-
Zamislimo vezivna vlakna kože kao balon. Ako je balon umjereno napuhan, nema straha od strija. Ako se debljamo i više napuhavamo balon će doći do određene granice gdje će puknuti.
Svaka od nas ima različitu krutost balonske opne.
Netko je u prvoj trudnoći mršaviji, pa ne dostigne graničnu napetost, pa se u drugoj još malo podeblja pa popuca. Netko drugi , ma koliko okrugao, neće dostići tu granicu pucanja. Netko mršav može imati kruća vlakna pa popuca odmah..U principu jedino vrijedi korelacija s godinama..što smo starije to smo "rastegnutije". Mlade žene imaju veću krutost svih dijelova kože (zato nemju bore).
Ginekolog mi je rekao da su ta, mislim da ih je nazvao, kolagenska vlakna u dubokim dijelovima kože kod kojih vanjski preparati nemaju utjecaj..jer da imaju..kozmetika bi bila mnogo više "advanced". Kod strija se "tektonski" poremećaju dešavaju u dubini, nastaju ružni crveni ožiljci poput podljeva koji nakon poroda većinom pobijele..mazale se mi ili ne.
Ja sam se u prvoj trudnoći revno mazala, i dobila sam ružne radijalne strije po grudima, a po trbuhu nijednu.
u drugoj trudnoći se nisam ničim mazala, iako sam bila veća nisam dobila nijednu striju..samo su ove na grudima "utvrdile gradivo". Sad su bijele i neprimjetne. Ali ok se mazati..radi osjećaja ugode ponajprije.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma