Dakle moja malena sredinom 9. mj puni 3 godine.
Do sada je pohađala jasličku grupu u kojoj je bila najstarija u komi sa par dana mlađim kolegom druga djeca su bar mjesec dva mlađa.
Ovak, ona je iznimno zrela nema pelenu od 1,6g, jako dobro prića i potpuno je samostalna, sama ide na WC i briše se,jako je druželjubiva i slaže se sa starijim klincima!
Krajem vrtičke godine u 6. mj (ne naš vrtić ne radi preko ljeta) rečeno nam je da ona prelazi u vrtičku grupu, ali sam se poprilično neugodno iznenadila kada sam vidjela da ostaje u jasličkoj.
Napomena naše su sve grupe mješane, znaći u njenoj je grupi 5-6 malih koji su napunili 1 godinu ovo proljeće, hrpa pelenaša. 90% malih ima dude i flašice, o pelenama da ne pričam!
Jasličke grupe su odjeljene od ostatka dvorišta i imaju samo maleni pješčanih i one plastične guralice-hodalice!
Ti maleni niti ne pričaju uopće neki nisu niti hodali do kraja 6. mj, oni joj nisu nikakvo društvo.
Isto bi napomenula da imaju drugačiju prehranu, sve je jako sitno sjeckano, kada veći imaju žitarice i musle oni imaju čokolino i griz sa krašeexpresom. za užinu dobivaju pola krafne ili pola banane i stalno ih šopaju sa onim slatkom čajem!
Ona to ne jede uopče, čokolino nikada ne voli ga,a njima je to glavna namirnica.
Pri nekim događanjima ne sudjeluju npr. gostovanje kazališta, maskembal...
Van idu samo po ekstra vremenu jer se teti neda oblačiti ove skroz male, ona se sama oblači!
E sad teta je stvarno ok. Ova druga teta je medicinska sestra i neće ići dalje sa to grupom,a oni su meni kao glavni argument naveli da će njoj veliki šok biti odvajenje od tete, btw nije ju vidjela 3 mj.
U cijelom dijelu jaslica smrdi po pelenama nesnosno, a jedna grupa nema niti WC, pa je moja kao jedina bez pelena morala odlaziti u drugu grupu na pišanje.
Voljela bi da ide u vrtičku grupu i rekli su da može ako uzmem dodatni program npr. engleski to je 200 kn više (mai ide i skup sport), ne želim ucjene!
Cijeli vrtić je poprilično komatozan, stručni kadar je katastrofa, mene su napadali na upisu da zašto joj skidam pelenu jer će previše odskakati od vršnjaka i da je forsiram i preambiciozna sam... na kraju je skinula pelenu u 2 dana do sad bez ijedne nezgode!
Baš sam u komi kome god kažem šokirani su da će ona u jaslice!