-
Želučana viroza
Pozdrav! Moja dijete od 4 godine je prije tjedan dana zaradilo želučanu virozu sa temperaturom do 40 i tako 6 dana.prije dva dana je dobila antibiotik no temperatura je još uvijek tu, znatno niža,38, no još je tu. također mi se žali na bolove u trbuhu. iskustva, savjeti...
-
meni je pedijatrica rekla da temperatura počne opadati otprilike svaki dan po pola stupnja, tako je bilo kod nas.
bolovi u trbuhu... čim se radi o želučanoj virozi, meni nebi bilo čudno, a k tome još i antibiotik koji inače teže sjeda na želudac...
ja sam samo mama, nisam stručnjak. davala bi jako laganu hranu, čaj od kamilice što manje zaslađen, mlijeko nikako, možda jogurt, ali ne voćni, već obićni, on je lako probavljiv... pedijatrica ti je možda rekla o kojoj se hrani radi
obavezno neki probiotik iz ljekarne, da joj obnovi sluznicu crijeva, ujutro natašte, ali u razmaku od najmanje 2 sata nakon uzimanja antibiotika i tako barem još tjedan dana nakon što prestane terpija antibioticima
piti puno tekućine, najbolje obične vode
ne znam jesam li čime pomogla, možda si mislila na nešto drugo...
možda da postaviš pitanje i ovdje: http://forum.roda.hr/threads/5485-Pi...41#post2014641
-
Viroza se ne liječi antibiotikom ako se gore ne nakalemi neka bakterija..... Očito se ne radi samo o virozi.
Moj stariji je osjetljiv na probavu i gotovo svaka prehlada i ina boleština izazivaju mu povraćanje. Čak ne može progutati ni probiotik u kapsulama, pa već godinama imam u kući tekuće probiotike (prolife, a nedavno nije bilo pa sam uzela nešto što se zove enterogermina i isto je bilo ok).
Bitno je da dijete pije, puno tekućine, ali u malim gutljajima (kod mog sina pali pijenje na slamku jer mu veće količine i veći gutljaji automatski izazivaju povraćanje). Ravnotežu minerala u organizmu održavamo preparatom koji se zove REHIDROMIX (to je oralna rehidratacijska sol, razmoči se u čaju). Od sokova ne dajem ništa, u čaj dozvoljavam malo meda i to je to.
Ne inzistiram na velikim količinama hrane, uglavnom dajem juhu+kuhano meso + tjesteninu i povrće iz juhe dok se probava ne stabilizira. Isto kuham prežganu juhu, u koju zamutim jaje.
Marijanada je lijepo napisala kako se probiotici uzimaju (na prazan želudac, naizmjence s antibioticima, nikako zajedno). Dajem dvopek, štapiće i kekse (slane, ali i islatke drugi dan), redovito običnu vodu, izbacim potpuno nefermentirane mliječne proizvode, kuham rižu i mrkvu, dajem banane, ribane jabuke, a čim dijete prizdravi toliko da mi naruči štajaznam pečeni batak, to mu i napravim. Treba 3-4 dana da počne koliko toliko jesti. Tek treći dan usudim se frknuti gris knedle u juhu (to nije dijeta, to je nešto što moj sin voli).
Davno sam otkrila da antibiotici jako štete probavi mog sina i to mu totalno razori probavu, pa bude dvostruko bolestan: ne ostane mu dovoljno dugo u organiizmu da djeluje, a izazove mu tešku dehidrataciju zbog proljeva i povraćanja. Spasili smo se prije par godina kad sam inzistirala da ga pikaju umjesto da daju antibiotik na usta. U roku 3 dana bio je zdrav, a nije trebalo više od 5 injekcija ako se dobro sjećam. Pripazi s ovim - to je individualno. Kod mog sina ponovilo se puno puta pa sam shvatila uzorak, kod tvog djeteta ne mora biti tako.
-
Ah čuj, i doktori od nečega moraju živjeti. Od zdrave djece bi teško spojili kraj s krajem.
Moj malac je to odradio prije tri dana. Stislo ga je negdje pred jutro, a do poslije podne je već bio OK. Hajd' pogodi koliko bi se još mučio da ga svaki put povrh bolesti još strefi i antibiotik. Brrrrr 
Danas se već toćao u bazenu, zdrav i čio.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma