-
Trudna ili ne???
Čao društvo!
Nova sam na forumu. Otvaram novu temu, jer sam malo zbunjena, pročitala sam nekoliko vaših tema, ali ja sam i dalje zbunjena. Nekako mi je forum Roda izgledao najprikladniji za ovo pitanje, jer ima dosta vas sa sličnim iskustvima, pa se nadam da će mi ovdje netko pomoći.
Naime, imam 24 godine, nisam planirala trudnoću, ali uvjek sam govorila ako se desi - pa šta.
inače mi ciklus traje 27 do 30 dana, ali u 90%slučajeva to je 28 dana. Jedino se dogodilo da mi je zadnji trajao 32 dana i evo sada malo više kasni. zadnju mjesečnicu sam dobila 25.10, nezaštićeni spolni odnos sam imala 29.10 (predzadnji dan mjesečnice) i onda opet 18 i 19.11, za vrijeme plodnih dana uopće nisam imala odnose, ali u ovim nezaštićenim sam pustila dečka da svrši u mene. Evo već je 30.11 a moje mjesečnice nema, obično imam 2 dana simptome prije nego je dobijem,a sada ni to, osim natečenih i bolnih grudi i nadutosti i napuhanosti, to već traje 5-6 dana ali mjesečnice nema, i imam osjećaj da sam danas osjetila neke lagane zanemarive grčeve (možda umišljam ). Čudno mi je da mi je nadudost i napuhanost veća nego inače, smetaju mi hlače, jedva ih zakopčavam... Zanima me vaše mišljenje, dali ovo može biti trudnoća, nije da sam je planirala, ali godinu prije, godinu kasnije, ista stvar
Kada je najbolje da napravim test ?? Kada se inače osjete prvi znakovi trudnoće i koji su to?
I dali ovo mogu biti policistični jajnici iako sam do sada imala redovite mjesečnice, ako već mogu birat, ja bi radije trudnoću 
Neznam uopće kako zvuče ova moja pitanja i koliko ste ih već puta prošli, zbunjena sam, pa molim za pomoć...
hvala svima unaprijed
-
najbolje ti je napraviti test, najobičniji i po mom savjetu najjetiniji test, možeš napraviti odmah sada ili možda još bolje od prvog jutarnjeg urina (bit ćeš sigurnija da je rezultat točniji). s obzirom na datum očekivane menstruacije, test bi sada trebao pokazati točan rezultat. ovo što ti opisuješ mogu biti znakovi trudnoće, a mogu biti i znakovi menge.
meni se zna dogoditi da mi kasni ako sam bila prehlađena.
simptomi dolaze kod svakog individualno, a nekako školski se kaže da su prvi simptomi ta osjetljivost u grudima, nadutost, lagani bolovi kao da ćeš dobiti i to već oko očekivane menge, a mučnine oko 6 tjedna, no to ništa nije pravilo. ja se ne bih oslanjala na simptome nego bih napravila test.
-
Uzmi najjeftiniji test 15 kn je napravi ga, meni je točno pokazao kada sad ostala trudna sa svojom bubicom, prije sam novce bacala na one skupe bez potrebe.
-
-
Po svemu napisanom vrlo je lako moguće da si trudna, mislim na nezaštićen sex. Bilo koji test će ti u ovoj fazi već pokazati da li si trudna. Put pod noge, u ljekarnu po testić i rezultate nam javi na forum
-
mogu ti napisati svoje iskustvo.... moja trudnoca je zeljena naravno..... ali slicna situcaija i kod mene.... menga na 30 dana je dolazila u sat tocno.... tjedan dana otprilike prije nego sto sam trebala dobiti pocela sam osjecati neke cudne simptome..... jako su me grudi boljele,osjecala sam se napuhano,neke grcice sam imala,a i osjecaj da sam trudna me stalno pratio.... inace me grudi nikad nisu boljele..... kad mi je menga trebala doci i dalje sumnjam da sam trudna.... dugo smo pokusavali i mjesecima se nista nije uhvatilo,cak mi je i muzic govorio da si umisljam posto sam vec odradila hrpu raznoraznih testova.... ipak sam samu sebe poslusala i kupila test... mengu sam trebala dobiti 1.12. a ja sam test radila 2.12. i nisam ni minutu cekala vec se pojavila druga crtica.... moj savjet napravi test sto prije...znat ces na cemu si.....
-
Hvala svima na odgovorima, nisam se prije javila ali evo sad da vam svima kažem...
Kupila sam nekakav test od 30kn, pokazao je pozitivno, za 3 dana sam otišla u ginekologa i naravno trudnoća. Iako sam bila u šoku, jer nisam to planirala, ali sam uvjek mislila ako se desi pa šta... i sada kad se desilo ja sam 2 dana bila u šoku, iznenađena, nisam znala što da mislim... nakon dva dana sam prihvatila, bila sam stvarno happy, ali nažalost za 10tak dana je došlo do spontanog
kad sma prihvatila sve i shvatila koliko želim bebu evo spontanog.... Nije mi jasno zašto mi niko nezna objasniti ništa, pitam doktora, on kaže: jednostavno se dogodilo, događa se, nisi ti kriva... Nisam imala nikakve komplikacije ni ništa, sve se brzo desilo, dobila sam nekakve tablete i očistilo se sve bez kiretaže... rekao mi je doktor da sljedeći mjesec mogu početi raditi na bebi... iako do sada nisam to planirala, nekako me ova situacija uvjerila da želim bebu, neznam što čekam... ali bojim se svega, najviše toga jer je došlo do spontanog za kojeg mi nitko nezna reći zašto.
-
baš mi je žao. nemogu ni zamisliti kako si se osjećala. želim ti puno sreće za drugi put.
-
nažalost, ovakvi scenariji kao što je tvoj se prečesto događaju, sretno dalje, žao mi je
-
Joj početak tvog posta sreća, a onda tuga. Žao mi je!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma