Citiraj Audrey prvotno napisa Vidi poruku
Ne bih se u potpunosti s time složila. Uzmimo primjer tek pristigle mlade profesorice u školi, koja pokušava izbaciti sa sata učenika koji pravi nered, a on to ne želi poslušati jer mu, eto, ona nije osoba od autoriteta. Je li ona kriva što se na svom prvom poslu u prvih odrađenih par sati nije nametnula kao autoritet, ili se ovdje možda ipak radi o razmaženom derištu?!
Takva profesorica nije kriva, jer se iskustvo stječe s vremenom, ali je činjenica da nema autoritet. On se ne postiže kažnjavanjem, pa tako ni izbacivanjem djece iz razreda. I nije svako dijete koje je nemirno na satu razmaženo derište. Ponekad to itekako ima veze s nedostatkom autoriteta učitelja, kao i nedostatka njihove stručne kompetencije. Imala sam prilike razgovarati s jednom takvom mladom učiteljicom koja se žalila na ponašanje jednog takvog "neodgojenog" djeteta, da bi odjednom okrenula priču i počela hvaliti ponašanje tog djeteta i njegovu osobnost. Pitala sam je li se dijete promijenilo, a ona je odgovorila (rijetka iskrenost u školi): Ne, ja sam se promijenila.