-
Izostajanje s posla
Cure, zanima me kako vi riješavate problem izostajanja s posla kada ste u postupcima?? Ja krećem u prvi postupak i svoje prve folikulometrije....iako sam šefici nekako dala do znanja da imamo problema, svejedno mi je nezgodno što ću sada morati svaka dva dana tražiti da izađem, radi folikulometrije, usred radnog vremena (jer u bolnici rade do 15h, a pacijente primaju od 10h).....s druge strane, glupo mi je uzet cijeli tjedan (ili više?!) godišnji ili bolovanje, jer stvarno nema smisla....a pogotovo nema smisla uzet godišnjji svaki drugi dan :D Ne bi me to toliko mučilo da za taj jedan uzv, koji realno sa skidanjem i oblacenjem traje 5min, u biti izgubim sat i pol na cekanje u cekaonici plus pol sata na put do bolnice i nazad, dakle - "šefice, mogu kratko izaći na 2h?" i tako svaka dva dana.....ne znam, mene to muci.....a vas??
-
Ti si u Vg ako se sjećam, pa tamo su obično od osam-pola 9 već počeli s radom, stvarno ide relativno brzo, folikulometrije su ionako prve. Ja bih rekla na poslu da ću malo kasniti jer imam neke pretrage, ali uglavnom sam do 9 bila na poslu (radim u centru). Od punkcije ili transfera ionako bih išla na bolovanje. Folikulometrije se brzo odrađuju pa ako koja padne i vikendom, ne bi ih trebala imati možda više od 3 puta. Ali na kraju krajeva sve se svodi imaš li razumnog poslodavca, ja uistinu nikad nisam imala probleme ali na žalost čitam slučajeve na forumu gdje su ih cure itekako imale.
-
Osoblje foruma
ja sam svojevremeno išla na VV, oni su tad imali vrlo rano folikulometrije pa bih također do 9 bila na poslu i nitko nije ni primjetio da me nema (klizno radno vrijeme). Na dan punkcije i transfera bih javila da sam bolesna ili bih dolazila kasnije na posao, poslije transfera bih radila.
U Mariboru tih problema nisam imala jeru su folikulometrije bile oko 18-19 sati, dakle nakon posla.
-
cure vi ste sretnice jer su vam postupci u gradu gdje zivite. mi na zdravstvenom turizmu u zagrebu moramo biti na GO/bolovanju od prvog UZVa. ja iskoristavam GO i slobodne dane za postupke. nekako mi nije fer uzimati bolovanje 2-3 tjedna dva puta godisnje pa onda jos i godisnji odmor, naime poslodavac nece uzeti nekog umjesto mene vec kolege moraju potegnuti dodatno. jos mi je ove godine uletila operacija pa sam bila i 3 tjedna na bolovanju zbog toga.
-
da tako je i meni bilo kad sam išla u Zg samo sam ja morala na bolovanje jer ne možeš kod nas ni godišnji dobiti kad se tebi hoće, nije ni malo jednostavno to sve izorganizirati a tek troškovi koji se nakupe
-
andream, dobro si zapamtila, u vg sam.....a ne znam, valjda mi se onda tako potrefilo, odnosno nisam imala sreće zadnja dva puta kad sam bila - prvo na pregledu, samo da mi očitaju nalaze hormona i da se dogovorimo što dalje, čekala dva i pol sata, al ajd, to kužim, bila je takva situacija da su svi doktrori bili na operacijama (iako zapravo ni to ne kužim baš 100%, zašto nemaju jednog doktora koji će bit stalno gore). Onda sam jučer (sub) išla na folikulometriju, došla malo prije 8h, doktor me primio u 9h i onda sam još nakon toga čekala sestru 40min - ajmo reć da je i to moja greška, jer mi je rekla da sam mogla ostavit samo papir kod nje, a ja to nisam znala, jer mi je doktro rekao da ga dam sestri. Ne znam, možda će sljedeći put ići brže, al u svakom slučaju, izostajanje s posla mi ne gine. E da, buni me malo sad taj dio da se može doći već u 8h, jer kad sam se ja naručivala jednom prilikom i pitala to sestru, ona mi rekla da pacijente primaju tek od 10h, da ja mogu doći u 8h, ali da tad nema doktora pa da nema smisla dolazit tako rano. A zapravo, možda mi je i bolje izaći usred radnog vremena, mislim da se to manje primjeti (mislim na kolege u firmi), nego da kasnim, pogotovo jer se moramo štancati kad dođemo na posao i kad odlazimo.
Nisam ni razmišljala o curama koje nisu iz Zg - zar nema i u drugim gradovima po bolnicama odjel humane reprodukcije? Kao što vidite, ja sam dosta naivna i još uvijek očito mislim kako u našoj državi stvari ipak funkcioniraju :D To je onda stvarno nezgodno, vi ne možete nego uzet bolovanje ili godišnji, a još morate i smještaj pronaći, jel? Stvarno nezgodno.....nekom više, nekom manje, al svakako nezgodno....
-
Na žalost dovoljno je da živiš u manjem gradu pa da moraš putovati, divim se uistinu svim curama koje obavljaju ionako zahtjevno i teško liječenje koje se ne obavlja bilo gdje. Zagreb, Rijeka, Split i Osijek od državnih, i to je to, pa ti biraj... Ispada da smo mi u Zg još prave sretnice jer možemo osim toga birati više bolnica, što državnih što privatnih...
-
he, meni se zadnji put izredale 3 folikulometrije u tjednu, pon-sri-pet, sub- ned su neradne, nedjelja štopica bila, uto punkcija, taj tj. pon. sam kakti zaspala, utorak mi auto nije htio upalit, petak sam krv išla kakti vadit... a idući tj. sam od utorka imala virozu... jbg, snalazimo se kako god... a sve to uz 18 dana starog god. koji mi nije htio dati...
-
ja ako mogu mjenjam smjenu ako ne ili idem na bolovanje.prije sam koristila slob. dane i g.o. a sad više ne
u firmi sam 6 godina ,znaju moj problem i već me koji put znaju sami pitat da kad ću opet na bolovanje..tako da zasada to ide
-
BillyJean, sve ti to ovisi od toga koliko će to sve skupa trajat. Ako imate sredstava, ubacite svaki x-ti postpuak kod privatnika kod kojih je moguće folikulometrije dogovorit i izvan r. vremena, da malo rasteretite poslovonu svakodnevicu. Bolovanje nakon transfera je isto relativno nepotrebno, osim ako ne radiš tamo gdje dižeš terete, pa si tu već "uštedila" malo vremena.
Iskreno, ja sam to riješila tako da sam se prebacila privatnicima, a dok je trajalo na VV, to mi je bilo katastrofa, jer su sve folikul. bile ujutro, kasnila bih 2 h na posao, odrađivala popodne, još dugi ciklusi (prevedeno - puno folikulometrija), još onaj osjećaj da ne možeš ništa riješiti asinhrono (mejlom itd., nego baš za svaku banalnost - fizički dolazak i borba za doktorovo vrijeme i odgovor, a ono... buljuk žena želi isto - to je iz doba kad je VV bio preopterećen pacijentima) i iz toga mi je ostao osjećaj "I konje ubijaju, zar ne".
Na kraju, moraš pronać' svoj neki modus.
Sretno, i da ne traje dugo, jer se onda svi ti problemi riješe sami od sebe!
Posljednje uređivanje od ina33 : 28.11.2011. at 09:42
-
Moje iskustvo je da sam od ukupno 5(4) inseminacija i jednog IVF postupka koristila godišnji za sve, radila sam kod obrtnika, za folikulometrije sam uvijek mijenjala smjenu, a poslije zg sam išla na posao, za vožnju u jednom smjeru mi je potrebno skoro pa 2 sata, tako da sam na kraju postupka bila u komi. zadnji put sam išla 9 puta u zg, svaki drugi dan - ludnica!! bolovanje nije dolazilo u obzir, pošto je na račun poslodavca... tako da jedni na more na godišnji, a mi na postupak u zg
-
Nažalost u Vinogradskoj je u zadnje vrijeme ogromna gužva. U 10. mjesecu sam za dogovor oko postupka (koji je trajao niti dvije minute) čekala čak tri sata, a načekala sam se i na folikulometrijama, po sat i pol. A mislim da doktori u ambulantu dolaze uglavnom oko 8 i 30, i iza. I ne idu prvo folikulometrije (možda ovisi i o doktorima) nego uglavnom kako je tko došao.
-
slažem se s anddu u Vinogradskoj su postale ogromen gužve jer sam od 9mj. skoro svaki put čekala po 2,3h tako da gore više nije kao prije jer jako puno parova prelazi u Vinogradsku
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma