Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Mikrodelecija y kromosoma

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    u dobru i zlu hvala na odgovoru. mislim da za cisticnu fibrozu nisi potpuno u pravu, jer ako smo oboje nosioci gena, a nismo oboljeli, sansa da nam dijete ima CF je 25.% nije mi jasno kakve veze CF ima s nasom dijagnozom, i zasto bi se to odredjivalo, a ne bi se odredjivalo svima - jer teoretski - svi imaju sansu da su nosioci gena za CF i da im dijete bude oboljelo.
    kariotip nismo radili, nit nam je itko preporucio. mm ima dogovoren pregled kod androloga tek u sijecnju, mislim da cemo po tom pitanju tek tad bit pametniji. nije nam nitko preporucio nit pretragu za CF.
    iskreno - mislim da je doktorica napisala preporuku za mikrodelecije u okviru otkrivanja uzroka loseg sgrama, al da to nece utjecati na datum naseg icsi-a jer dr.a. to nikad nije spominjao, njemu je samo bio bitan ponovljeni sgram.
    i da za kraj ponovim, kod mm je nadjeno 4,5,mil spermija/mL, ali su oni nepokretni, zivi, ali nepokretni.
    vidiš nisam znala za taj postotak.. neznam ni ja kakve ima veze s ičijom dijagnozom, meni je dr. Pavan Jukić isto spominjala tu pretragu, da će mm androlog slati na to, ali nije ga slao, nego samo na mikrodelecije i kariotip..pa mi nije baš jasno...Imaš pravo, tek kad odete kod androloga znat će te, on će odlučiti na šta treba napraviti pretrage.. Možda ima neka terapija kojom bi ih potakli, mada mislim da je za ICSI bitno samo da su živi..neznam stvarno mi smo miljama daleko uopće od postupka jer nemamo nikakvih spermija, tako da neznam puno o postupku i svemu tome...Nadam se da ćete brzo otkriti uzrok lošeg spermiograma!sretno

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj u dobru i zlu prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da ćete brzo otkriti uzrok lošeg spermiograma!sretno
    hvala draga!
    sretno i vama!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove