 po redu rs u svezi te ekskurzije toliko pilila da nisam mogla odoljeti i najmedenijim glasom sam je pozvala u ozračju Hnosa da nam se pridruži na izletu....

Odbila je ,pitam se zašto?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda joj se ti ne svidjas

ja ne bi odbila, ali sto to ima veze?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja bih bila sretna da ide sa mnom, ne samo ona nego njih još nekoliko,ali neće

ne zbog mene ,nego što znaju kakav je to ogroman posao i odgovornost,ali neće reć javno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja mislim koliko to mora biti stresno za vas, ali zamisli koliko je veselje za djecu i koliko pomaze povezivanju (doduse, uvijek su na kraju skolovanja )

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da ti samo znaš koliko sam ja vremena i izvan svoje satnice utrošila u taj izlet.....

ne organizacijski, nego razgovori sa djecom..... o ponašanju, o njihovim očekivanjima mojim očekivanjima itd

zadnju eskurziju sam bila trudna 3 mjeseca i za razliku od kolegica koje su se ponašale odurno,svi su me učenici pazili i trudili su se da mi max olakšaju.....

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moje skromno mišljenje: mislim da svakom učitelju koji vodi djecu na cijeli dan (ili više njih) treba dati orden. To je velika odgovornost i briga, a na njih se obruše svi roditeljski prigovori. Ja ne bih željela raditi taj posao. Glede cjenika: uvijek su ti izleti preplaćeni, ponekad i dvostruko, ali nisam čula da je ijedna agencija ikad izdala spec. računa po stavkama. Jel bi se tek tada vidjelo da zapravo, kupujemo cigle...

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Reći ću samo: hvala Bogu da nisam razrednik i kako stojim sa satnicom vjerojatno neću ni biti u skoroj budućnosti.
    Bila sam razrednik, vodila djecu i na jednodnevne i na jedan višednevni izlet, no smatram da se ti višednevni izleti olako shvaćaju. Nas smo dvije išle sa 30 i nešto djece i vjerujem da je djeci bilo super i svi su se vratili živi i zdravi, no danas na to ne bi više pristala-ni za deseterostruku dnevnicu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja još nemam limača koji ide na izlet ali se sjećam naših izleta....Mi smo na tim izletima nešto i vidjeli a ne se samo za toliko para igrali...Ali tad je još bila Yuga!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ekskurzije su i dalje pune razgledavanja:imali smo sada na primjer razgledavanje Dioklecijanove palače i podruma u Splitu,razgled Dubrovnika s lokalnim vodičem,šetnju po zidinama,posjet Botaničkom vrtu i benediktinskom samostanu na Lokrumu,odlazak u NP Mljet...zaista su vidjeli i naučili nešto novo.

Menđutim,nije stvar u razgledavanju,mene više brinu slobodne aktivnosti.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zamisli strave da u sedmom razredu mama ide s tobom na izlet

ali, u nižim razredima je pokoja mama uvijek išla s nama...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    Ekskurzije su i dalje pune razgledavanja:imali smo sada na primjer razgledavanje Dioklecijanove palače i podruma u Splitu,razgled Dubrovnika s lokalnim vodičem,šetnju po zidinama,posjet Botaničkom vrtu i benediktinskom samostanu na Lokrumu,odlazak u NP Mljet...zaista su vidjeli i naučili nešto novo.

Menđutim,nije stvar u razgledavanju,mene više brinu slobodne aktivnosti.
    mi imamo nakrcan raspored od 7 do 23, i razgledavanje i kupanje i igre i radionice i......

no ja bih stvarno voljela da pokoji roditelj doživi čari ekskurzije od 23 do 7

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Razumijem te...

Turistički sam vodič. U doba kad sam pratila grupe, povela sam dvoje prijatelja sa mnom na izlet. Večer prije mi je prijatelj rekao što on namjerava činit...to dijete od 3 god. ne bi smišljalo...bila sam odmah i jasno mu dala do znanja da ga vodim, al da ja radim...i da neću tamo brinit oće li on ispast s glisera i da se ponaša kako spada.
    Sutra na kraju dana(a bio je milina) samo je prokomentrao: a ja sam mislio da se ti samo zabavljaš, putuješ, piješ kave, upoznaješ puno ljudi i kupaš se u čistom moru.
    Samo sam prokomentirala da je upravo vidio i drugu stranu medalje.

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Maria 71 veli
    Misliš na lude noćne provode o kojima klinci pričaju i čega se jedino sjećaju, a nastavnici si ruse kose čupaju. A da roditelji tek sve znaju, kuku lele. Nije vam lako, i više od toga.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj mamalada prvotno napisa
    Maria 71 veli
    Misliš na lude noćne provode o kojima klinci pričaju i čega se jedino sjećaju, a nastavnici si ruse kose čupaju. A da roditelji tek sve znaju, kuku lele. Nije vam lako, i više od toga.
    I roditelji su bili na ekskurzijama .

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma jesu anchi pp, ali mi se čini da nisu radili takve cirkuse. Nisu bili tako hrabri. Nekad je učitelj bio zakon. Ja sam prema svojima bila puna poštovanja. Sad gledam više razrede u osnovnjaku kad dovedem klinca u školu (prvašić), kakvi izrazi, psovke, ipak se to promijenilo

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

A ja mislim da je na djelu optimizam pamcenja. Radili su cirkuse, i to kakve.
    Ja se sjecam opijanja, bljuvanja, razbijanja svjetla po hotelu, lunjanja po vani, bjezanja od profesora, i to sve u inozemstvu. Horor.
    Nisam ja, casna rijec. 8)

Istina, nekad je bilo 2-3 "cirkusanta" po razredu, a sad ih je vjerojatno vise.

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sad su samo 2-3 "papka" koji neće biti frajeri/ce

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

podižem

ovaj tjedan naši prvašići idu na izlet na jedno seosko domaćinstvo. ono što me muči je cijena od 130 kn, puno previše
    na webu od tog domaćinstva piše da cijeli program košta 50 kn, znači da je bus 80 kn po učeniku
    koliko se tiče samog izleta, kćer je tamo bila i u vrtiću, i sve što je tamo ima priliku vidjeti i inače, ali s druge strane znam koliko su sretni kada skupa nekamo idu
    nakon razgovora mm i ja smo zaključili da je preskupo, ali da je ne bi izlagali da bude jedina koja ne ide, ali još jedna mama mi je rekla da njena kćer neće ići, pa se sada opet dvoumimo
    da li ste kada bojkotirali izlete i kako su djeca to podnjela

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne bih bojkotirala
    njima je najmanje važno mjesto gdje idu - važno je samo da se ide i da se dobro svi zabave

cijena je otprilike ista za većinu mjesta u okolici zagreba - cca 130kn

odlazak na aerodrom je npr. koštao 60kn

ti busevi su dosta skupi (ja sam gledala privatno za najam za neki događaj, puuuno koštaju....)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naši plaćaju 135 kuna
    a nemaju ni jahanje konja
    ali nećemo bojkotirati jer se djeca toliko tome vesele

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Izleti su skupi jer je ministrastvo ( ilitkoveć ) donijelo zakon da se
    izleti organiziraju isključivo preko turističkih agencija.
    Naravno , ako bi netko sam ugovarao prijevoz i ručak da bi ispalo jeftinije , ali ne može.
    Ono što mene ljuti je da u našoj školi nitko ne pita roditelje ( a ni đake ) o izboru destinacije.
    To odluči netko drugi , npr. još od doba kad sam ja išla u tu školu ( a moja kćer je upravo završava )
    se ide u Hrv. zagorje.
    Učiteljice nižih razreda su kreativnije i u zadnje vrijeme im organiziraju neke bliže izlete ( bez ručka ) školskih busom,
    upakiraju to pod imenom terenska nastava i prođemo besplatno.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne bih bojkotirala
    njima je najmanje važno mjesto gdje idu - važno je samo da se ide i da se dobro svi zabave

cijena je otprilike ista za većinu mjesta u okolici zagreba - cca 130kn

Ovako i ja mislim.
    Posljednje uređivanje od rosa : 31.05.2011. at 08:02

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa Vidi poruku
    Izleti su skupi jer je ministrastvo ( ilitkoveć ) donijelo zakon da se
    izleti organiziraju isključivo preko turističkih agencija.
    Naravno , ako bi netko sam ugovarao prijevoz i ručak da bi ispalo jeftinije , ali ne može.
    Ono što mene ljuti je da u našoj školi nitko ne pita roditelje ( a ni đake ) o izboru destinacije.
    To odluči netko drugi , npr. još od doba kad sam ja išla u tu školu ( a moja kćer je upravo završava )
    se ide u Hrv. zagorje.
    Učiteljice nižih razreda su kreativnije i u zadnje vrijeme im organiziraju neke bliže izlete ( bez ručka ) školskih busom,
    upakiraju to pod imenom terenska nastava i prođemo besplatno.

zar nije pravilo da roditelj/i s učiteljem odredi/e gdje se ide?
    kod nas učiteljica zamoli jednog roditelja da pregledaju ponude i onda odluče
    maturalce i ostalo svi glasaju i imaju uvid u ponude

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •