-
Evo ja si Trinu mogu bolje zamisliti da to kaže kako treba. Dakle u glavu i gotovo (s tim da je ipak s dečkima lakše).
Ali ako se to razvlači nije nikako dobro.
Ne mislim ni ja da trebaš šutjeti i ignorirati, pa što bude. Po meni, moraš svima, cijeloj obitelji, davati primjer kako se zdravo jede. Obrati pri tom pažnju na kvalitetu, ne kvantitetu. Ako se jede riba i blitva, može se jesti koliko se hoće, ali da nema u frižideru cola i kolači koje će onaj tko ostane gladan smazati za večeru.
Jednaku pažnju posveti i sinu - to što je mršav ne znači da se neće udebljati kasnije, a ni mršavost ne mora biti garancija za zdravlje.
Dakle ne moraš se fokusirati na kćer i samo nju pritiskati, i to zbog debljine. Uči cijelu obitelj kako se i zašto jede zdravo, i to zbog zdravlja a ne zbog izgleda.
Bitno je da tvoja djeca nauče i ovo - žele li skinuti kile bilo zbog zdravlja bilo zbog ljepote neka ne pokušavaju razne dijete. To je bitna stvar koju treba naglasiti. Jesti treba zdravo i umjereno svaki dan. Ako maloj sada govoriš da mora smršaviti, a pri tom joj ne daješ pametne smjernice, ona će tebi prkositi, jesti će poskrivečki, biti će nezadovoljna sobom, pa će ići na nagle iscrpljujuće dijete nakon kojih će se opet debljati.
Meni su moji popili pamet komentarima o debljini, s tim da se kod mene cijelo vrijeme radilo o nekih 5 kila viška, ali su me s druge stane svojim primjerom zaista naučili kako zdravo i balansirano jesti. Ja se toga držim kako kada
ovisno o snazi volje. Ali vidim da većina ljudi o prehrani stvarno malo zna.
Sve što želiš naučiti svoju djecu neka ne bude u formi predavanja a još manje prigovora. Uvijek u obliku neobaveznog razgovora.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma