Već unaprijed znam odgovor na ovo pitanje, ali sam osjetila potrebu podijeliti svoje misli s vama jer se osjećam prilično zbunjeno.
Naime, prije nešto više od godinu dana umrla je naša dobra prijateljica nakon niti dvije godine borbe protiv zloćudne bolesti sa samo 37 god.
S njom i njezinim mužem smo se znali još od srednjoškolskih dana, bili smo bliski obiteljski prijatelji koji su dijelili uglavnom lijepe trenutke života (rođenja djece, rođendane, blagdane...)do njezinog ovako preranog odlaska.
Igrom slučaja, zbog prirode posla njenog supruga (nije doma po više mjeseci) smo joj često uskakali pomažući obavljati stvari koje su se ticale njezinog liječenja i tu smo se još dodatno zbližili. Pogotovo ja jer mm puno radi pa sam ja češće uskakala kad je nešto trebalo, a i njoj je bilo lakše sa mnom dijeliti neke stvari koje nisu bile nimalo jednostavne ni lake.
Nažalost, gledala sam kako se gasi i kad je otišla ostala je velika praznina...
Trudimo se posjećivati njezinu djecu kad im tata nije doma, a kad on dođe znala sam s mm otići do njih ili bi oni došli kod nas iako se tad najviše osjeti ona praznina i osjećaj da netko fali. Nalaze se mm i on i izvan kuće, a tad su to uglavnom muška druženja kao i prije.
Negdje ovo ljeto je postalo očito da se naš prijatelj često druži s jednom ženom i meni je to došlo nekako naglo, ali božemoj to je njegov život i tko sam ja da tu išta komentiram?
Bila sam malo više iznenađena s tim jer je stvarno jako volio svoju ženu i djecu, brak im je bio jako dobar i mislila sam da se neće tako brzo vezati za nekoga.
Prije mjesec dana srela sam ga u jednom centru, pored njega je stajala nova partnerica i on nas je uz vidljivu nelagodu s jedne i druge strane ipak upoznao.
Reagirala sam prilično srdačno iako me je nakon toga obuzeo neki nepoznati osjećaj kojeg se dugo nisam mogla otarasiti.
No sve se vratilo u kolotečinu, sve do večeras... Nazvao je mm i najavio da će nas posjetiti prijatelj sa svojom "prijateljicom".
Uglavnom, stigli su, sjeli smo za stol, opet ko nekad u četvero, ali to nije to...
Žena je stvarno simpatična na prvi pogled, vjerojatno ni njoj nije lako u ovakvoj situaciji, ali cijela atmosfera je bila nekako napeta.
Stvarno bih htjela dati nekome šansu, pogotovo jer mm-u jako puno znači taj frend, ali čitavu večer sam imala neki osjećaj da izdajem svoju frendicu, u glavi mi je bila stalno ona, a bojala sam se i spomenuti njezino ime...
Znam da samoća čini svoje, svjesna sam da smrću partnera ovaj drugi ne prestaje živjeti, da je realno i lijepo ponovo voljeti, da to ne znači da si onog prvog zaboravio ili da ga manje voliš zbog toga, pogotovo sam svjesna da je najteže njemu i djeci u cijeloj ovoj priči, ali jako emotivno doživljavam cijelu ovu situaciju i pitam se je li to normalno?
Mi smo do sada imali slučajeve razvoda kod prijatelja, ali ovo je nešto drugačije...
Jeste li se kada sreli sa ovakvom situacijom, kako bi vi postupili, postoji li uopće šansa da mi ta popijena kava i ćakula budu ugodne kao nekad s Njom?
Jer ipak, život ide dalje...