Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Izraslina na nosu i kapku

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Izraslina na nosu i kapku

Pozdrav,
    Zamolila bi iskustva ako imate u pitanju sitne izrasline na nosiću (dječaka od 4 godine). Izgleda kao začepljena pora, bjelkasto, ali tvrdo.Bili smo kod pedijatrice koja je rekla da joj se čini kao začepljena pora i da ne diramo ako ne raste.
    Nakon što mu je jedan dečkić bacio zemlju u oči i bili na hitnoj na ispiranju oka (nije bilo oštećenja oka) mala sitna (poput ječmenca) mu se odmah drugi dan pojavila na jednom od oka na donjem kapku, točno gdje rastu trepavice. Ne izgleda kao ona kvržica na nosu, nego više kao neki balončić, koji je malo narastao i baš je estetski ružno i to na nosu i na oku.
    Bili smo i kod dr.Čabrijan (dermatolog) u Rijeci koja je rekla da joj se čini da su možda bradavice, ali da nije sigurna jer da bi se one širile i dalje.
    Na koji način uopće tretirati išta na oku? Na nosu bi se i usudila mastima ili kapima koje spominjete za bradavice, ali ovo na oku mi je sumljivo.
    Hvala

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I meni se po opisu učinilo da nisu možda virusne bradavice.

Moja je negdje u toj dobi imala nešto slično iznad usnice i širilo se prema nosu.

Riješili smo to kod dermatologa tretmanima tekućim dušikom.

E sad, ne bih znala kako se tretira područje oka ako je isti slučaj i kod vas.

Najbolje bi bilo da se spontano povuče...kako došlo-tako prošlo.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

imamo i mi to na nosu. prije je imao jedan, izgledao je kao bijeli prišt i kako je sazrijevao imala sam osjećaj da bi ga vrlo lako mogla istiskati no nisam se usudila, ali me tako mamio da ga nisam mogla gledati. onda sam si zamislila što bi bilo da si sam noktom zagrebe i zgrabila sam i i samo malo prošla prstom i to je izašlo van, poslije sam dobro sterilizirala i sve bilo ok. e sad ovaj što ima mi nikako ne izgleda tako, nekako je dublje. ne bih išla kod nikoga zbog toga, ali me baš zanima zašto to ima i što je to

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to znam i ja imat po licu i na kapku,treba sazreti, i ispadne kao kuglica van
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 23.11.2011. at 09:59

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

I ja sam imala to(jos uvijek imam na obrvi jer se nije dalo istisnuti )a bila sam kod dermatologa i oni nisu znali sta je i zbog cega,ja sam sama odlucila da se rijesim i stiskala sam ga dok nije izaslo ,i od tad rijesavam se na taj nacin naravno ondje gdje je dopustljivo jer za to na oku mislim da je nesto drugo naime seki mi to zna izaci na oku ka d dira prljavim rukama bude kao baloncic prozirno i tvrdo ali pukne samo od sebe i prodje bez posljedica...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    to znam i ja imat po licu i na kapku,treba sazreti, i ispadne kao kuglica van
    ma neće uvijek ispasti, mislim da se to zove milia iliti gris to neki zovu

može biti raznih veličina, ove oko očiju su najgore, najteže idu i najviše bole

meni to kozmetičarka probuši i stisne van, ne znam kako se rješava kod djece

http://www.google.hr/imgres?imgurl=h...ed=0CDoQ9QEwBA

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ispadne van nakon guranja i naguravanja, ali treba sazret .

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Čitala sam da nekome pomogne kamilica, ja sam jučer počela sa umivanjem. Mislite da ima smisla?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj maleni je to imao od rodenja tik do oka. Ja sam mislila da ce mu to i ostat ali je proslo nakon 3 mjeseca samo. Nista nisam dirala iako sam masu puta dosla u napast jer bas izgleda ko nesto sto bi se moglo istisnut.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •