-
Neće ništa novo
Zanima me da li je to neka faza koju prolaze ili imam jednostavno takvo dijete?
Od kad je bio mali uvijek je burno reagirao na veća okupljanja ljudi, buku, nepoznate situacije. Nove cipele, jakne, majice se NIKADA nisu od prve mogli obući. Prvo to stoji na vidnom mjestu neko vrijeme i nakon par bezuspješnih pokušaja obično ipak pristane da obuče. U maškare prošle godine nismo išli maskirani jer nije bilo teorijle ništa staviti na sebe što nije poznato i uobičajeno.
Sada je skoro trogodišnjak, novu zimsku jaknu je jednom probao (nakon ogledavanja od mjesec dana) i nema šanse ju obuć, nosi staru od prošle godine. Šal, štrample i vunena kapa su nedostižan san-još cvokoće u pamučnoj kapici i dokoljenkama, o rukavicama da ne pričam.
Čak se ne da mazati ni kremom, nigdje. Ako probam nešto silom dođe do prave histerije, vidim da ga to strašno uzruja i sav se skameni, očito mu to BAŠ smeta.
Ne znam više što da radim.
-
I moj je takav (25 mj).
Sve sto je novo je neprihvatljivo. Do prije par mj je znao stajati u novim cipelicama, ne pomaknuti se ni koraka i samo gledati u njih i plakati. Ali bas plakati, sa suzama.
Posto primjecuje sve sto je, ne nuzno novo, ali promjenjeno u kuci (npr. deka, posteljina, okvir za slike......) mi smo poceli govoriti kako je to novo, lijepo, smijali se i pokazivali sve pozitivne emocije oko " nove stvari" koja se nije ticala njega.
Cesto mu govorim da je lijep i on to voli cuti. Tako sam mu pocela i kada mu obucem nesto novo govoriti da je lijep u tome i idemo se pogledati na ogledalo. To ga uvijek oraspolozi i smiri.
Evo, jucer smo obukli novu kosulju..... Plac, vika, hoce da ju maknemo itd.......nakon sto sam mu ju obukla on je i dalje plakao..... Odnesla sam ga u kupaonu, malo umila, otvorila mu neki ormaric da mu malo odvucem paznju s kosulje i kada se smirio sam mu rekla da mu lijepo stoji i da je lijep u novoj kosulji. Sam je trazio da se ide vidjeti na ogledalo, svim ukucanima pokazao novu kosulju i izasli smo van. Sljedeci put ce mu ta kosulja vec biti poznata, tako da nece biti drame.
-
Meni je nevjerojatno da tako prepoznaju nove stvari, moja cura od 6.5g nema pojma kaj oblaci, lej nesto staro ili novo, jedva i zapamti u cemu je otisla u skolu i da bi bilo dobro da se u tome i vrati.
-
Danas ujutro sam ga oblačila u polumraku i tražio je da upalim svjetlo da vidi koje čarape mu obuvam.
-
Mi smo najavljivali, pricali, hvalili, slikali ga, zvali baku da i ona pohvali....
Imam gumene cizme koje je prerastao. Ni koraka u njima nije napravio.
Bicikl mu je stajao u stanu preko mjesec dana. Onda je pristao sjesti. Trebalo je jos par tjedana da se odluci za voznju, ali samo u stanu. Jedva smo ga nagovorili za izlazak.
Sad ima 3,5 god i lakse je. Kompletnu zimsku obleku je prihvatio. Cak i ski hlace. Sad sam pokazuje sta ima, govori da je zgodan u tome, trazi da ga slikamo i javlja baki 
jos uvijek teze prihvaca druzenje s novim ljudima. Cesto rezi na nove goste, pa sad intezivno radimo na tome. Isto najavljujem tko ce doci, pricam kako su to krasni ljudi, kako je to nasa draga teta xy i dragi stricek i njihov dragi sin i sl.
Uglavnom, izludjuje me.
-
-
Ajme meni... Ski hlače imam na vidnom mjestu već jedno dva tjedna, nadam se da će do snijega biti već "stare" pa će se obuć jer inače ne znam što ću s njim. Neće van jer mu je hladno, a hladno mu je jer se neće obući kako spada-začarani krug.
-
moj je isto takav. nece nista novo. naravno u trgovini mu nikada ne mogu isprobati cipelice ili jaknu da vidim da li mu pase.
ali nekako sam doskocila tome. prvo mu pricam o novoj stvari. evo konkretno dobio je nove papuce jer su mu stare vec zaista bile premale i vise nisam mogla
dopustiti da hoda u njima. kupili smo nove s nekim zivotinjicama i prvo sam pricala neke price o tim zivotinjicama dok je on protestirao. i na kraju mu se svidjela
prica pa ih je obukao i sada ih voli.
jedne stare cipelice sam sakrila i rekla da ih je odnjela ''Maca papucarica'' jer su bile stare i potrgane i da sada treba nositi nove. ne znam da li je to dobra metoda, ali upalila je.
ili mu ponekad jednostavno kupimo istu stvar samo veci broj
-
U dobi od godinu i pol do dvije smo morali dvoje ici kupovati cipele, jedan da ga drzi dok mu drugi isprobava. prodavacice su nas uvijek gledale ispod oka al sta cu, ima visoki rist i ne mogu mu nista kupiti bez probe. Pa smo stare cipele skrivali samo da obuje nove. Sad je malo bolje tj. sad mi za svake isprobane kaze da mu nisu dobr i da ga tiskaju. Trebalo mi je jedno vrijeme da shvatim da laze i sad dobije sto ja odlucim, "tiskalo" njega ili ne. Jos uvijek teska srca obuva zimske cipele iako je -3 ujutro, on bi svoje tenisice, nebitno sto bi mu se noge smrzle u njima....
Srecom oko niceg drugog ne drami, samo za cipele, sta se odjece tice mogu mu obuc rozo sa sljokicama njemu bi bilo svejedno.
-
Ponekad mi se čini da to ne radi namjerno nego da mu baš predstavlja problem.
Inače ne voli glasnu muziku, kad završi crtić TV se uredno gasi da ne buči dalje makar on radi nešto drugo, osjetljiv je na zimu ko mačka...
-
Osoblje foruma
pa naravno da ne radi "namjerno", pa i njemu to predstavlja problem, puno veći nego tebi.
-
naš najveći problem je obuća.I to dok u dućanu želimo isprobati novu,nema šanse da mu sama obujem,to uvijek obavljam s mužem.Jedan ga drži a drugi brže bolje navlači na nogu.To traje 1 dan,drugi dan se navikne na novo ko da uopće nije bilo problema.Ali zato su mu moje štikle pravi izazov,to bi stalno navlačio na sebe
-
i kod nas je tako, čak je jednom plakao u snu i vikao da nije jepo. ne želim nas ureći, ali zadnjih par tjedana je malo mirnije. ili je to ipak zato što nismo ništa novo probali? faza, proći će.
-
još sam se sjetila - etikete. na svemu ih skidamo, jednom ga je neka smetala i sad niti jednu ne želi vidjeti, čak ni na igračkama.
-
Joj da, obuvanje cipelica u ducanu...............grrrrrrr!!!!!
Imam osjecaj da nas svi gledaju kao da smo divljaci / ludjaci , ali vidim, jos vas ima taj problem.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma