Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Hitno!Pomoć i savjet , ako netko radi na carini-granici.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Hitno!Pomoć i savjet , ako netko radi na carini-granici.

Dakle, pitanje glasi: Osoba A je 20.08 prešla slovensku granicu u automobilu s još 4 državljanja EU, i granični slovenski policajac kada je vidio njihove putovnice, samo ih je pustio, nije niti skenirao putovnice i tako osobi A nije niti udarila žig u putovnicu.

E sada, osoba A se treba vrattiti u HR i načula je od nekih žena da ako nema žig da će platiti kaznu 200-400E nazad kod slovenaca i sl..., a niti kriva niti dužna, inače rijetko putuje, ode tako kod brata, putovnica nema puno žigova. ŠTO SADA NAPRAVITI????????

hvala

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa nama u 50% prelaska granice nisu udarili žig.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni slovenci uvijek udare žig ako im dam putovnicu. Zato dam najčešće osobnu jer mi je putovnica već preizštambiljana. Ali nikad mi na povratku nisu kopali po putovnici tražeći žig kad sam ušla u EU! To bi trajalo i primjetila bih, jer je putovnica prepuna. Putujem često...

Druga priča su aerodromi u Njemačkoj, tamo traže i traže dok ne nađu i baš rade probleme, ali naša cestovna granica - mislim da bi trebalo proći OK.

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Znači ako joj slovenci nisu udarili žig,neće je maltretirati na povratku nazad, mislim to je i meni logično. No, žene koje rade u Njemačkoj, kažu da im slovenci traže žig kada su ušle u EU I ako ga nemaju onda naplate kaznu e, i još dobiju zabranu ulaska na tri mjeseca u EU. Stvarno koma situacija, jer ona nije znala da joj oni MORAJU udariti žig i da će tražiti žig na povratku-NE KUŽIM.sva je u panici. Kao što sam rekla ona zna otići kod familije, a u 10 godina -možda je putovala 8 puta.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

E da i to nije stvar carine nego granične policije, i to slovenske. Držim palčeve da dobro prođe, treba sad malo sreće da se ne zapiknu u nju na povratku. Nisam ni ja znala da moraju lupiti žig...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Po meni je to njihova greška što joj nisu lupili žig-a ne njena. Dakle, ja bi tražila nadređenog i lijepo se pozvala na zakone, a jedan od tih je da granični policajac lupa žigove. Njegov propust.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •