Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Testiranje na streptokok

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno Testiranje na streptokok

Zanima me zna li netko jel moguće neposredno prije poroda napraviti test na streptokok u vaginalnom prolazu? Naime otkrili su mi u mokraći da imam dosta bakterija a igrom slučaja mlađa kcer mi je zavrsila kod doktora- nalaz streptokok u mokraći. Sad me uhvatila panika jer znam koliko je opasno, a nisam radila briseve jer mi je moj gin tvrdio da je tijekom trudnoće sve ok i papa test i pregledi. U petrovoj su mi radili detaljno krv i mokraću. Može li se išta za streptokok vidjeti iz krvi ili samo putem brisa?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zvijezda3 prvotno napisa Vidi poruku
    Zanima me zna li netko jel moguće neposredno prije poroda napraviti test na streptokok u vaginalnom prolazu? Naime otkrili su mi u mokraći da imam dosta bakterija a igrom slučaja mlađa kcer mi je zavrsila kod doktora- nalaz streptokok u mokraći. Sad me uhvatila panika jer znam koliko je opasno, a nisam radila briseve jer mi je moj gin tvrdio da je tijekom trudnoće sve ok i papa test i pregledi. U petrovoj su mi radili detaljno krv i mokraću. Može li se išta za streptokok vidjeti iz krvi ili samo putem brisa?
    bris rodnice i anusa na streptokok se radi u rodilištima, neposredno pred porod (u zadnjim tjednima). Pitaj u rodilištu koje si odabrala kad kreneš kod njih na kontrole.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bris se radi u 36, 37. tjednu

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Znam da se radi u 37 tj. ali meni su sada nasli u Petrovoj u urinu dosta bakterija, a manja mi kcer isto u urinu ima streptokok pa me zanima je li moguce kad dodem u radaonu ili na pregled da mi naprave bris u tako kratko vrijeme. Strah me da ga i ja nisam pokupila nekako

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kad sam radila bris na beta hemolitički streptokok (privatno), rekli su mi da su nalazi gotovi za dva dana, pa mislim da neposredno prije poroda ne rade.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Znam da se radi u 37 tj. ali meni su sada nasli u Petrovoj u urinu dosta bakterija, a manja mi kcer isto u urinu ima streptokok pa me zanima je li moguce kad dodem u radaonu ili na pregled da mi naprave bris u tako kratko vrijeme. Strah me da ga i ja nisam pokupila nekako
    zapravo taj bris rodnice je važan neposredno pred porod radi eventualne profilakse koja se daje tokom poroda.
    Nije važno da li ga sad imaš u brisu (ne tretira se u trudnoći pozitivan bris rodnice, drugo je ako ga imaš u urinokulturi), a ako je sad negativno ne znaći da će biti negativno na porodu (on povremeno dođe pa ode , ovisno o imunitetu).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj laura29 prvotno napisa Vidi poruku
    Kad sam radila bris na beta hemolitički streptokok (privatno), rekli su mi da su nalazi gotovi za dva dana, pa mislim da neposredno prije poroda ne rade.
    ne radi se NA porodu nego u zadnjim tjednima.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Znači ja sad ne mogu saznati imam li ga u rodnici i urinu? Imam pregled u petak ako ne rodim sutra. A nalazi krvi su super jedino u urinu dosta bakterija ali su rekli posto nema znakova upale da ne treba antib.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Znači ja sad ne mogu saznati imam li ga u rodnici i urinu? Imam pregled u petak ako ne rodim sutra. A nalazi krvi su super jedino u urinu dosta bakterija ali su rekli posto nema znakova upale da ne treba antib.
    naravno da možeš, traži da ti u petak uzmu bris, ako želiš( nisam znala da si u terminu). samo rezultati nisu odmah.
    Posljednje uređivanje od sirius : 23.11.2011. at 20:00

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a zašto ne napraviš AST titar, on ti pokazuje da li uopće u organizmu caruje streptokok ili ne....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

streptokok na rodnici samo kolonizira sluznicu i ne utječe na zdravlje majke, te nije akutna infekcija koja bi se vidjela AST titrom. Osim toga titar pokazuje trenutno stanje, ako je povišen ne govori gdje je infekcija ili kada je ona uopće bila, osim toga može se imati akutna infekcija streptokokom , ali niskim ili negativnim antijelima, odnosno niskim AST-titrom.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U kojem trenutku poroda se daje antibiotik, kod izgona bebe ili ranije?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Marija prvotno napisa Vidi poruku
    U kojem trenutku poroda se daje antibiotik, kod izgona bebe ili ranije?
    Kad sam ja rađala, bilo je čim dođeš (napomeneš) i onda svaka 4 sata do završetka poroda.

anika2 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

da li mi treba uputnica za to ili ne?

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj anika2 prvotno napisa Vidi poruku
    da li mi treba uputnica za to ili ne?
    Za obris rodnice ti treba uputnica