Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Pubertetska gojaznost

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kao prvo: svatko je različit, tako da što kod jednog pali ne mora kod drugog.

Ali iz osobnog iskustva, jer sam i sama u toj dobi bila poveća (oko 70-75 kg, a visoka sam 178, no moji su smatrali da sam puno prevelika i dobronamjerno mi prigovarali na svakodnevnoj bazi) bilo kakvi prigovori samo su pozivali na bunt i stvarali začarani krug, te sam dogurala do nekih 80 kg. Mama je pokušavala sa zdravijom prehranom, ovim-onim, ali u toj dobi, ako si cura koja hoćeš jest, snaći ćeš se, vjeruj mi (imam i trenutno primjer 17-godišnjakinje isto u familiji - isti slučaj, stalno dvojim da li da kažem roditeljima i bakama&djedovima da je puste na miru, jer vidim da isto postižu totalni kontraefekt, ili da se ne miješam). Mislim da će joj kad-tad doći samoj da želi smršaviti (kod mene sa 17 godina), a kad krene mršavljenje u redu je pohvaliti i komplimentirati gubitak kilograma, no niti ne raditi famu oko toga i eventualno isticati loš prijašnji izgled, jer to isto ubija u pojam.

Kažem, to samo opisujem svoje iskustvo, koje može ali i ne mora pomoći nekome...
    Posljednje uređivanje od Ripcord : 29.11.2011. at 19:55

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •