Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Još samo sekundu molim

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Još samo sekundu molim

Moj treći porod, hm ovo je dosta teško opisati iako je bio prije svega 4 dana. Ali da krenem od početka.
    27.10. sam hospitalizirana zbog viška plodne vode i velike opasnosti da ako vodenjak pukne dođe do komplikacija pri porodu u vidu ispadanje djetetove ručice ili pupčane vrpce u kanal pa da se zaglave i ugroze bebicu. Dakle svaka vizita me prolazi uz izjavu - tu čekamo. Lažne kontrakcije me gnjave već danima ( jedan dan prije hospitalizacije čak 8 sati u razmacima 10-4 min i poprilično bolno). OK, i tu kontrakcije nastavljaju, CTG ih ne bilježi tako da nemam dokaza za dr-e da ih imam. Ma sve je 5, ali boravak u bolnici je koma.
    Dolazi i 26.11. moj 31 dan u bolnici, već sam ispratila samo 17 žena iz sobe - neke na porod, tj indukcije i carske, a neke doma. Ujutro opet lagane kontrakcije koje se oko 11 gase, u 16 opet kreću u razmacima 10 - 5 - 7 - 20 - 8 - 15 min ( ma otprilike tim redom ) i traju do većeri, nisu nešto posebno, dok ležim ne osjećam skoro ništa, kada hodam povremeno nešto. Na CTG-u sam čak sat i 40 min jer se malena ne želi probuditi tokom snimanja pa ne zadovoljavamo kriterije, ali on ne bilježi opet ništa. Ma dobro, ipak mi ne gine ona indukcija dogovorena za ponedjeljak, ipak mi je tada trebalo biti 41 + 6 tt. Još pitam docenta Miškovića na večernjoj viziti da kako mogu biti sigurna da su mi trudovi iz lažnjaka prešli na prave, pa mi on odgovori da ču znati, postanu pravilni a i rodilište je svega kat više pa da ne brinem - stignem u svakom slučaju i da ću se još načekati u predrađaoni. Ma odoh ja spavati, ili makar pokušati kraj cimerice koja hrče kao cirkular za drva već tjedan dana tako da smo svi neispavani.
    U jedan odustajem od pokušaja da spavam i ignoriram pun mjehur pa se dižem do WC-a, kako sam se digla i izašla hvata me gadna kontrakcija, a usput u hodniku ( ma kojih 15 m do wc-a imam) još jedna. Odlučim prošetati po dnevnom možda mi se prispava dovoljno da ignoriram cimericu i zaspem. Hodam po boravku, kontrakcije šeću svakih 4 - 2 - 3 - 5 -2 - 3 - 2 - 5 min, ali boleeeee da jedva stojim. Opet moram na WC, i tako par puta. Sve skupa traje oko pola sata, dajem im [COLOR=#018d25 !important]priliku[/COLOR] da odustanu ni ne mislivši da su pravi jer nema nikakve logike među njima. Zadnji ulazak u wc otkriva mi nešto krvi na papiru, dakle ipak idem se konzultirati sa sestrama, stavljaju me na ctg i jedna od njih mi govori kako da dišem da mi je lakše, pa baš mi i ne ide, ali izjavljuju da zaista imam trudove, ne jake ali su tu. Ma kakvi trudovi mene boli jedino dolje nisko u zdjelici skoro kod kosti kao da me netko reže i malko u križima. Spremamo moje stvari u torbu na brzinu i vodi me jedna od njih u rodilište da vidimo što će tamo reći. Hodnikom do lifta, pa gore, pa zvoni i čekaj da netko otvori, a mene svako malo lovi i zastajkujem dok me sestra požuruje.
    Ajde, tek je prošlo 2 sata, pregled , dr izjavljuje da nema više ništa, čudan neki način za izjavu da sam otvorena, malko me obriju, provjere otkucaje srca, dobijem iglicu i opet na noge. Idemo u box, do tamo tri truda od kojih ne mogu hodati dok me dr požuruje a ja tražim samo sekundu da prođe trud da se opet pokrenem. U box ulazim u 2.15. Na stol, kopčaju ctg, i buše vodenjak polako za svaki slučaj. Nije izašlo puno vode kako se očekivalo. Ajde na bok dok ne dođe vrijeme, a meni odmah krene takav nagon za tiskanjem da je nevjerojatno. Dr kaže - na leđa, ma nema šanse booooliiiii. Gleda me onako bočno i veli sada između brzo na leđa, noge na držaće da stignu pripremiti stol. Je to je lako reči, mene hvata novi trud a ona bi da izvršim hrpu toga. Ajde i to je uspjelo. Vidim crni čuperak je najnovija izjava koju čujem. Sada u trudu udahnite i tiskajte. Što je rekla? Udahnem, izdahnem i tiskam. NE, ponovo, udahni, zadrži i tiskaj kaže druga dr koja dolazi za moralnu potporu. Jel može samo malo, ovo mi sve ide pre brzo, ona bi još malo vremena a samo što nije gotova. Njih dvije se nasmiju a meni je sve prebrzo, ne mogu se koncentrirati na ništa. A-ha, ajmo opet, vučem one ručke kao da ću ih iščupati sa stola. Sada prodisavati trudove da glavica izađe i zbilja vidim vrh glave vani na nekom staklu bočno. E to je bilo gadno, steže a moram samo disati, dr masira međicu da ne pukne. I taj dio je gotov, zar već, još jedan trud i stisni i malena je vani, sada krene ona silna voda, ma kakva Nijagara, ovo je ravnop Noinom potopu. Opako me boli trtica - pa što je sada njoj?
    Malenoj je vrpca dva puta zamotana oko vrata i još ispod lijevog pazuha, je li joj dobro? - pitam. Čiste joj nosić i otpetljavaju je, i tada zaplače punim grlom. Dr kaže da bi se trebala zvati Srečka i pokazuje mi poprilično zategnuti čvor na pupčanoj, da je zbilja sreća da je sve ipak prošlo OK. Stavlja ju meni na trbuh i čekamo posteljicu. Dobijam infuziju dripa jer je ovo već treči porod a i zbog viška vode mi je maternica prerastegnuta, da se prije stegne i da ne krvarim toliko. Mazimo se sat vremena, zovemo tatu da je došla curka ( prije nisam stigla ni javiti mu da krećem u rodilište), zatim ju uzimaju a mene izvoze van da još preležim malo prije odlaska na odjel. E tu me peru emocije, imam vremena misliti i još mi nije jasno da je sve gotovo. Smijem se i plačem istovremeno, pa mislim si zar je to TO. Da nisam bila u bolnici, ne bi stigla ni torbu staviti u auto, a kamoli stići do bolnice ha ha ha. I toliko o izjavi da ću skužiti kada krene. Pa malo je falilo da ne rodim na hodniku.
    Malena ima 3710 g i 52 cm, pravi je usisivač što se klope tiče, izgubila je samo 100 g i sve dobila natrag do otpusta iz bolnice. Sada samo jede spava i povremeno zvjerka okama naokolo.
    Malo sam odužila, ali moram ovo napisati dok mi je koliko-toliko svježe u pamćenju, još uvijek ne vjerujem da sam rodila i da je bilo tako LAKO. Još samo da se dogovorimo oko imena, to bi bilo super.Lakše je roditi nego se odlučiti kako će se to maleno čudo prirode zvati. Ipak to ime mora biti zvučno, snažno kao ona i zaista joj pasati.

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Čestitam od srca!

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Čestitam

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Cestitke

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

čestitam!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Čestitam Stvarno brzo....

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

čestitam

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Bravo, čestitam

(super ekspresno, kud ćeš bolje)

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Čestitam

Tomy avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Pridružujem se čestitkama

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cestitke od srca...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Bravo, Zibba, čestitam od srca. Sve za pet i mama i porod i cura.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Čestitam još jednom.
    I stvarno si brza i na porodu i na priči

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Super brz porod! Bravo! Divna prica!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš lijepo! Čestitam na srećici!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Čestitam!

Ovako je meni bilo s drugim djetetom, iz cipela i turbo... (:smajlić koji se čudi kak je prošlo već 10 godina od tada

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

prekrasno

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

zibba čestitke od srca!!!!!!!!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Čestitaaaaam!!!

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ćestitam i super što je sve tako brzo prošlo...i dobro naravno ))

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

čestitam! <3

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

čestitam

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čestitam, prekrasna brza priča

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vau! Čestitam!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

brzinom svijetlosti
    čestitam na maloj bezimenoj srećici

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

čestitke zibba

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Čestitam!

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bravo zibba!

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Častitam

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cestitam i totalno zavidim na brzini

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Također čestitam i stvarno blago ti se na prekrasnom i brzom porodu!

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Čestitam! Lijepa priča...

a koliko je bilo polodne vode? meni je AFI 23, govore da je to dosta...

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala vam svima na čestitkama, zaista je bilo brzo, nisam se ni snašla a već sam rodila.
    Yasmin - moj AFI je bio 31, zaista punooooooo vode. Večina cura u bolnici oko mene je imala 10-15 AFI.

Da javim kako je cura dobila ime Aleksandra, veliko ime da velikog borca. Imam dojam da je oduvjek s nama a ne da danas ima tjedan dana.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Čestitam na brzom porodu i malenoj Aleksandri na divnim roditeljima!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zibba, jesu ti rekli zakaj su ti busili vodenjak ako je bilo frke da ne ispadne ruka ili pupkovina? taj dio mi nikak nije jasan.

joya22 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Čestitam zibba!!!!

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zibba, jesu ti rekli zakaj su ti busili vodenjak ako je bilo frke da ne ispadne ruka ili pupkovina? taj dio mi nikak nije jasan.
    Dr je neposredno prije bušenja provijerio kakav je položaj djeteta i pupčane putem UVZ-a, glavica je bila tijesno stisnuta na samom izlazu tako da je ocijenjeno da je sigurnije prokinuti odmah i da tada nema rizika od ispadanja ikojeg dijela u tom trenu. Sve su me pitali da li se slažem i tu sam se složila s njima jer mi je prije od strane par različitih dr-a na odjelu objašnjeno ( svaki bio posebno, nikada zajedno), tokom nekog od pregleda, a i bila sam sudionik jednog podučavanja vanjskih kolega u vezi polyhidramije gdje je njima objašnjavano kako i što u tom slučaju učiniti kod poroda i na što pripaziti, kako reagirati u određenom slučaju i slično. Mlada dr koja je to objašnjavala je zaista se trudila sve detaljno objasniti tako da sam i ja uspjela sve shvatiti. Tada sam bila primjer viška vode za UVZ, jedino je dr bilo žao da nisu mogli na 3d i 4d UVZ koji su dobili na posudbu jer je aparat odlučio krepati.
    Dakle frka je bila najveća da ukoliko dođe do spontanog pucanja vodenjaka dok sam ja recimo kod kuće i tada ispadne pupkovina, ne bi stigla nikako doći do bolnice na vrijeme jer su zaista trenutci u pitanju. Ovako je sve bilo pod strogom kontrolom i da se bilo što zakompliciralo, cijeli tim je bio spreman, ali nije bilo potrebe a i zaista su se poduzeli svi mogući zaštitni koraci da do problema ne dođe.

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

zibba
    preletila je brzo tvoja trudnoća
    čestitam )

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

wuuuush! Bravo i čestitam!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zibba tek sad sam vidjela tvoju pricu, krasna je! Cestitke tebi i TM, a djevojcici prekrasnog imena dobrodoslica na svijet!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •