Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Problem sa spavanjem i uspavljivanjem

Datum pristupanja
    May 2013

Početno Problem sa spavanjem i uspavljivanjem

Prvi put objavljujem nesto na ovom forumu,pa ova tema vjerojatno vec postoji..ovako,imam bebaca od 2ipo mjeseca koji mrzi spavanje,preko dana zaspe 2-3 puta po 20min,a navečer zaspe tek oko ponoć-1 h s tim da ga moram ostavit da place da bi zaspao,jer ako ga uspavam na rukama on je budan za 20min..cini mi se da se treba dobro izmoriti da bi zaspa..a ja ga jednostavno vise nemogu pustit da place,jadan cijeli se uznoji od deranja.. Neznan sta da radim,grceve smo prosli,dobro mi jede i razvija se,isključivo dojen,ali od početka nece da spava,i naucio je na ruke..ima li netko savjet??molim pomoć ..i kad se probudi odmah iste sekunde počinje plakat

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ne ostavljaj ga da plače, daj mu sisat i brzo će to doć na svoje...iako ti sad izgleda da neće.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

prolazim identičnu situaciju...s tim da je moj sad skoro 2 mjeseca star..i navečer nas uhvate grčevi...ali i on želi biti samo na rukama i preko dana spava možda 3x po 20 min. Da napomenem,nismo ga naučili na ruke nego je jednostavno takav od prvog dana. Samo bi se nosio! I kad zaspe na rukama spustim ga no odmah se razbudi i počne plakati tj.vrištati. Isto sam ga dva puta pustila da plače. plakao je 10 min bez prestanka s tim da sam dolazila k njemu i pričala mu i mazila ga,ali nije se smirio ni malo. Ok,shvaćam da je možda premali,no ak se sad još više nauči na ruke nadrapat ću. Jer imam i djevojčicu od 15 mj.koju potpuno zanemarujem jer on stalno plače i moram ga nositi. Nosim ga nekad u marami,ali je veliki (skoro 6 kg i 60 cm, jer je rođen veliki) i nije mi s njim baš praktično nešto raditi,a s malenom se ne mogu igrati ni nešto drugo raditi dok ga nosim jer ona ne razumije toliko,a jako je aktivno dijete. Isključivo dojim. Imate li koji pametni savjet kako da ga naučim da ne povezuje nosanje,skakanje i poskakivanje sa spavanjem?

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ali i nakon sisanja jednostavno nece da zaspe,ja ga uspavam na rukama ali se on ubrzo probudi,a kad place pa sam zaspe,spava 4-5h u komadu...čini mi se da samo od iscrpljenosti moze dugo spavati

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj dianchy prvotno napisa Vidi poruku
    prolazim identičnu situaciju...s tim da je moj sad skoro 2 mjeseca star..i navečer nas uhvate grčevi...ali i on želi biti samo na rukama i preko dana spava možda 3x po 20 min. Da napomenem,nismo ga naučili na ruke nego je jednostavno takav od prvog dana. Samo bi se nosio! I kad zaspe na rukama spustim ga no odmah se razbudi i počne plakati tj.vrištati. Isto sam ga dva puta pustila da plače. plakao je 10 min bez prestanka s tim da sam dolazila k njemu i pričala mu i mazila ga,ali nije se smirio ni malo. Ok,shvaćam da je možda premali,no ak se sad još više nauči na ruke nadrapat ću. Jer imam i djevojčicu od 15 mj.koju potpuno zanemarujem jer on stalno plače i moram ga nositi. Nosim ga nekad u marami,ali je veliki (skoro 6 kg i 60 cm, jer je rođen veliki) i nije mi s njim baš praktično nešto raditi,a s malenom se ne mogu igrati ni nešto drugo raditi dok ga nosim jer ona ne razumije toliko,a jako je aktivno dijete. Isključivo dojim. Imate li koji pametni savjet kako da ga naučim da ne povezuje nosanje,skakanje i poskakivanje sa spavanjem?
    Za grceve preporucam bio gaia kapi,meni su odma nakon 2 dana pomogle..a za nespavanje ti mogu rec samo da imamo isti problem..moj isto hoće stalno na ruke od rođenja,bez da smo ga navikli..a ima preko 7ipo kg i 63cm,a samo 2ipo mjeseca star...on meni navečer place po pola sata,s tim da nakon 10min plakanja stane,odmori pa opet nastavi a kad ga ja uspavam budan je za max. Pola sata..tako da neznan sto dalje ..

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

A koliko ga pustiš da plače? Pa on bar odspava! Mom je maximum sat vremena i to je možda odspavao 2 puta tako dugo u ova 2 mjeseca... ((

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Grčevi? Ako ga muče nezrela crijeva, dijete spontano traži uspravan položaj jer mu je tako lakše... Obično se stvar sredi nakon 2-3 mjeseca kad crijeva sazriju. Do tada - pazi da dijete ne guta zrak dok doji (ako treba, nazovi sos telefon - cure znaju sve trikove).

Ostali trikovi:
    - masaža trbuščića prilikom prematanja i prilikom kupanja (u smjeru kazaljke na satu, kako su crijeva namotana)
    - razgibavanje kukića prilikom prematanja
    - stavljanje kožu na kožu (bebin trbuh na mamin)
    - dojenje u što uspravnijem položaju
    - ako guta zrak, treba ga prekinuti, staviti na rame da podrigne, pa opet...
    - čvrsto povijanje
    - termofor za trbuščić
    - za mamu - izbacivanje nefermentiranih (a po potrebi i fermentiranih) mliječnih proizvoda iz prehrane
    - za mamu - čaj od komorača ili neki sličan za dojilje
    - za mamu - probiotici u prahu

Eto, sigurno ima još tih caka, ali ove smo mi iskusili sa starijim sinom. Čak smo i njemu davali probiotičke kapi, ali ne mogu tvrditi što mu je napokon pomoglo. Riješio se grčeva u potpunosti tek s početkom dohrane i tada je sa 6 mjeseci počeo pošteno spavati bez buđenja, a ni dan danas s 13 godina ne podnosi nefermentirane mliječne proizvode.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nismo ga naučili na ruke
    Cure, ako prestanete razmisljati o (ne)spavanju i nosenju kao o necemu sto se nauci, bit ce vam lakse.
    Samostalnost i spavanje dolaze sa sazrijevanjem i razvojem samoregulacije, kad je dijete za to spremno. Sasvim maloj djeci je potrebna jedino sigurnost majcine blizine ili blizine druge odrasle osobe koja brine o njima, ne treba im trening.

Djeca zele i trebaju nasu blizinu, zato se brzo smire i umirena su kad ih nosimo, kad su uz nas. (Cak i istrazivanja kazu da djeca placu 40% manje vremena ako su nosena dio dana) Pokreti koje radite dok ih nosite, opustaju njihovo tijelo i rijesavaju ga nakupljene negativne energije i frustracije i zato djeca brze/lakse zaspu kad ih nosite, ne zato jer su naucena, razmazena i bilo sto slicno.
    Ona i placu iz razlicitih razloga, a ni jedan nije dovoljno dobar da ih pustimo same, bez utjehe nase blizine, koliko god to bilo nekad fizicki zahtjevno. Iz pustanja da se isplacu, naucit ce jedino da ne mogu racunati na roditelja da ih utjesi i ucini im trenutnu patnju lakse podnosljivom. Nema niceg dugotrajno dobrog u treningu osamostaljivanja sasvim male djece.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A koliko ga pustiš da plače? Pa on bar odspava! Mom je maximum sat vremena i to je možda odspavao 2 puta tako dugo u ova 2 mjeseca... ((
    A jooj,nije ti lako...kad ga pustim da place,place nekih 10min i onda malo stane pa opet,i to traje nekih pola sata-45 min.,al ga za to vrijeme tjesim,mazim,ljubim,čak ga stavim da lezi na mojim prsima da me bolje osjeća,da vidi da nije sam,ali on se ne umiri ni na mojim prsima,samo ako ga bas dignem onda prestane plakat,ali dok je u lezecem položaju ne prestaje plakat dok se ne iscrpi skroz i onda sam zaspe i odspava 4-5h...ali takva mi je muka puštat ga da place,to traje vec 10-15 dana..jedno vrijeme mi je htio zaspat na rukama u spavat tako dugo ali sad vise nece,sad kad zaspe na mojim rukama budan je za 10min..a ti kada ti zaspe na rukama nemoj ga odma spustat na krevet..neka ti malo lezi na prsima pa ga onda spusti

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, ako prestanete razmisljati o (ne)spavanju i nosenju kao o necemu sto se nauci, bit ce vam lakse.
    Samostalnost i spavanje dolaze sa sazrijevanjem i razvojem samoregulacije, kad je dijete za to spremno. Sasvim maloj djeci je potrebna jedino sigurnost majcine blizine ili blizine druge odrasle osobe koja brine o njima, ne treba im trening.

Djeca zele i trebaju nasu blizinu, zato se brzo smire i umirena su kad ih nosimo, kad su uz nas. (Cak i istrazivanja kazu da djeca placu 40% manje vremena ako su nosena dio dana) Pokreti koje radite dok ih nosite, opustaju njihovo tijelo i rijesavaju ga nakupljene negativne energije i frustracije i zato djeca brze/lakse zaspu kad ih nosite, ne zato jer su naucena, razmazena i bilo sto slicno.
    Ona i placu iz razlicitih razloga, a ni jedan nije dovoljno dobar da ih pustimo same, bez utjehe nase blizine, koliko god to bilo nekad fizicki zahtjevno. Iz pustanja da se isplacu, naucit ce jedino da ne mogu racunati na roditelja da ih utjesi i ucini im trenutnu patnju lakse podnosljivom. Nema niceg dugotrajno dobrog u treningu osamostaljivanja sasvim male djece.
    Ja svoga nosim po ciiijeli dan,imam samo takve bicepse ali on jednako place..a navečer za vrijeme uspavljivanja isto place bez obzira sto leži na mojim prsima(dakle nije sam nikada )a umirit će se jedino ako cu ga nositi po kuci

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Lura2013 prvotno napisa Vidi poruku
    Ali i nakon sisanja jednostavno nece da zaspe,ja ga uspavam na rukama ali se on ubrzo probudi,a kad place pa sam zaspe,spava 4-5h u komadu...čini mi se da samo od iscrpljenosti moze dugo spavati

Lezi kraj njega i odspavaj i ti. On ce dulje spavati, a i ti ces biti odmornija.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Grčevi su navečer,a i par večeri vidim da mu je bolje. Prolaze. Koristila sam biogaia kapi,ali nisam vidjela poboljšanje. Sad koristim sab simplex kapi i puno prducka,što je odlično, jer zrak ide van. I znam da bebe trebaju našu blizinu i nježnost,ali brate mili pa ne mogu ga nositi cijeli dan,pa čak ni u marami. Stariju curku zanemarujem skroz. Ovaj stalno plače ili vrišti. Osjećam se tako nemoćno,iscrpljeno psihički i jadno. Znam da će proći,ali ako netko im neki savjet...

Sad čitam na drugoj temi za dnevno spavanje podatak da bi njemu sad sa 2 mjeseca trebalo 5 h sna. On ne odspava ni 2. Ma puno sam i rekla! I onda samo vrišti,plače,mlatara rukicama i nogicama. Možda je premoren,a ne može zaspati. Danas ću se potruditi testirati ga. Ostavit ću ga da mi spava na rukama. Baš me zanima koliko će spavati.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Grčevi su navečer,a i par večeri vidim da mu je bolje. Prolaze. Koristila sam biogaia kapi,ali nisam vidjela poboljšanje. Sad koristim sab simplex kapi i puno prducka,što je odlično, jer zrak ide van. I znam da bebe trebaju našu blizinu i nježnost,ali brate mili pa ne mogu ga nositi cijeli dan,pa čak ni u marami. Stariju curku zanemarujem skroz. Ovaj stalno plače ili vrišti. Osjećam se tako nemoćno,iscrpljeno psihički i jadno. Znam da će proći,ali ako netko im neki savjet...

Sad čitam na drugoj temi za dnevno spavanje podatak da bi njemu sad sa 2 mjeseca trebalo 5 h sna. On ne odspava ni 2. Ma puno sam i rekla! I onda samo vrišti,plače,mlatara rukicama i nogicama. Možda je premoren,a ne može zaspati. Danas ću se potruditi testirati ga. Ostavit ću ga da mi spava na rukama. Baš me zanima koliko će spavati.
    Mogu ti reci samo da vidim da nismo od onih sretnica kojima bebe spavaju po cijeli dan

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

mi smo imali gotovo slicne probleme. nasa mala je navecer od 19h do 1 u noci plakala, mi je nosili, ljuljuskali, nunali, poskakivali na pilates lopti, i ona bi u tom razdoblju malo zaspala, trajalo bi 10 tak minuta i opet do 1 u noci kad bi uredno bez frke zaspala. nikad je nismo pustali samu da place, to mi je bilo neprihvatljivo. na sisi nema sanse da se uspava. mi bili ocajni, niti jedna beba u nasoj okolini nije se tako ponala, i vec smo bili zabrinuti sto joj je. po danu spavanje iskljucivo na meni. da nismo imali remencice za kukove, kupila bih maramu i drzala je na sebi u njoj. no, busy bee je u pravu. kako oni rastu tako se sve mijenja. nakon 2 i pol mjeseca opisanog terora svaku vecer, uspavljivali smo se tako da je samo lezala na nasim prsima. to je isprva trajalo sat i pol, pa 45 min, pa sam skuzila da joj je vruce na nama i da negoduje, pa sam je stavljala u krevet i tuckala po guzi, pa se pocela uspavljivat sama. i taman kad sam se ponadala da ce biti tako, pocela se po prvi out u zivotu uspavljivati na sisi jedno mjesec dana. ovih dana opet se pocela uspavljivat sama uz malu pomoc, da je se pomazi, legne kraj nje na minut i tak..bas me zanima kak ce biti sljedeci mjesec

ukratko, ono sto zelim reci jest sljedece, tako malo dijete ne moze se "nauciti na ruke" kako ljudi vole reci, dijete nas u toj fazi zivota treba i gotovo. negdje sam procitala da je do 6 mjeseci djetetova zivota njegova zelja zapravo njegova stvarna potreba i nista im od toga ne bi trebali uskratiti. samo strpljivo, kako ce rasti, mijenjat ce se bebaci i bit ce sve lakse. takvo je moje iskustvo. s drugim bebacem nadam se da necemo imati problem s kukicima pa ce bit zamotan uz mamu cijelo vrijeme

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •