Dakle, nakon poroda (prije skoro 10 mjeseci!) mi je željezo prilično loše (trenutno 7, a bilo je i niže), a prije mi je uvijek bilo super, super. Da li još netko ima takvih iskustava? Zbog čega je moglo doći do "toga"?
Dakle, nakon poroda (prije skoro 10 mjeseci!) mi je željezo prilično loše (trenutno 7, a bilo je i niže), a prije mi je uvijek bilo super, super. Da li još netko ima takvih iskustava? Zbog čega je moglo doći do "toga"?
Pa, to je uobičajeno! Zbog krvarenja.
i normalno je da toliko dugo traje? :?
Ja sam rodila na carski i imala sam jako lošu krvnu sliku. Naravno da ti u rodilištu guraju odmah Retard od kojeg dobiješ zatvor pa te bace na dijetu tako da su me samo mučili tih 10 dana nakon poroda. Pomogla mi je definitivno Spirulina koju možeš uzimati i za vrijeme dojenja (i u trudnoći). Cijela krvna slika se popravila vrlo brzo. Očito djeluje dobro jer sam sada na kraju druge trudnoće (do koje sam dojila) i krvna slika mi je za 5!
Meni je patronazna preporucila Ferohel sirup - pravo olaksanje nakon Retarda (kojeg sam pila u trudnoci)!maxi prvotno napisa
Znači, ima nas još; Meni je grozno čudno to pogoršanje sa željeza na gornjoj granci na ove minimume (iz bolnice sam došla mislim s brojkom 3, 4
). Uvijek sam bila blijeda, ali sam imala energije i to mi sada teško pada; sada kada mi je dan ionako prekratak, još nemam niti energije...
ja sam na prvom sistematskom nakon poroda, nakon 10 mjeseci dojenja imala zeljezo 3. dizala sam ga godinu dana...
inace nisam neki pristasa umjetnih vitamina i multivitaminskih dodataka ali mislim da za nove mame, a narocito dojilice ne bi bilo lose nastaviti uzimati onaj prenatal multivitamin za trudnice i dojilje. cisto zbog te neke iscrpljenosti i neispavanosti, a ja recimo nisam bas stigla niti jesti niti kuhati u tom peridou nakon poroda. uzimala sam prenatal i jos uvijek ga uzimam 18 mj., nakon poroda i nisam imala problema sa zeljezim, krvna slika mi je odlicna.
Meni je krvna slika nakon carskog isto bila katastrofa i pilasam Ferrum Lek + C vitamin 4 mjeseca. Od onda nisam išla kontrolirati krv..![]()
Sad recimo pijem Supradyn multivitamine&minerale - za imunitet.
meni jučer na sistematskom našli nisko željezo. kaže dokica da sam od toga umorna (napisala da imam anemiju :? ). a stvarno sam kronično umorna, nemam snage ni za osnovne stvari...
prepisala mi je neke tabletice FERRUM Lek (valjda proizvođač), žvakati svako jutro po jednu kroz 3 mjeseca, onda pauza 2 tjedna - pa nastaviti.
anek, jel se to tvoje žvače ili pije?![]()
ima li nekih prirodnih preparata za koje znate? meni se baš ne da žvakati kemikalije. zvat ću svog travara da vidim što mi on preporuča.
Bok!!
I ja sam trošila te koje se žvaču i stvarno su odvratne!!Fuj!!!
Mislim da nisu mi pomogle jer mi je željezo i dalje jako nisko!!
Možda znaš ja konzumiram Herbalife proizvode i mogu ih od sveg srca preporučiti svakome!!Između ostalog imaju preparat minerala sa vitaminom C koji se preporučuju kod anemije!!
Ja u ponedeljak idem vaditi krv radi drugih stvari(kolesterol) pa ću vidjeti kaj je sa željezom.Ako je i dalje nisko početi ću uzimati i minerale od Herbaifea!!
A otkako ga trošim nema umora,nervoze,prštim od energije...a bila sam ko potonuli brod-te Bornina operacija,te ostala bez posla...
Ako te zanima,mogu ti bez ikakve obaveze odgovoriti na sve kaj te zanima u vezi Herbalifea jer to nije samo za mršavljenje već ima i drugu svrhu!!!
Veliki pozdrav
mamatanja
sorry draga - za mene je herbalife nešto s negativnim predznakom :/ .
mislila sam na čajeve, medove, biljkice i ostale prirodne stvari.