Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Kada se najranije primijeti strobizam?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo sam sad na netu našla "Kod novorođenih beba normalno je, i može se često vidjeti da im oči «bježe» ili da «gledaju u križ», pogotovo kada su umorne.To je normalno za tu dob,međutim ako se to javlja i nakon trećeg mjeseca života treba se obratiti oftalmologu."

Ima li netko da je tako rano (s 3 mjeseca) išao na pregled?

Bijelko, i mene je strah da ne zakasnim, pogotovo što iz svog primjera znam da se to može liječiti vrlo uspješno ako se na vrijeme počne. Znam neke ljude kojima su se roditelji pravili da nije ništa, pa im je sada jedino riješenje operacija.
    Čuj, u cijeloj priči operacija uopće NIJE najgore zlo - najgore je to što mozak s vremenom prestane prepoznavati signal slabijeg oka (to je isto i kod strabizma i kod ambliopije) i nastupi funkcionalno sljepilo na jedno oko.

Imaš vremena, ta granica je negdje oko desete godine, ali ako kreneš ranije, ranije se to može i ispraviti.

Nazovi u glavu bilo koju bolnicu gdje imaju dječju oftalmologiju i pitaj što misle o tome. Viđala sam u čekaonici tak male bebice koje su jedva same držale glavicu, a već su imale naočale. Mislim da je upravo to granica za naočale - da dijete samostalno drži glavu.

Što se strabizma tiče, operacija je ponekad jedino rješenje unatoč vježbama i svemu ostalom, ali to daje odlične rezultate: sin moje kolegice s posla operiran je dvaput - mislim u petoj i dvanaestoj godini i nema nikakvih posljedica, danas je bez naočala, a kao beba nosio ih je od šest mjeseci. Uredno vozi auto i nema nikakvih problema.

Uostalom, ja bih sva svoja pitanja postavila stručnjaku (što sam i učinila sa svojim djetetom).

Ako ti se ne čeka i ako ti nije žao para, većina tih liječnika dostupna je i privatno, određene dane popodne kod optičara, platiš pregled i mirna si - za to ti ne treba ni uputnica ni bilo što drugo. Ja sam upravo tako vodila svog mlađeg sina kad je krenuo u školu (iz straha, jer od nas četvoro u obitelji samo je on bez naočala). Dr. ga je pregledala, ustanovila minimalnu kratkovidnost koju nije trebalo korigirati i to je bilo to.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.11.2011. at 07:52

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •