-
Ja sam ih ove godine radila po receptu iz casopisa Repete. Odlicni su, mljac, mljac! I tvrdi su, ali teta kaze da takvi bas trebaju i biti. Krckavi. A ja ih takve i pamtim. Evo mog recepta, navodno original belgijski:
550 g razenog brasna (ili pšenicno integralno)
350g najtamnijeg secera kojeg nadjete (ja koristila muscovado)
2 1/2 žlice mljevenog cimeta
15g sode bikarbone
225 g maslaca
70g mlijeka
Brasno pomijesati sa cimetom i sodom, dodati secer, sve dobro izraditi. Dodati mlijeko i maslac narezan na listiće. Umijesiti glatko i elasticno tijesto. Omotati u prozirnu foliju, spremiti u frizider najmanje na 12 sati. Sutradan tijesto istanjite valjkom, debljina cca 5mm. Nozem izrezite pravokutnike 8x4 cm ( ja sam pravila oblike modlicama, pa cu ih jos samo ukrasiti limun ocaklinom). Peci na 150 stupnjeva oko 25 min. Dobro ohladiti da ocvrsnu. moraju krckati pod zubima. Ako su mekani nakon pecenja, slobodno jos malo dopecite.Ispadnu tamni od muscovada, ali svejedno se vidi ako ih prepecete.
Posljednje uređivanje od little duck : 20.12.2011. at 23:35
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma