Results 1 to 37 of 37

Thread: Društvene igre

Default Društvene igre

Koje društvene igre preporučate za djecu nižih razreda osnovne škole?

Znam da ima svega i svačega za kupiti. Ja znam kako se igra "čovječe ne ljuti se", "monopoly", karte razne, pa molim malo detalja kako se koja igra, koliko dugo, jel zanimljiva itd.

Jeste li zadovoljne s ovim novim Lego društvenim igrama? Kakve su mini-igre iz Mullera, koje koštaju oko 40-50 kn?

Tomy's Avatar

Mi ti imamo cijelo čudo tih igara; osim ovog što si nabrojala, imamo:
    "Juha puna muha"-onak, simpa igrica, cilj ti je ubaciti plastične muhe žlicom u tanjuriće koji se okreću dok traje glazba, i tako par krugova dok se ne ispuni kartica koju dobiješ s tim muhama, traje, ovisi o spretnosti-kod nas 15-ak min., ali odigramo više "partija"...
    "Cluedo"-to je meni osobno super igra-traži se počinitelj ubojstva, detektivska igra, na temelju podataka koje dobiješ od drugih igrača, a koje oni imaju na svojim karticama, izvodiš zaključke, ova igra malo duže traje..
    "Ludi špageti"-isto ok, to svaku večer igramo-cilj je prvi namotati "špagete" oko vilice mičući prepreke tipa gljive, meso, paprike, koje već okreneš na kocki,
    "Beadosi"-to su ti one kuglice od kojih slažeš svakakve likove, kreativna igra, ali moj mali nije oduševljen njome tako da uglavnom skuplja prašinu
    "Tupko-lupko"-igra prepoznavanja zvukova, isto zabavno, treba pogoditi koja životinja ili stvar proizvodi određeni zvuk koji čuješ, tako da čekićem (plastičnim, da ne bi bilo zabune) lupiš kartu koja to prikazuje

...ma ima tih igara brdo, malo sam ovo zbrda-zdola napisala, al valjda ćeš shvatiti bit svake...

Kod nas je već duže vremena na broju jedan "Labirinth", ali i "pogodi tko sam", "pictureka", "pictionary", uno ovisi o trenutnoj inspiraciji

Tomy's Avatar

Raspisala se ja i sad ugledam tu na stoliću jednu od meni najdražih, ne smijem ju zaboraviti, super je igra "Prst istine", igra se dosta dugo jer ima puuuno kartica, uglavnom, onaj na kog pokaže prst bira istinu (mora odgovoriti na neko pitanje tipa "Jesi li ikad potrgao nešto skupo?") ili izazov (mora nešto napraviti npr. "Oponašaj staru osobu"), ako ostali igrači nisu zadovoljni odgovorom ili učinjenim, slijedi kazna...ovo je baš igra za cijelu obitelj, obožavamo to igrati

Milina's Avatar

Joj i mi igramo Cluedo,memori,monopoli.... ali najviše volimo igrati se izrađivati čestitke, bojati listove itd....

jasa's Avatar

Lego društvene igre su strašno zgodne no na žalost su im pravila jako nedorečena. Inače od ovih široko rasprostranjenih dućana Müller ima dosta velik izbor, a za prave društene igre preporučam cartamagica (bivši Land of Magic). Npr Jungle Speed je urnebesna igra za mlađe i starije

pikula's Avatar

Jenga http://www.mastersgames.com/cat/gian...tm#tower-jenga je moj favorit,ima je u mulleru i turbolimaču
    Onda pictionary junior moji obožavaju
    Sinek voli Ramsese lego
    Curka Robot lego društvenu igru
    Ludi špageti i Kikiriki su fora,
    klasične igre na pločama (ono što dolazi u paketu cca 60 kn) šah, mlin, ptičja svadba, trik trak
    od karata tablić, bela, zahoda, ubojice
    trenutno smo u opsesiji rumikubom
    mi obožavaom navečer igrati društvene igre s klincima i usput škicati recimo ples sa zvjezdama, to nam je najbolji tulum

Mi volimo Carcassonne. Dosad smo igrali osnovnu igru, sad će za Božić dobiti i dodatak za nju. A možda nije naodmet spomenuti da su dodaci za Carcassonne bitno jeftiniji u Mulleru, nego u spomenutom dućanu Carta Magica
    A. još jako voli i Monopoly, ali meni se ne sviđa kapitalističko-posjednički duh te igre Ono što je korisna posljedica igranja je izvrsno zbrajanje i oduzimanje velikih brojeva.
    Ostale društvene igre nisu uspjele održati interes na dulje razdoblje.

pikula's Avatar

Joj nek dođe igrat s mojim. Meni je monopoly predosadan (ne mogu se ni lažno uživjeti u te nekretnine i elektru), a moji sinek bi to mogao igrati satima - još i vodi statistiku na kraju igre. Seka je premala za te njegove ozbiljne financijske akrobacije, a MM rijetko ima vremena za cijelu partiju.,

Sek@'s Avatar

Podižem topik.
    Dvoumim se između monopoly sa karticom i rizik. Može i neka druga preporuka.

Sek@'s Avatar

Nitko neme neku preporuku za društvenu igru?

Quote Originally Posted by Sek@ View Post
    Podižem topik.
    Dvoumim se između monopoly sa karticom i rizik. Može i neka druga preporuka.
    Carcassonne + dodaci, Ubongo, Ubongo extrem, Africana.
    Moj je jako volio i Life, ali meni ta igra ide na živce
    Trenutno su mu hit igre s putovanjima (Europa, Welt, Schweizer Reise), ali te smo nabavljali vani, nema ih u Hr.

Sek@'s Avatar

Gdje ima kupiti Carcassonne + dodaci
    Quote Originally Posted by tanja_b View Post
    Carcassonne + dodaci, Ubongo, Ubongo extrem, Africana.
    Moj je jako volio i Life, ali meni ta igra ide na živce
    Trenutno su mu hit igre s putovanjima (Europa, Welt, Schweizer Reise), ali te smo nabavljali vani, nema ih u Hr.

Mima's Avatar

Ima u Mulleru, i nama je to odlična igra, jedino što rijetko uspijemo igrati.

Moja voli i Monopoly, a voli igrati i Pictionary.

enela's Avatar

Labirint, sagaland, yamb.
    Rizik je meni za malo starije, tamo od petog razreda.

Trina's Avatar

Moji su nedavno igrali kod prijatelja ovo:
    http://www.minibigme.com/proizvodi-v...vena-igra-2004

I oduševili su se. Bacaju se kockice, izvlače kartice, i u određenom vremenskom razdoblju (dok bomba ne pukne) moraju pogoditi riječ koja počinje ili završava s nekim slogom, ovisno kako su kocke ispale i što je karta pokazala. odlično za razmišljanje. Razmišljam da im to kupim za ispod bora

Kod nas je Rummikub vec dugo broj jedan. Vole ga i stari i mladi, cesto kad nam dodju prijatelji s djecom neplanirano odigramo i cijele turnire. Igraju svi, od djece od 5 do prabake od 85

Zuska's Avatar

Pazite sajt, odlično:http://igranje.org/

sonči's Avatar

Kupila nedavno prijateljičinim klincima društvenu igru POŠTAR ...uglavnom mora se dostaviti pošta uz razne prepreke .....veli prijateljica klinci je obožavaju.....Kupila u Areni centru u Deni;s!

sonči's Avatar

Cijena...100 kuna i piše za 8 plus
    Last edited by sonči; 18.12.2014 at 07:56.

Sek@'s Avatar

Evo da odgovorim sama sebi i da se svima zahvalim na preporukama.
    Na kraju sam kupila Carcassonne i Rummikum. Igre su stvarno odlične i za svaku preporuku i svakodnevno se igram s curama.
    Posebno veliki + dajem Carcassonne-u.

vlac's Avatar

Sonči bravo za igru poštar!!! Igra je odlična. Naši klinci je obožavaju igrati s prijateljma a nemaju svi 8 g već manje. Baš sam se pital gdje ju nabaviti.

Za manje klince predškola i niži razredi toplo preporučam igru Lotti karoti - nije komplicirano. Dobije se u kutiji brijeg na čijem je vrhu mrkva i pobjednik je zec koji prvi dođe do mrkve. Po brijegu je staza sa žutim kružićima a caka je što se ispod nekih kružića nalaze rupe. Igrači redom biraju kartu iz hrpe karata. Može se dobiti 1, 2 ili 3 skoka za zeca ili karta okretanje mrkve. Kad se rukom okrene mrkva na brijegu, može se otvoriti rupa i neki zec pasti u nju...
    Volimo i igru Kraljica Sissy - nije skupa, gra se na ploči s poljima koja su put do dvorca i princa. Caka je u zlim i čarobnim karticama. Zle kartice su npr. vraćanje za 1- 10 polja unatrag, zabrana korištenja čarobnih kartica, preskakanje bacanja, a čarobne su pomaknuti se za određen broj polja naprijed, dodatna bacanja, kartica koja omogućava sve do cilja izbjegavanje zlih kartica...
    Igramo rado i Pizzu tj Twister., Make `n` brake

Quote Originally Posted by Sek@ View Post
    Evo da odgovorim sama sebi i da se svima zahvalim na preporukama.
    Na kraju sam kupila Carcassonne i Rummikum. Igre su stvarno odlične i za svaku preporuku i svakodnevno se igram s curama.
    Posebno veliki + dajem Carcassonne-u.
    kupili gdje?

Sek@'s Avatar

U Muller-u! I Carcassonne i Rummikub.
    Quote Originally Posted by josipal View Post
    kupili gdje?

mi volimo scrabble-to je za miješano društvo malih i velikih kod nas upalilo
    pictionary dobro povezuje ekipe

imamo mali ubongo, čini mi se težak, kakav je veliki

lego heroica ih je držala i pustila, vole je , al ne igraju
    ostale lego isto mlako

dobre su razne star wars iz mullera za 30ak 40 kn po kutiji, to su one od kozmosa

vole i jamb, al on nam je nov
    ja volim jednu koju smo sami izradili, poguglajte mancala afrička igra

od vječnih su karte mau mau i čovječe

Quote Originally Posted by makita View Post
    imamo mali ubongo, čini mi se težak, kakav je veliki
    Obični ubongo nije osobito težak, ubongo extrem je teži (na obje igre piše 8+).

Mi cesto igramo Boggle!!! Može se igrati sa minimum dva igrača, a dovoljno je da djeca poznaju slova. Moram priznati da nam je to igra br. 1.!

Igra make n break je također jedna koja se dugo igrala na podu dnevnog boravka

Nama je super i igra Tik tak bum.

tina55's Avatar

naša top lista društvenih igara
    http://girotondo.com.hr/svastarnica/...stvene-igre-2/

Elly's Avatar

Uno
    Monopoly Hrvatska (ili kako se vec zove, E. ga je igrala kod sestricne satima)

To je takodjer odlicno doba da bi se naucilo igrati sah.

Quote Originally Posted by vlac View Post
    Volimo i igru Kraljica Sissy - nije skupa, gra se na ploči s poljima koja su put do dvorca i princa. Caka je u zlim i čarobnim karticama. Zle kartice su npr. vraćanje za 1- 10 polja unatrag, zabrana korištenja čarobnih kartica, preskakanje bacanja, a čarobne su pomaknuti se za određen broj polja naprijed, dodatna bacanja, kartica koja omogućava sve do cilja izbjegavanje zlih kartica...
    Baš smo ju neki dan kupili u Metrou, predobra je igra i moje su cure oduševljene (ali one su općenito oduševljene sa pravom caricom Sissy tak da i ne čudi). A kupili smo i neku igru "5 sekundi" (crvena kutija), izvlače se kartice pa treba nabrojati po 3 vrste izvučenog pojma i jako im se dopala.

tina55's Avatar

ima li netko iskustva s igrom ubongo?

Mikado
    Monopoly
    Cluedo
    Grad, Država, ...
    Mlin
    Game of Life
    razne kartaške

Quote Originally Posted by tina55 View Post
    ima li netko iskustva s igrom ubongo?
    Mi ga igramo doma povremeno, i osnovnu i extreme varijantu. Osnovna varijanta je, rekla bih, primjerena od nekih 7 godina naviše, a ova extreme-varijanta je dosta zahtjevnija (recimo negdje 9+), iako je meni osobno draža jer je veći izazov.

jelena.O's Avatar

ne znam kak se zove, frendica rekla nekaj na engleskom

ali igra ide tak da imate 3+ parova, svaki igrač napiše na papir jedna pojam ( dogovorite se kolko papiriča će dobiti svaki, mi smo jednaput igrali na 6x, jer nas je bilo malo, a jedanput na 4x jer nas je bilo dost i bili smo limitirani vremenom), pojam može biti bilo što i u više riječi

svi se papiriči presavinu i stave u šešir, zdjelu ili slično
    potreban je mjerač vremena za 30 sek.

sjednu se igrači u krug ( mada mi nismo, pa smo morali malo više paziti), od svakog para po jedan pa tak do kraja kolko parova ima, pa onda po istom redu onaj drugi dio para

počne se od jednog kojeg se dogovorite

1. krug jedan dio para vuče ceduljicu i mora objasniti ( s time da ne smije reć ključnu riječ, recimo kod mosrki pas ne smije reč more, morski i slično), a onaj drugi pogoditi što više pojmova u 30 sek, igra se dok nisu potrošeni svi papiriči
    zbroji se kolko ima svaki par
    2. krug jedan dio para vuče ceduljicu i mora objasniti pojam ali samo s jednom riječi, a onaj drugi pogoditi što više pojmova u 30 sek, igra se dok nisu potrošeni svi papiriči
    3.krug jedan dio para vuče ceduljicu i mora objasniti pojam pantomimom, a onajdrugi pogoditi što više pojmova u 30 sek, igra se dok nisu potrošeni svi papiriči

pobjednik je onaj par koji ima najviši zbroj

sad nadam se da vam je jasno kaka se igra , jer se može stvrano igrati jako dugo i dost je zabavna, mi smo igrali u parovima djete-roditelj i slično
    Last edited by jelena.O; 20.08.2015 at 14:16.

mi smo veliki fanovi igranja rizika, jamba i pictionarya nema većeg smijeha od igranja pictionarya. najbolje od svega je ta kreativnost i način razmišljanja koje svatko ima da dođe do objašnjenja nekog pojma