ja baš i nisam bila mala kad se to jelo, znam da je toaj recept poslala u našu kuću kuma Neda, a ide nekak ovak.

nauljiš protvan, narezžešbijeli kruh na tanke šnite, napraviš smjesu cca 2-3 jaja, 10 dkg šećera,litra mlijeka, možeš stavit unutra i malo cimeta, sad svaku šnitu uvaljaš prvo u tu smjesu i posstavljaš u protvan, ideš dokne popuniš donjired, pa malo zaliješ s tim točom povrh toga, pa drugi red, pa podliješ, pa sad tavisi kolko je protvan velik ili ak imaš jako puno tog kruha, morat ćeš još malo toča radit. Ovo smo jako rjetko jeli, jer nas je bilo puno, i nije bilo ostanjka od kruha,ali je povremeno bio kupljen kruh baš zbog toga,ili nam kuma dala svoje ostanjke.
Ovo trenutno ne delam u sopstevnoj kući, jer malac i ja ne jedemo kruh, a ovim velikim kupujem gazdine i samostanske kruhove svaki 2-3 dana,taman da pojedu staro.

Inačesmo ko mali jeli i pizu od kruha, za to je kupljen posebni kruh dvokilaš ko velika je pogača bil, znali smo ga narezat na 1 cm debljine, taman dva komada stala na protvan, gore pobacali sve i sva i zapekli, pa tak dve protve.